groen sparen

Groen sparen doe je door je spaargeld te investeren in maatschappelijke beleggingen zoals erkende groenfondsen. Je kunt zo je vermogen in box 3 verlagen en daarmee de vermogensrendementsheffing. In dit artikel geven we antwoord op de belastingvrije grens op groen sparen in 2019.

Groen sparen en belastingvrije grens 2019

Voor maatschappelijke beleggingen tot een maximum van €57.539 geldt een extra vrijstelling. Het gaat hierbij om beleggingen in erkende groenfondsen en sociaal-ethische beleggingen.

Het bedrag geldt per persoon. Als een van de partners het vermogen overdraagt aan de ander, geldt het dubbele bedrag. De vrijstelling voor groene beleggingen of spaartegoeden komt bovenop de €30.360 die in 2019 sowieso is vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing.

Groene producten

Fiscaal ondersteunde groene producten zijn bijvoorbeeld een groen deposito van Rabobank en ING. ABN Amro komt binnenkort ook met een groen deposito. Beleggers in groene producten kunnen ook terecht bij het Triodos groenfonds. ASN groenprojectenfonds of Zwitserleven beleggen.

Bron: Belastingdienst

Top