DELA o.a. bekend van haar uitvaartverzekering biedt ook andere producten aan waaronder het DELA cooperatiespaarplan. In dit artikel onze ervaringen met de DELA Spaarverzekering.

Waarom een Spaarverzekering

Veel mensen zijn bekend met het sparen bij een bank. De rentes zijn daar momenteel erg laag. Zonde van je spaargeld. Je kunt je geld ook opzij zetten in een verzekering. De spaarverzekering van DELA heeft een vaste rente van 2,00%. Je legt periodiek of eenmalig een bedrag in en krijgt aan het einde van de looptijd een gegarandeerd bedrag uitgekeerd. Lees meer over het verschil tussen een spaarverzekering en sparen bij een bank.

verschil-spaarrekening-deposito-spaarverzekering

* De gemiddelde rente dagelijks opvraagbaar bij 4 grote Nederlandse banken.
** De gemiddelde rente op een 10-jaars deposito bij 4 grote Nederlandse banken.

Hoe werkt het?

Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind.

De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 1 dag vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld.

Je kunt per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar geld inleggen. Het bedrag bepaal je direct bij het afsluiten. Wil je tussentijds je inleg wijzigen? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in Mijn DELA. Je ontvangt dan een nieuwe polis.
Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een geldbedrag in te leggen of extra te storten. Lees meer over inleggen en extra storten

De vaste rente is 2,00% per jaar en die wordt maandelijks bijgeschreven. Het eindbedrag dat op je polis staat, is gegarandeerd, mits je aan de afgesproken inleg voldoet. Na de door jou gekozen looptijd storten we dit bedrag op de aangegeven rekening.

DELA Spaarverzekering ervaringen

DELA heeft meer dan 42.000 mensen die een spaarverzekering hebben afgesloten.

Betrouwbaarheid

DELA is een van de meest solvabele levensverzekeraars van Nederland. Mocht DELA in financieel zware omstandigheden terecht komen, dan valt DELA als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling heeft tot doel de rechten van de polishouders te waarborgen, maar biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel.

Kosten en aanvragen

Je kunt direct online een spaarverzekering aanvragen. Hiervoor heb je een geldig IBAN-rekeningnummer, Burgerservicenummer en je persoonlijke gegevens nodig. In enkele gevallen wordt er achteraf nog om een kopie van je ID-bewijs gevraagd. Als je de verzekering online aanvraagt, betaal je eenmalig € 10,50 distributiekosten. Bekijk hier het product van DELA en start met sparen

Benieuwd naar andere mogelijkheden wat je met je spaargeld kunt doen? Lees 8 oplossingen om meer uit je spaargeld te halen.

Top