DELA o.a. bekend van haar uitvaartverzekering biedt ook andere producten aan waaronder het DELA cooperatiespaarplan. In dit artikel onze ervaringen met de DELA Spaarverzekering.

Inhoudsopgave

Waarom een Spaarverzekering

Veel mensen zijn bekend met het sparen bij een bank. De rentes zijn daar momenteel erg laag. Zonde van je spaargeld. Je kunt je geld ook opzij zetten in een verzekering. De spaarverzekering van DELA heeft een vaste rente van 2,00%. Je legt periodiek of eenmalig een bedrag in en krijgt aan het einde van de looptijd een gegarandeerd bedrag uitgekeerd. Lees meer over het verschil tussen een spaarverzekering en sparen bij een bank.

verschil-spaarrekening-deposito-spaarverzekering
* De gemiddelde rente dagelijks opvraagbaar bij 4 grote Nederlandse banken.
** De gemiddelde rente op een 10-jaars deposito bij 4 grote Nederlandse banken.

Hoe werkt het?

Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind.

De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 1 dag vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld.

Je kunt per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar geld inleggen. Het bedrag bepaal je direct bij het afsluiten. Wil je tussentijds je inleg wijzigen? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in Mijn DELA. Je ontvangt dan een nieuwe polis.
Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een geldbedrag in te leggen of extra te storten. Lees meer over inleggen en extra storten

De vaste rente is 2,00% per jaar en die wordt maandelijks bijgeschreven. Het eindbedrag dat op je polis staat, is gegarandeerd, mits je aan de afgesproken inleg voldoet. Na de door jou gekozen looptijd storten we dit bedrag op de aangegeven rekening.

DELA Spaarverzekering ervaringen

De DELA Spaarverzekering is een mooi product omdat je simpelweg weet waar je aan toe bent. Je ontvangt immers ook rente op rente en die rente is goed! maar liefst 2,00%. Het betekent simpelweg dat als je rente ontvangt over je geld en dat niet opneemt, je over die rente weer rente ontvangt. Dankzij dit effect groeit je vermogen, zonder dat je zelf opnieuw geld hoeft in te leggen.Je dient dan wel minimaal tien jaar vast te sparen. Maar dat is alleen maar goed als je een duidelijk spaardoel hebt. Anders dan met beleggen weet je gegarandeerd waar je na tien jaar aan toe bent en dat stemt gerust.

Op de website van DELA lezen we dat we inmiddels meer dan 50.000 mensen een spaarverzekering hebben afgesloten.

Betrouwbaarheid

DELA is een van de meest solvabele levensverzekeraars van Nederland. Mocht DELA in financieel zware omstandigheden terecht komen, dan valt DELA als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling heeft tot doel de rechten van de polishouders te waarborgen, maar biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel.

Rendement voorbeeld

Ik heb zelf een DELA spaarverzekering voor mijn kind afgesloten. Voor zijn studie en /of rijbewijs. Heb gekozen uit de volgende opties.

De looptijd: 10 jaar , wellicht is er na die 10 jaar een beter product of hogere rente. Dan wil ik na die 10 jaar opnieuw de mogelijkheden bekijken.

Inleg: €1.000 initieel en €70 maandelijks. We hebben gekozen voor een eenmalige inleg om alvast een basis bedrag te hebben.

Kosten: De gemiddelde eerste en doorlopende kosten zijn €0,-. We betalen alleen distributiekosten van €13,20.

Na 10 jaar sparen komen we uit op een saldo van €10.516,10. Beste een aardig bedrag.

Veelgestelde vragen

Waarom is het een verzekering?

Een spaarverzekering is een combinatie van geld opzijzetten en verzekeren. Het verzekeringsdeel dekt een overlijdensrisico. Als de verzekerde overlijdt vóór het einde van de looptijd van de verzekering, ontvangt de begunstigde het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10,00% extra.

Kan ik de DELA spaarverzekering tussentijds opzeggen?

Wil je jouw spaarverzekering beëindigen binnen tien jaar na de begindatum? Dan betaal je € 150 aan kosten. Deze worden ingehouden op het saldo. Na tien jaar kun je jouw spaarverzekering beëindigen zonder kosten. Wij maken het saldo dan aan je over. Staan er bij de beëindiging nog distributiekosten open? Dan verrekenen wij deze met het saldo. 

Wat gebeurt er als DELA failliet gaat?

DELA is een van de meest solvabele levensverzekeraars van Nederland. Ze kunnen nu en op lange termijn goed aan de financiële verplichtingen voldoen. Hierbij kun je denken aan het betalen van de verzekeringsuitkeringen. Het bedrijfsdoel van DELA is erop gericht om altijd aan haar financiële verplichtingen te kunnen voldoen. 

Als ze het toch financieel zwaar krijgen, dan kunnen er maatregelen worden getroffen. Met deze maatregelen worden de rechten van de verzekeringnemers/polishouders zoveel mogelijk beschermd. Denk bijvoorbeeld aan de overdracht van verzekeringen aan een andere verzekeraar. Andere maatregelen kunnen het aanpassen van de verzekeringsvoorwaarden of het stopzetten van verzekeringen met mogelijk een uitbetaling zijn. 

Kosten en aanvragen

Je kunt direct online een spaarverzekering aanvragen. Hiervoor heb je een geldig IBAN-rekeningnummer, Burgerservicenummer en je persoonlijke gegevens nodig. In enkele gevallen wordt er achteraf nog om een kopie van je ID-bewijs gevraagd. Als je de verzekering online aanvraagt, betaal je eenmalig € 13,20 distributiekosten. Bekijk hier het product van DELA en start met sparen. Als je de polis tussentijd stopzet betaal je €150,-. Dit is ook nog wel te overzien.

Benieuwd naar andere mogelijkheden wat je met je spaargeld kunt doen? Lees 11 tips om meer uit je spaargeld te halen.

Top