pinsparen_Spaarrentesvergelijken.net

Nederland is een spaarzaam volk en mede door de crisis sparen we op dit moment nog liever dan dat we beleggen. Wat ik niet weet is of we ook efficiente spaarders zijn. Veel mensen vergeten nog wel eens geld opzij te zetten terwijl het inkomen hier wel ruimte voor laat. We laten ons vaak leiden foor impulsaankopen en andere uitgaven die een mogelijk gestructureerd spaarplan in de weg staat. 

Banken spelen steeds vaker in op dit dilemma door het aanbieden van nieuwe innovatieve spaarmethodes. Een recent voorbeeld is de introductie van het ABN AMRO pinsparen, een laagdrempelige manier van vermogensopbouw waarmee je ongemerkt geld van je betaalrekening naar je spaarrekening overzet met je betaalpas.

Je staat aan de kassa bij de Albert Heyn, rekent 80 euro aan boodschappen af en pint gelijk 10 euro extra naar je spaarrekening. Handig of onzin? Geef je reactie onderaan deze post! Dankjewel.

Klant staat meer centraal, motto 2012

Je hoort het steeds vaker. De klant staat centaal. Maar hoe centraal staat de klant?
De consument van nu is zelfbewust, doorgaans goed geïnformeerd en eist controle over zijn of haar eigen bankzaken. Men heeft behoefte aan simpele en vooral transparante financiële producten. Banken onderkennen dit en stellen het klantbelang steeds meer voorop door hun bedieningsconcepten aan te passen. Kwalitatief goed advies en hoogwaardige service zijn hierbij leidend.

De Focus op klantbelang zorgt ook op de spaarmarkt voor veranderingen. De meeste Nederlandse banken hebben recent het aantal spaarproducten sterk teruggebracht. Hierbij is ook kritisch gekeken naar beperkende voorwaarden zoals het niet direct opneembaar zijn van spaargeld. Met de introductie van nieuwe spaarmethodes zoals het pinsparen worden klanten voorzien van een extra service waarmee ze ondersteund worden bij het regelen van hun spaarzaken. AEGON Bank schrapte onlangs nog haar AEGON Eigen Stijl spaarrekening omdat klanten deze rekening amper nog openende door de complexiteit van het product.

>> Tip: Ga spaarrente vergelijken en kies de hoogste rente – momenteel 4,75% >>

Pinsparen een trend of zo oud als de weg naar Rome?

Helemaal nieuw is het pinsparen natuurlijk niet. Automatisch sparen, een service maarmee de klant met een vaste frequentie bedragen automatisch laat overboeken naar een spaarrekening, wordt al sinds jaar en dag door banken aangeboden.

bron: ABN AMRO.nl / finno.nl

Tagged with →  
Deel via social media →
Top