Online bank Revolut is een zogenoemde neobank, een bank die de traditionele banken uitdaagt. In dit artikel onze Revolut ervaringen en review.

Inhoudsopgave

Revolut ervaringen en review (aandachtspunten)

Banken brengen kosten in rekening wanneer je geld overmaakt naar of uitgeeft in het buitenland. Revolut werkt niet met verborgen kosten en onredelijke wisselkoersen. Een rekening kun je in slechts enkele minuten openen. En omdat ze geen kantoren hebben, kun je dit rechtstreeks doen vanaf je telefoon. Uit onze Revolut ervaringen en review komt naar voren dat de online bank een aantal handige technologische snufjes voor je in petto heeft.

Budgettering tool

Door een ingebouwde budgettering tool zie precies waar je geld elke maand naartoe gaat en is het zelfs mogelijk om maandelijkse budgetten in te stellen voor zaken als restaurantbezoek en boodschappen.

Ongemerkt sparen

Wil je ongemerkt sparen? Rond elke kaartbetaling af naar boven, dan wordt je kleingeld apart gezet zodat jij het kunt gebruiken voor je spaardoelen.

Betalen in het buitenland

Revolut breekt financiële grenzen open. Je kunt geld uitgeven in het buitenland in 150 valuta’s met de interbancaire wisselkoers, en een kleine toeslag van 0,5% voor alles boven de €6,000 per maand. In het weekend en voor bepaalde valuta’s geldt mogelijk een vaste toeslag.

Geld opnemen in het buitenland

Opnamen bij geldautomaten kosten banken en dus ook Revolut geld. Toch kun je kosteloos tot €200 per maand opnemen in het buitenland. Voor alles boven de €200 geldt een kleine toeslag van 2% om de kosten te dekken.

Wereldwijd geld over maken

Schrijf geld over naar het buitenland in 30 valuta’s met het interbancaire wisselkoers, en een kleine toeslag van 0,5% voor alles boven de €6,000 per maand. In het weekend en voor bepaalde valuta’s geldt een vaste toeslag.

Cryptovaluta wisselen

Het doorspitten van cryptokoersen kan een tijdrovende en complexe bezigheid zijn. Daarom hebben we het wat eenvoudiger gemaakt door je met een druk op de knop toegang te geven tot cryptovaluta’s.

Wissel in een handomdraai een van onze 30 valuta’s rechtstreeks om in Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash en XRP.

Bekijk realtime cryptovalutagrafieken waarin onze huidige koersen zijn weergegeven en stel prijsalarmen in voor als je cryptovaluta een bepaalde waarde bereikt.

Wie is Revolut?

Traditionele banken ontwikkelen zich veel te traag en dat gaat knellen bij de klant zegt de oprichter Nikolay Storonsky in het FD. Revolut is in juli 2015 begonnen met het aanbieden van gratis valutarekeningen voor reizigers. Het schrappen van de toeslagen op transacties bleek een juiste zet. Backpackers wisten de bank snel te vinden.

Inmiddels is het aanbod uitgebreid en neemt het aantal klanten toe. Revolut is nu bezig met het ontwikkelen van een “superapp” voor alle financiële producten, van hypotheek, tot sparen en betalen. Revolut heeft inmiddels 8 miljoen klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Londen en er werken inmiddels 1596 mensen. De omzet bedroeg 58.25 miljoen pond in 2018.

revolut bankrekening openen
Open je Revolut-kaart via de website. Gewoon via je mobiel.

Aanbod

De online bank biedt drie verschillende rekeningen aan. Een gratis account, de standaard, een premium account en een metal variant. Het verschil zit ‘m in de prijs en toepassingsmogelijkheden.

Revolut standaard

Dit is de gratis variant. Je ontvangt een gratis Britse rekening, een kosteloze Euro IBAN rekening. Geld uitgeven kan in meer dan 150 valuta’s tegen de interbancaire wisselkoers. Er gelden geen extra kosten voor opname bij geldautomaten voor een bedrag tot €200 per maand en je kunt geld wisselen in 30 fiduciaire valuta’s voor een bedrag tot €6,000 per maand, zonder verborgen kosten.

Revolut premium

Bij de premium variant betaal je €7,99 per maand. Nu kun je geldopnames doen tot een bedrag van €400 per maand. Verder zit inbegrepen:

 • Buitenlandse ziektekostenverzekering
 • Verzekering voor vertraagde bagage en vertraagde vluchten
 • Wereldwijde expreslevering
 • Prioriteitsondersteuning voor klanten
 • Rechtstreeks toegang tot vijf cryptovaluta’s
 • Premium-kaart met exclusieve ontwerpen
 • Virtuele wegwerpkaarten
 • Toegang met de LoungeKey-pas
 • Kosteloze loungepassen voor jou en een vriend(in) als je vlucht meer dan een uur vertraging heeft

Revolut metal

Bij de metal variant betaal je €14,99 per maand. Nu kun je geldopnames doen tot een bedrag van €600 per maand. Verder zit naast de specs bij de premium kaart inbegrepen:

 • 0,1% cashback binnen Europa en 1% buiten Europa voor alle kaartbetalingen
 • Toegang tot een conciërge om je te helpen je levensstijl te beheren

Directe concurrenten

Samen met het Duitse N26 (5 miljoen kaarthouders) en het Braziliaanse Nubank (10 miljoen) is Revolut een van de grootste challenger banks in de wereld. Er maken 8 miljoen mensen gebruik van Revolut. De grootste concurrent in Europa is dus N26. Deze neobank is inmiddels ook al actief in de Verenigde Staten. Revolut maakt zich inmiddels ook klaar om de Amerikaanse markt te betreden.

Open een rekening

Bekijk welke Revolut kaart het beste bij jou past. Maar ik denk dat je met de gratis variant al een eind komt. Registreer voor een gratis Revolut-kaart via deze link.

Bron: FD.nl, revolut.nl. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top