Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De D-spaarrekening van Freedom Finance. Via deze dollar rekening kun je een vaste rente behalen per jaar van 3%, op een dagelijkse basis. De spaarrekening is gekoppeld aan een handelsrekening. In dit artikel onze ervaringen met deze Dollar spaarrekening.

Wat is een dollar spaarrekening?

Een Dollar spaarrekening, de D-rekening is een sub spaarrekening, die je kunt openen bij Freedom Finance Europe Ltd. Met een D-rekening, krijg je 3% per jaar in USD, op een dagelijkse basis. Wil je deelnemen aan een IPO of handelen op de beurs? Maak met een paar muisklikken geld over naar je handelsrekening. Heb je winst gemaakt? Maak dan USD van je handelsrekening naar jouw spaarrekening over en ontvang dagelijks passieve inkomsten. Dollar spaarrekening ervaringen freedom finance De website van Freedom Finance waar je een dollar spaarrekening kunt openen en tegelijkertijd kunt handelen in beursintroducties (IPO’s).

Waar komt de 3% opbrengst vandaan?

Elke werkdag worden de tegoeden van cliënten op D-rekeningen volgens de instructies van de cliënt belegd via valutaswaptransacties, wat deze vaste inkomsten van 3% per jaar oplevert (onder voorbehoud van afronding). De rentevoet kan te allen tijde door de maatschappij worden gewijzigd.

Wat is een valutaswap?

Een valutaswap bevat in feite twee valutatransacties: de ene is de verkoop van USD voor EUR, met een afwikkelingsdatum op de openingsdag van de swap, en de andere is de aankoop van USD voor EUR, met een T+1 afwikkelingsdatum. De winst die met de tweede transactie wordt gemaakt is het inkomen dat u op uw D-rekening krijgt.

Wat is de minimale inleg?

Omdat het bedrag aan dagelijks opgebouwde rente niet lager mag zijn dan USD 0,01, wordt de opbrengst alleen voor bedragen boven USD 120 uitbetaald. Er zitten geen limieten aan het gestort bedrag.

Koppeling tot lucratieve deelname beursintroducties (IPO’s)

Een interessante koppeling is de mogelijkheid tot deelname aan beursintroducties, zogeheten IPO’s van Amerikaanse en Europese bedrijven. Freedom Finance is de enige in de EU gevestigde effectenmakelaar die genoteerd staat op Nasdaq, waardoor particuliere beleggers kunnen deelnemen aan IPO’s van “grote namen” (zoals Airbnb, Snowflake, Robinhood). Het gemiddeld rendement op de investering: 64% in 93 dagen. In totaal zijn er 253 uitgiftes geweest. dollar spaarrekening freedom24

Toekomstige IPO’s op het platform van Freedom Finance zijn o.a. Starlink, social media platform Reddit en betaalprovider Klarna. Naast IPO’s kunnen klanten ook beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties. Vergroot vervolgens je spaargeld door je behaalde winsten terug te storten op je Dollar spaarrekening. Zo verdien je passief inkomen. Je kunt niet handelen met jouw D-rekening, het is alleen om geld op te houden. Als je mee wilt doen aan een beursgang of een transactie wilt uitvoeren, moet je geld overmaken van jouw D-rekening naar de effectenrekening. Dit is in een paar muisklikken geregeld, en het geld verschijnt onmiddellijk op de effectenrekening.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Freedom Finance Europe heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities Commission. Het bedrijf voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME).

Voordelen Dollar spaarrekening

Dagelijks opgebouwde rente

Sparen tegen 3,00% rente

Gekoppeld aan handelsrekening

Je geld wordt beschermd. Toezicht door (CySEC, BaFin en SEC)

Conclusie ervaringen Dollar spaarrekening

De Dollar spaarrekening in combinatie met de handelsrekening is wat ons betreft een unieke propositie. Het feit dat je passief kunt sparen tegen 3,00% is een mooi gegeven als je op zoek bent naar een hoger rendement op je spaargeld. Zeker gezien de lage rente in Nederland. Overigens kun je door deel te nemen aan IPO’s van grote merken mooie rendementen behalen tot wel 64% na 93 dagen. Die behaalde winst kun je vervolgens weer terug storten naar je spaarrekening. Zo laat je geld voor je werken.

D-spaarrekening openen

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom Finance voor een Dollar spaarrekening met gebruikersnaam en wachtwoord. Na een verificatie proces waarbij o.a. een ID bewijs wordt gevraagd kun je starten met storten naar je D-rekening.  Kies uit creditcard of bankoverschrijving (SEPA).

Open rekening

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top