Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Openbank.
De 100% digitale bank is onderdeel van de Spaanse Banco Santander. Openen en beheren gaat via de Nederlandse site van Openbank. In dit artikel onze Openbank review en ervaringen.

Wie is Openbank?

Openbank is de 100% digitale bank van Banco Santander, met meer dan 1,8 miljoen klanten en 11 miljard euro aan fondsen. Openbank is opgericht in 1995. De bank won al diverse prijzen. Forbes: “beste bank in Spanje in 2019.

Openbank review en ervaringen
Openbank review: De Sinterklaas actie op de website van Openbank

Openbank review en ervaringen

Uit deze Openbank review en ervaringen komt naar voren dat de spaarrekeningen van Openbank interessant zijn qua rente. Het oogt allemaal modern. De app werkt goed en de klantenservice is prima in orde. De website is ook geheel in het Nederlands.

Let wel op dat de 1,50 procent rente bij de Welkom Spaarrekening alleen voor de eerste twaalf maanden geldt en alleen tot €10.000. Voor een saldo van € 10.000 t/m € 200.000 spaar je tegen 0,75%

Als je klant wordt ontvang je ook een gratis betaalrekening en kosteloze betaalpas; de R42 debit kaart. Daarmee kun je 5 keer per maand gratis geld opnemen in de eurozone en onbeperkt bij de 40.000 geldautomaten van Santander Group wereldwijd. Je Open Bankrekening heeft een Europees IBAN-nummer. Het travel card plan staat automatisch uit. Je kunt het op elk moment in- of weer uitschakelen. De kosten voor het ingeschakelde travel card plan zijn € 7,99 per maand.

Openbank Welkom spaarrekening

Als nieuwe klant profiteer je vanaf de eerste dag en de eerste euro op je Openbank Welkom Spaarrekening. Tijdens de huidige Sinterklaas actie profiteer je de eerste 12 maanden van 1,50% rente op je spaartegoed tot €10.000. Boven de €10.000 ontvang je vanaf dag één 0,75%. Ver boven de spaarrente bij Nederlandse grootbanken. Bekijk product.

Sinterklaas actie

VoorwaardenSinterklaas actie
Rente1,50%
TermijnEerste 12 maanden
Limiet€ 10.000
Boven limietSaldo van € 10.000 t/m € 200.000 tegen 0,75%
Periode28/11 - 11/12

Initieel zal de Sinterklaas actie twee weken geldig blijven. Gebruik de actiecode WELKOM bij het openen van je Welkom Spaarrekening.

Openbank Open Spaarrekening

Na twaalf maanden wordt je Welkom Spaarrekening automatisch overgezet naar een Open Spaarrekening met 0,75% rente. Het tarief is niet gebonden aan een minimum- of maximumtegoed. Klanten profiteren van de hoge rente op de gratis spaarrekening vanaf de eerste eurocent inleg. Het openen, onderhouden en opzeggen van je Openbank Spaarrekening is gratis. Je kunt op ieder gewenst moment opzeggen en je geld en rente opnemen wanneer je maar wilt en zonder extra kosten van welke aard dan ook.

Openbank Robo-Advisor – service voor beleggen

De bank biedt ook de Openbank Robo-Advisor – Service voor automatische beleggingen aan. Ideaal voor mensen die zelf niet willen beleggen, maar liever laten beleggen door experts.

Je kunt het zien als een automatische vermogensbeheerder (Robo-Advisor) met verschillende strategieën, met focus op ESG-fondsen* (Environmental, Social en Governance) ofwel milieu, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur. Inleggen kan al vanaf een startbedrag van 500 EUR.

Meer dan 1.000 actieve en geïndexeerde fondsen van meer dan 50 beheermaatschappijen.

Is sparen bij Openbank veilig?

Zoals alle Europese banken, wordt je geld beschermd door Europese wet 2014/49/EU. Openbank is lid van het Spaanse depositogarantiefonds, dat spaar- en beleggingsgelden tot € 100.000 dekt.

Voordelen Openbank sparen

✓ 1,50% p.j. tot €10.000 voor het eerste jaar bij Welkom Spaarrekening

✓ Na 12 maanden 0,75% rente via Open Spaarrekening

✓ Geen minimale inleg en geen kosten

✓ Je kunt je geld op elk moment opnemen

✓ Geheel gratis

Conclusie: Openbank review en ervaringen

Het openen van een Openbank Welkom of Open Spaarrekening gaat dus via de Nederlandse website. Het oogt modern. De app werkt goed en de klantenservice is prima in orde. De website is ook geheel in het Nederlands. De huidige Sinterklaas actie is mooi toegespitst op de Nederlandse markt.

Openbank opent duidelijk de aanval op de grootbanken in Nederland door het aanbieden van een hoge rente en door de welkomstrente van 1,50% bij openen van je eerste spaarrekening bij Openbank. Bekijk actie.

*Op openbank.nl kun je lezen hoe zij in de strategieën van de beleggingsdienst Robo-Advisor rekening houden met ESG-criteria.

Elke belegging brengt risico’s met zich mee, waaronder het niet behalen van rendement en/of het verlies van het belegde bedrag.

Bron: Openbank.nl advertentie. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top