Klimsparen en deposito sparen zijn spaaropties die beiden doorgaans een hogere rente bieden dan de standaard spaarrekeningen. Voorwaarde voor een mooi rendement is wel dat je je spaargeld voor een bepaalde periode moet kunnen missen. Maar wat is nu aantrekkelijker? Klimsparen of deposito sparen?

deposito sparen of klimsparen

Voor- en nadelen spaardeposito

Kies je voor een spaardeposito? Dan zet je je spaargeld voor een vaste periode tegen een vaste rente opzij. Aantrekkelijk hieraan is: hoe langer je je spaargeld vastzet, hoe hoger de rentevergoeding.

Verder staat het rentepercentage gedurende de gehele looptijd van een deposito vast. Dat is fijn als de rentes dalen, maar minder gunstig als de rentepercentages plots stijgen. Bovendien is het vaak niet mogelijk om tussentijds je spaargeld op te nemen of alleen als je een boete betaalt.

Voor- en nadelen klimspaarrekening

Ga je voor een klimspaarrekening? Dan heb je als spaarder meer vrijheid. Zo ontvang je bij klimsparen elk jaar dat je spaargeld op de rekening staat een hogere rente. Bijvoorbeeld in het eerste jaar krijg je 1,80% rente, in het tweede jaar 2,20% rente, enzovoort.

Bijkomend voordeel van klimsparen is dat je de flexibiliteit hebt om tussentijds – vaak na 1 jaar – je geld op te nemen zonder dat het je extra geld kost. En dat is natuurlijk extra aantrekkelijk, zeker als de spaarrentes stijgen. Je kunt je spaargeld dan overzetten naar een andere bank met hogere rente.

Aanbieders klimspaarrekeningen en spaardeposito

Er zijn tegenwoordig diverse aanbieders van klimspaarrekeningen en deposito sparen. Zo kent de SNS Bank de Klimrente. Maar ook veel andere banken kennen klimspaarproducten. Spaardeposito’s vind je onder andere bij NIBC Direct en LeasePlan Bank. Maar wat levert een klimspaarrekening of spaardeposito je nu aan rente op?

Vergelijking klimsparen en deposito sparen

Ben je benieuwd wat een klimspaarrekening of spaardeposito je exact oplevert? Hieronder vergelijken wij de rentetarieven van het klimsparen bij de SNS Bank en het deposito sparen bij NIBC Direct met elkaar.

Rentetarieven NIBC Direct 1-5 jaar Rentetarieven klimsparen SNS bank 1-5 jaar

Zoals uit bovenstaande vergelijking blijkt, hoeft een spaardeposito niet altijd aantrekkelijker te zijn dan een klimspaarrekening. Als je je spaargeld langer dan 5 jaar opzij zet, levert een kimspaarrekening een hogere rente dan een spaardeposito.

Spaarrente vergelijken

Wil je klimsparen of deposito sparen tegen de hoogste rente? Vergelijk dan de spaarrentes en de voorwaarden van de verschillende aanbieders. Spaarrente vergelijken loont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top