Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Openbank.
De 100% digitale bank uit Spanje is onderdeel van Santander. Openen en beheren gaat via de Nederlandse site van Openbank. In dit artikel onze Openbank review en ervaringen.

Wie of wat is Openbank?

Openbank is de 100% digitale bank van Banco Santander, met meer dan 1,4 miljoen klanten en 11,3 miljard euro aan toevertrouwde middelen. Openbank is opgericht in 1995. De bank won al diverse prijzen. Nieuwssite Forbes beoordeelde Openbank als beste bank in 2019.

Openbank mobiele app – beeld: Consumentenbond

Openbank review en ervaringen

Uit deze Openbank review en ervaringen komt naar voren dat de spaarrekeningen van Openbank interessant zijn qua rente. Het oogt allemaal modern. De app werkt goed en de klantenservice is prima in orde. De website is ook geheel in het Nederlands.

Let wel op dat de twee procent rente bij de Welkom Spaarrekening alleen voor de eerste zes maanden geldt en alleen tot €5.000.

Als je klant wordt ontvang je ook een gratis betaalpas. De Я42 debit kaart. Daarmee kun je 5 keer per maand gratis geld opnemen in de eurozone en onbeperkt bij de 40.000 geldautomaten van Santander Group wereldwijd. Je Open Bankrekening heeft een Europees IBAN-nummer. Er is ook een Travel card plan. De maandelijkse kosten van het travel card plan zijn € 7,99.

Openbank Welkom spaarrekening

Als nieuwe klant profiteer je vanaf de eerste dag en de eerste euro op je Openbank Welkom Spaarrekening. De eerste 6 maanden profiteer je van 2,00% rente op je spaartegoed tot €5.000. Boven de €5.000 ontvang je vanaf dag één 0,20%. Ver boven de spaarrente bij Nederlandse grootbanken. Bekijk product.

Openbank Open Spaarrekening

Na zes maanden wordt je Welkom Spaarrekening automatisch overgezet naar een Open Spaarrekening met 0,20% rente. Het tarief is niet gebonden aan een minimum- of maximumtegoed. Klanten profiteren van de hoge rente op de gratis spaarrekening vanaf de eerste eurocent inleg. Het openen, onderhouden en opzeggen van je Openbank Spaarrekening is gratis. Je kunt op ieder gewenst moment opzeggen en je geld en rente opnemen wanneer je maar wilt en zonder extra kosten van welke aard dan ook.

Openbank Robo-Advisor – service voor beleggen

De bank biedt ook de Openbank Robo-Advisor – Service voor automatische beleggingen aan. Ideaal voor mensen die zelf niet willen beleggen, maar liever laten beleggen door experts.

Je kunt het zien als een automatische vermogensbeheerder (Robo-Advisor) met verschillende strategieën, met focus op ESG-fondsen (Environmental, Social en Governance) ofwel milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur. Met advies van BlackRock en selectie van actieve fondsbeheerders door Santander Asset Management. Inleggen kan al vanaf een startbedrag van 500 EUR.

Meer dan 1.000 actieve en geïndexeerde fondsen van meer dan 50 beheermaatschappijen. Zonder initiële kosten en aflossingskorting.

Is sparen bij Openbank veilig?

Zoals alle Europese banken, wordt je geld beschermd door Europese wet 2014/49/EU. Openbank is lid van het Spaanse depositogarantiefonds, dat spaar- en beleggingsgelden tot € 100.000 dekt.

Conclusie: Openbank review en ervaringen

Het openen van een Openbank Welkom of Open Spaarrekening gaat dus via de Nederlandse website. Het oogt modern. De app werkt goed en de klantenservice is prima in orde. De website is ook geheel in het Nederlands. Enige puntje is dat de aanbiedingen wat meer toegespitst zouden kunnen worden op de Nederlandse markt. Dit wordt echter nu goedgemaakt met de sinterklaas actie.

Openbank opent duidelijk de aanval op de grootbanken in Nederland door het aanbieden van een hoge rente en door de welkomstrente van 2,00% bij openen van je eerste spaarrekening bij Openbank.  Bekijk actie.

Bron: Openbank.nl. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top