Wanneer je op zoek bent naar de spaarrekening met de hoogste rente kan het nogal zoeken zijn. Er zijn meerdere banken met een hoge rente momenteel. Santander, Openbank, Freedom24, Raisin. Maar welke spaarrekening heeft nou de hoogste rente maar ook de beste voorwaarden? wij zochten het uit.

Santander: rente van nominaal 3,60% en effectief 3,66%

santander spaarrekening beste rente

Santander spaarrekening: Media campagne juni 2024

Santander consumer bank biedt nu een nominale rente van 3,60% op een vrij-opneembare spaarrekening. De bank pakt hiermee de nummer 1 positie op de markt in juni (2024)

Hoogste rente van alle spaarrekeningen zonder voorwaarden

Hieronder een overzicht van spaarrekeningen zonder voorwaarden met de hoogste rente in Europa die je online kunt openen. Of bekijk de top 5 hoogste spaarrente in Europa en wereldwijd.

  1. Santander Consumer Bank – 3,60% – Spanje
  2. Distingo Bank (via raisin) – 3,33% – Frankrijk
  3. Hoistsparen (via raisin) – 3,32% – Zweden
  4. Collector Bank (via Raisin) – 3,31% – Zweden
  5. bunq – 2,46% – Nederland

Relatief nieuwe spaarrekening in Nederland

Santander is vrij kort beschikbaar in Nederland. Maar nu al openen verreweg de meeste mensen een spaarrekening bij deze aanbieder via Spaarrentesvergelijken.net. Dit komt omdat het in tegenstelling tot andere aanbieders geen berperkende voorwaarden kent. En, je spaargeld is verzekerd tot €100.000. Bovendien is de geboden rente bijna 2x zo hoog als bij de grootbanken ABN, Rabobank en ING. De gemiddelde rente bij genoemde banken ligt op 1,50%. Terwijl Santander inmiddels 3,60% rente biedt tot €1.000.000 saldo.

Openen in België

Het openen van een rekening bij Santander Consumer Bank doe je direct bij de bank zelf. Daarvoor hoef je niet in het Spaans te communiceren. De rekening loopt via een Belgische bijkantoor en daarmee is de communicatie in het Nederlands.

Depositogarantiestelsel Spanje

Je geld valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel. Dit fonds garandeert terugbetaling wanneer de bank zou omvallen, tot €100.000. Heb je meer spaargeld? spreid dan over meerdere banken.

Santander, één van de grootste banken in marktkapitalisatie

Santander Group is één van de grootste financiële instellingen ter wereld naar marktkapitalisatie. Ze staan in de top 5 volgens emarketer.

  1. HSBC Holdings PLC, UK – €2597.14 billion
  2. BNP Paribas SA, France – €2554.20 billion
  3. Crédit Agricole Group, France – €2,351.61 billion
  4. Barclays PLC, UK – €1,648.16 billion
  5. Banco Santander SA, Spain – €1,595.84 billion

Ter illustratie: de eerste Nederlandse bank (ING) staat op nummer 13 met €951.29 billion. Santander is dus eigenlijk “too big too fail”. We kunnen daarom stellen dat sparen via Santander Consumer Bank veilig is.

Open rekening

Top