Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. LHV Bank. De spaarbank uit Estland is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze LHV Bank review en ervaringen.

Wie is LHV Bank?

LHV Bank, is een Estse financiële instelling die in 2009 is opgericht en gevestigd in de hoofdstad Tallinn. LHV is nu de vierde grootste bank in Estland. In 2018 werd LHV door het financiële magazine Euromoney uitgeroepen tot beste bank van Estland. LHV maakt deel uit van de LHV Groep, de grootste en snelgroeiende binnenlandse financiële groep en investeerder in Estland, die een vermogen van meer dan € 4 miljard beheert. Het marktaandeel bedraagt 6,26%. Daarnaast is de LHV Groep beursgenoteerd aan de Nasdaq Tallinn Stock Exchange.

De afkorting LHV staat voor Lõhmus, Haavel & Viisemann. De bank biedt verschillende financiële diensten aan voor particuliere en zakelijke klanten, waaronder deposito’s met een vaste looptijd, en heeft bijkantoren in Tartu, Vilnius, Riga en Helsinki. Naast particuliere klanten richt de bank zich vooral tot middelgrote ondernemingen en institutionele beleggers.

LHV bank review en ervaringen 2024

LHV Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je een spaarrekening bij LHV Bank kunt openen.

LHV Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

De bank uit Estland breidt z’n diensten sinds maart uit naar Nederland. Uit onze LHV Bank review komt naar voren dat dit  een termijndeposito met een vaste looptijd betreft.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Estland. De economische groei van Estland is met 7,9% in 2021 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 17,6% van het bruto nationaal product (2021) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 52,3% en 69,6%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

LHV Bank is niet direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 2,25% is niet echt concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk gemiddeld tussen de 1,50% en 1,70%. De genoemde rente is variabel.

€100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van LHV Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 2,25% levert dat maximaal €2.250 per jaar op. De beste rente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer  met 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor een langere periode vastzet krijg je een maximale rente van 2,25 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je 2,25%.

Internationaal sparen bij LHV Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 138 partnerbanken.

Om te sparen bij LHV Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

raisin review

Sparen bij LHV Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook LHV Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor LHV is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken. Je spaargeld is verzekerd tot EUR 100.000 via het Estse wettelijke depositogarantiestelsel.

Hoe zit het met de belasting

Estland heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Estse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Estland of elders wonen.

Voordelen LHV Bank sparen

Voordelen van sparen bij LHV Bank uit Litouwen:

✓ Tot 2,25% p.j. vaste rente op deposito

✓ Keuze uit looptijden van 6 maanden, 1 , 2 jaar

✓ Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie LHV Bank review

Het openen van een LHV Bank termijndeposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een deposito bij LHV Bank kan al worden geopend vanaf €500

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het Raisin merk , en de hoge rente bij openen van je eerste termijndeposito bij LHV Bank. Bekijk website.

Registreer gratis

Tagged with →  
Top