Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Orange bank. De bank uit Frankrijk is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Orange Bank review en ervaringen.

Wie is Orange Bank?

Orange Bank werd opgericht in 2017 en is een volledige dochteronderneming van telecombedrijf Orange Group. De bank biedt financiële diensten en producten ontwikkeld voor mobiel gebruik door klanten, met geavanceerde innovaties en in sterk samenspel met de telecomactiviteiten van Orange. Klanten kunnen gebruik maken van een volledig spectrum aan producten voor alle dagelijkse bankzaken, in het bijzonder spaarrekeningen, consumentenkredieten en verzekeringen, met feilloze integratie van de nieuwste technologische oplossingen.

Orange Bank is een gereguleerde kredietinstelling en aanbieder van beleggingsdiensten, en staat onder toezicht van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). In Europa heeft de bank meer dan 800 medewerkers, 1,9 miljoen klanten en de visie haar uitbreidingsplannen verder uit te dragen in de komende jaren.

orange bank review en ervaringen spv 2024

Orange Bank review en ervaringen: De website van Raisin vanwaaruit je een deposito kunt openen bij de Franse Orange Bank

Orange Bank review en ervaringen (aandachtspunten)

Orange is in Nederland vooral bekend om haar telecomdiensten. De telecomprovider uit Frankrijk heeft sinds 2017 ook een eigen bankvergunning. Uit onze Orange Bank review komt naar voren dat zij producten aanbieden in de vorm van termijndeposito’s met een vaste looptijd en rente.

Alles is geheel online te regelen. Interessant bij de deposito’s van Orange Bank is dat je rente op rente ontvangt. Zo kun je geld voor je laten werken. Dit is geldig bij meerjarige deposito’s.

Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De bank is gevestigd in Frankrijk. Frankrijk is de zesde economie van de wereld en de tweede van de Europese Unie, een grootmacht in de financiële sector en heeft een traditie van sterke regulatie. Het is naast Duitsland het belangrijkste geïndustrialiseerde land van Europa. Het land krijgt daarom een goede rating (S&P: AA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge spaarrente voor nieuwe klanten

Orange Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt. De rente van 2,50% op een deposito bij 12 maanden is concurrerend als je het vergelijkt met de grootbanken ABN, ING en de Rabobank. Die rente is namelijk praktisch 1%. Maar er zijn banken met een hogere rente.

€100.000 is het maximale bedrag dat je op de deposito van Orange Bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 2,50% levert dat maximaal €2.500 per jaar op. De minimale inleg is €5.000. De beste rente op een Nederlandse Deposito bij 1 jaar vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente.

Op depositorekeningen, waar je spaargeld voor 3 maanden vast zet krijg je een maximale rente van 2,50 procent per jaar. Bij een looptijd van één jaar ontvang je dus 2,50% rente.

Internationaal sparen via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 57,0 miljard bij 113 partnerbanken.

Om te sparen bij Orange Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

spaarrente omhoog Raisin

Sparen bij Orange Bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Orange Bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Orange Bank is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken. Orange Bank is internationaal een grote speler en zeer solvabel. Ze staan onder toezicht van de van de Franse financiële autoriteit Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution (ACPR). Te vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële markten (AFM).

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. En qua naam klinkt Orange Bank een stuk betrouwbaarder dan de veelal onbekende buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantiestelsel

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Franse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Frankrijk of elders wonen. Beheerder en uitvoerder van het depositogarantiestelsel is het Fonds de Garantie des Dépôts et de Résolution.

Voordelen Orange Bank sparen

Voordelen van sparen bij Orange Bank uit Frankrijk:

✓ Zekerheid van een vaste rente tot 2,50% p.j.

✓Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 3 jaar

✓ Ontvang rente op rente

✓Regel alles eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Orange Bank review

Het openen van een Orange Bank deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder deze bemiddelaar kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen. Een deposito kan al worden geopend vanaf €5.000,-.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en bekendheid van het merk , de hoge rente bij openen van je eerste deposito bij Orange Bank en het rente op rente aspect bij meerjarige deposito’s. Bekijk product.

Registreer gratis

 

Top