Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. De D-spaarrekening van de Europese broker Freedom24. Via deze dollar rekening kun je een vaste rente behalen per jaar van 5,31% in USD of 3,88% in EUR. De spaarrekening wordt geopend voor alle Freedom24 klanten, naast een handelsrekening. In dit artikel onze ervaringen met deze Dollar spaarrekening.

Wat is een dollar spaarrekening?

Een Dollar spaarrekening, de D-rekening is een sub spaarrekening, die je krijgt bij het Freedom24 platform. Met een D-rekening, krijg je 3% per jaar in USD, en 2.50% in EUR op een dagelijkse basis. Wil je nieuwe aandelen kopen tegen de IPO prijs? of handelen op de beurs? Maak met een paar muisklikken geld over naar je handelsrekening. Heb je winst gemaakt? Maak dan USD van je handelsrekening naar jouw spaarrekening over en ontvang dagelijks passieve inkomsten. Dollar spaarrekening ervaringen freedom finance De website van Freedom24 waar je een dollar spaarrekening kunt openen en nieuwe aandelen kunt kopen. Tot 40.000 aandelen en 1500 ETF’s.

Waarom is het veilig?

Freedom24 is een platform van het internationale bedrijf Freedom Holding Corp., opgericht in 2008. Dit is de enige EU-makelaar die op NASDAQ is genoteerd (dit feit bevestigt de betrouwbaarheid en stabiliteit ervan). De broker rapporteert aan BaFin en CySEC in de EU en SEC in de VS.

Freedom24 heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities Commission. Het bedrijf voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME).

Het geld van de klant op Freedom24 spaarrekeningen en beleggingsrekeningen is verzekerd door de I.C.F. Een Compensatiefonds voor beleggers.

Waar komt de 3% rente vandaan?

Elke werkdag worden de tegoeden van cliënten op D-rekeningen volgens de instructies van de cliënt veilig en automatisch belegd via valutaswaptransacties, wat deze vaste inkomsten van 3% per jaar oplevert (onder voorbehoud van afronding). De rentevoet kan te allen tijde door de maatschappij worden gewijzigd.

Wat is een valutaswap?

Een valutaswap bevat in feite twee valutatransacties: de ene is de verkoop van USD voor EUR, met een afwikkelingsdatum op de openingsdag van de swap, en de andere is de aankoop van USD voor EUR, met een T+1 afwikkelingsdatum. De winst die met de tweede transactie wordt gemaakt is het inkomen dat u op uw D-rekening krijgt.

Wat is de minimale inleg?

Omdat het bedrag aan dagelijks opgebouwde rente niet lager mag zijn dan USD 0,01, wordt de opbrengst alleen voor bedragen boven USD 120 uitbetaald. Er zitten geen limieten aan het gestorte bedrag.

Exclusieve mogelijkheid om nieuwe aandelen te kopen tegen IPO prijs

Een interessante feature van het platform is de mogelijkheid om nieuwe aandelen te kopen tegen de initiële IPO prijs,  zogeheten IPO’s van Amerikaanse en Europese bedrijven.

Freedom24 is de enige in de EU gevestigde broker  die genoteerd staat op Nasdaq, waardoor particuliere beleggers nieuwe aandelen kunnen kopen tegen de IPO prijs van “grote namen” (zoals Airbnb, Starlink, TikTok). Het gemiddeld rendement op de investering: 53% in 93 dagen, peildatum 22 december 2022. In totaal zijn er 253 uitgiftes geweest. dollar spaarrekening_IPO

Toekomstige IPO’s op het platform van Freedom24 zijn o.a. VinFast, Discord en populair online platform TikTok. Naast nieuwe aandelen kunnen klanten ook beleggen in aandelen en ETF’s. Vergroot vervolgens je spaargeld door je behaalde winsten terug te storten op je Dollar spaarrekening. Zo verdien je passief inkomen. Je kunt niet handelen met jouw D-rekening, het is alleen om geld op te houden. Als je mee wilt doen om nieuwe aandelen te kopen tegen de IPO prijs, of een transactie wilt uitvoeren, moet je geld overmaken van jouw D-rekening naar de effectenrekening. Dit is in een paar muisklikken geregeld, en het geld verschijnt onmiddellijk op de effectenrekening.

Voordelen Dollar spaarrekening

Dagelijks opgebouwde rente

Sparen tegen 3,88% rente

Het geld kan eenvoudig worden overgeboekt tussen handels- en spaarrekening – of direct worden gestort

Freedom24-account kan worden opgewaardeerd via creditcard of overboeking in USD, EUR, GBP

Je geld wordt beschermd. Toezicht door (CySEC, BaFin en SEC)

Conclusie ervaringen Dollar spaarrekening

De Dollar spaarrekening in combinatie met de handelsrekening is wat ons betreft een unieke propositie. Het feit dat je passief kunt sparen tegen 3,88% is een mooi gegeven als je op zoek bent naar een hoger rendement op je spaargeld. Zeker gezien de lage rente in Nederland. Overigens kun je door nieuwe aandelen te kopen tegen IPO prijs van grote merken mooie rendementen behalen tot wel 53% na 93 dagen. Die behaalde winst kun je vervolgens weer terug storten naar je spaarrekening. Zo laat je geld voor je werken.

Dollar spaarrekening openen

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom24 voor een Dollar spaarrekening met gebruikersnaam en wachtwoord. Na een verificatie proces waarbij twee foto documenten worden gevraagd, namelijk je ID en bewijs van adres, kun je starten met storten naar je D-rekening. De procedure voor het openen van een rekening is gratis, volledig online en duurt gemiddeld 10 minuten.

Open rekening

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top