We hebben een nieuwe campagne in het finance segment, Nibble. Nibble is een peer-to-peer investeringsplatform van IT Smart Finance Holding en biedt de mogelijkheid aan particuliere klanten en bedrijven, om te investeren in de reeds verstrekte leningen van de holding (Originator: Joymoney). In dit artikel onze Nibble review en ervaringen.

Wat is Nibble?

Met Nibble kun je eenvoudig en veilig investeren in alternatieve leningen en profiteren van een hoog rendement. De investering wordt door de terugkoopgarantie beschermd.

Nibble review en ervaringen
De website van Nibble

Hoe werkt het?

Het platform stelt particulieren in staat om vanaf een minimum bedrag van € 10 tot een maximum bedrag van € 10.000 per maand te investeren in leningen binnen de IT Smart Finance Group. Betalingen kunnen alleen worden gedaan vanaf bankrekeningen via Paysera, een internationaal elektronisch betalingssysteem. Dit wordt gedaan om de persoonlijke gegevens van de investeerders verder te beschermen. Nibble biedt twee soorten producten aan kredietverstrekkers: Kortlopende leningen (payday leningen) met een leenbedrag tot €500 en een leningstermijn tot 30 dagen en leningen op afbetaling met een leenbedrag tot €1000 en een leningstermijn tot 90 dagen.

Is investeren via Nibble veilig?

Het risico bij investeren is altijd dat je geld kunt verliezen. In het geval van Nibble worden leningen verstrekt aan klanten onder strikte regels, die rekening houden met de solvabiliteit van de klant en het risico op wanbetaling. Bovendien worden voor investeringen aangeboden leningen beschermd door een terugkoopgarantie.

Waar gaat mijn geld naar toe?

De aangetrokken investeringen worden gestort op leningen van bedrijven binnen de holding IT Smart Finance. Het merk Joymoney is sinds 2014 actief op het gebied van alternatieve kredietverlening. Het bedrijf is actief in Spanje en Rusland. De start van de werkzaamheden in Mexico is gepland voor 2020. De missie van Joymoney is om klanten te helpen snel en veilig financiële moeilijkheden te overwinnen. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van eigen softwareoplossingen op het gebied van grote data-analyse, scoring en risicobeheer.

Hoe werkt Nibble

Nibble alternatieven

Doordat het bij traditionele banken steeds moeilijker is om geld te lenen zijn er tegenwoordig steeds meer P2P lending mogelijkheden binnen Europa. Zo heb je Mintos uit Letland of het Londense Fast Invest. Wil je liever in Nederlandse leningen investeren, kies dan voor Lender & Spender.

Nibble voor- en nadelen

Beschermd door een terugkoop garantie

Korte termijn leningen

Mogelijk aternatief P2P platform

Geen Track record

Geen secundaire markt

Actief sinds februari 2020

Conclusie: Nibble review en ervaringen

Dergelijke platforms zijn interessant als je jouw spaargeld wilt spreiden en een hoog rendement wilt behalen. Bedenk je wel dat investeren altijd gepaard gaat met risico’s. Nibble claimt echter dit risico te elimineren door de buy back garantie. Als de terugbetaling van de lening wordt vertraagd, garandeert het bedrijf dat de lening heeft afgegeven, om deze op de 61e dag terug te kopen. Echter bestaat het bedrijf pas kort en is er dus nog niet echt een track record. Slim is om met kleine bedragen te testen en te spreiden over meerder leningen.

Disclaimer: Let op, beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top