Oostenrijkse bankrekening openen

Wanneer u naar Oostenrijk wilt verhuizen is het nodig om een Oostenrijkse bankrekening te openen.

Bankrekening openen in Oostenrijk: Tips

Oostenrijkse bankrekening openen: Hoe bankrekening openen in Oostenrijk? In Oostenrijk zijn er enkele banken waar u als Nederlander een rekening kunt openen zonder dat u aangemeld hoeft te zijn. Let wel u heeft vaak wel een Oostenrijks adres nodig. Dat kan eventueel een tijdelijk adres zijn of een adres van een vriend bijvoorbeeld.

Oostenrijkse bankrekening van Number 26

Number 26 is een nieuwe online bank. Het bedrijf is gestart in Berlijn in Duitsland en biedt haar services momenteel aan in verschillende Europese landen waaronder Oostenrijk. Deze bank is “mobile only”. Je krijgt een bankrekening die volledig via je smartphone te bedienen is. Pinnen is gratis en er zijn verder geen kosten aan verbonden. Je ontvangt push notificaties voor inkomende en uitgaande betalingen. Voor deze bank heb je geen officieel adres nodig in Oostenrijk. Wel is het handig als je jouw post ergens kunt ontvangen.

Het aanvragen van een Oostenrijkse bankrekening via Number 26 gaat al binnen 8 minuten. Verificatie vindt plaats via een video-call. Nadat u online uw paspoort heeft geverifieerd krijg je jouw bankkaart binnen een paar dagen na aanmaken account binnen op het opgegeven Oostenrijkse adres. Voer vervolgens je gegevens in de app. De rekening is verder gratis. Er zijn verder ook geen eisen qua inkomen of minimumbedrag op de rekening.

Oostenrijkse bankrekening openen: 5 mogelijkheden

Hieronder een opsomming van de beste opties om in Oostenrijk een bankrekening te openen als Nederlander.

Vergelijkings tool

Bekijk hieronder een handige vergelijkings tool om Oostenrijkse bankrekeningen te vergelijken. Let op: geef bij aanvraag ook een Oostenrijks adres op. Gebruik eventueel het adres van een vriend of kennis als u zelf niet woonzaam bent in Oostenrijk.

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top