We hebben een mooie campagne in het finance segment, Nibble. Nibble is een peer-to-peer investeringsplatform van IT Smart Finance Holding en biedt de mogelijkheid aan particuliere klanten en bedrijven, om te investeren in de reeds verstrekte leningen van de holding. In dit artikel onze Nibble review en ervaringen.

Wat is Nibble?

Met Nibble kun je eenvoudig en veilig investeren in alternatieve leningen en profiteren van een hoog rendement. De investering wordt door de terugkoopgarantie beschermd.

nibble review 2023 en ervaringen
Nibble review 2023: De website van Nibble van waaruit je kunt investeren in p2p leningen met hoog rendement

Nibble is een platform om te investeren in leningen. Nibble is opgenomen in de ITSF-holding en fungeert als schakel tussen investeerders en geldschieters. Het platform biedt een flexibel investeringsconcept dat ook bij beginnende investeerders past.

Hoe werkt het?

Het platform stelt particulieren in staat om vanaf een minimum bedrag van € 50 tot een maximum bedrag van € 10.000 per maand te investeren in leningen binnen de IT Smart Finance Group. Betalingen kunnen alleen worden gedaan vanaf bankrekeningen via Paysera, een internationaal elektronisch betalingssysteem. Dit wordt gedaan om de persoonlijke gegevens van de investeerders verder te beschermen.

Nibble biedt sinds kort een interessante beleggingsstrategie aan: Legal. De Legal strategie is ontworpen om te beleggen in portefeuilles die bestaan uit consumentenleningen geclassificeerd als B, CC en C, die zich in het proces van pre-trial en gerechtelijk herstel bevinden. Aangezien deze leningen achterstallige schulden en boetes hebben, loopt het rendement van deze strategie op tot 14,5% per jaar. Alle activa zijn gedekt met een minimum van 8% depositogarantie. Het proces- en herstelproces duurt lang, dus de minimale investeringsperiode is van 6 tot 12 maanden.

StrategieRendementLooptijd Risicoklasse
Legal14,5%8 - 60mndB–CC–C
nibble review legal strategy 2023
De Legal Strategy van Nibble vanwaaruit je kunt investeren in leningen vanaf €50. 

Voorbeeld: Door 12 maanden 1000 euro te beleggen, krijg je aan het einde van de looptijd jouw volledige kapitaal van 1000 euro terug en ontvang je een passief inkomen tussen 80 en 145 euro, dat rechtstreeks op je Nibble-rekening wordt bijgeschreven.

Is investeren via Nibble veilig?

Het risico bij investeren is altijd dat je geld kunt verliezen. In het geval van Nibble worden leningen verstrekt aan klanten onder strikte regels, die rekening houden met de solvabiliteit van de klant en het risico op wanbetaling. Bovendien worden voor investeringen aangeboden leningen beschermd door een terugkoopgarantie.

solvabiliteitsbeoordeling Nibble review 2023
Nibble review 2023: solvabiliteitsbeoordeling Nibble

De markt voor beleggen in schulden – Hoe werkt het?

Elke financiële instelling die gespecialiseerd is in leningen, wordt onvermijdelijk geconfronteerd met leningen die niet worden terugbetaald binnen de voorwaarden die in het contract zijn vastgelegd. Veel bedrijven verkopen dergelijke leningen in grote portefeuilles op veilingen met 85% korting, om snel een deel van het geld terug te geven aan de onderneming.

Voor beleggingsportefeuilles die worden aangeboden via het Nibble-platform binnen Legal Strategy, wordt het incasso- en procesbeheer uitgevoerd door BOOSTR. Boostr is een bedrijf dat op veilingen achterstallige leningen van banken en MFO’s opkoopt met een korting van 85% en het proces van buitengerechtelijke en gerechtelijke invordering automatiseert. Dankzij de diepgaande ervaring en technologieën ontwikkeld door Boostr, is het mogelijk om een hoog percentage kapitaalrendement te behalen. Het bedrijf put uit meer dan 5 jaar succesvolle ervaring op het gebied van incasso.

Nibble alternatieven

Doordat het bij traditionele banken steeds moeilijker is om geld te lenen zijn er tegenwoordig steeds meer P2P lending mogelijkheden binnen Europa. Zo heb je Mintos uit Letland of het Londense Fast Invest. Wil je liever in Nederlandse leningen investeren binnen het MKB, kies dan voor BridgeFund.

Nibble voor- en nadelen

✓ Beschermd door een terugkoopgarantie

✓ Kies uit verschillende risico klassen

✓ Investeren kan al vanaf €50

✓ Gegarandeerd rendement van 8%

– Relatief kort op de markt (sinds 2019)

Nibble klantbeoordelingen (reviews)

nibble review klantbeoordelingen 2023
Klantbeoordelingen (reviews) via Trustpilot

Nibble scoort een 3.6 uit 5 op Review platform Trustpilot uit 11 reviews. De P2P lender krijgt dus een goede beoordeling van klanten.

Conclusie: Nibble review en ervaringen

Beleggers kunnen zich vandaag nog aanmelden voor Nibble en beginnen met beleggen in leningen die passen bij hun investeringsdoelen en risicobereidheid. Het platform maakt gebruik van geavanceerde coderingstechnologie om gebruikersgegevens te beschermen, alle transacties worden vastgelegd in een beveiligd grootboek. Zonder kosten, een sneller investeringsproces en geautomatiseerde controle over investeringen, is Nibble.finance de toekomst van peer-to-peer-leningen. Nibble zet zich in om de veiligheid en privacy van haar investeerders te waarborgen.

Slim is om met kleine bedragen te testen en te spreiden over meerdere leningen.

Disclaimer: Let op, beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top