Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. Rietumu Bank sparen. De bank uit Letland is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze Rietumu Bank review en ervaringen.

Wie is Rietumu Bank?

Rietumu Bank is de grootste bank in particulier bezit in Letland. Het is de vijfde grootste bank naar balansgrootte en de derde meest winstgevende bank van alle financiële instellingen die in het land actief zijn.

De bank is gespecialiseerd in zakelijke klanten en vermogende particulieren uit zowel Letland als de EU. Rietumu biedt een breed scala aan producten voor bedrijfsfinanciering, regionale en wereldwijde handel, internationaal betalingsverkeer en een breed spectrum aan beleggingsproducten.

In 2022 behaalde Rietumu een nettowinst van € 19,1 miljoen. De totale activa van de bank bedroegen eind 2022 € 1,4 miljard, en het aangetrokken spaargeld € 952 miljoen.

rietumu bank review en ervaringen

Rietumu bank review 2024: De website van Raisin vanwaaruit je de deposito’s bij Rietumu Bank kunt openen.

Rietumu Bank review en ervaringen

Uit onze Rietumu Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit geen gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname, maar een deposito. Je hebt keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 5 jaar. Daarmee heb je zekerheid van een vaste rente tot 3,65% p.j. Maar kun je dus niet bij je spaargeld in de tussentijd.

Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Letland. Letland heeft een solide economie (S&P-rating: A+) en met een nationale schuld van 45,5% (2020) van het bruto nationaal product, een van de laagste schuldratio’s in Europa.

Hoge rente op spaarrekening voor nieuwe klanten

Rietumu Bank is direct de hoogste binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt bij deposito’s 1 jaar en 3 jaar vast. De rente van 3,65% op een 1 jaar deposito is zeer concurrerend. De minimale inleg is €10.000 en €100.000 is  het maximale bedrag dat je op een deposito van Rietumu bank kunt stallen. Bij de huidige rente van 3,65% levert dat maximaal €3.650 per jaar op. Ter vergelijk: de beste rente op een Nederlandse deposito vinden we bij Centraal Beheer met 2,80% rente bij 1 jaar vast.

Internationaal sparen bij Rietumu Bank via Raisin

Raisin geeft je toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU – en dat alles via één platform en volledig online! Er sparen al meer dan 800.000 Europese klanten voor meer dan € 53,0 miljard bij 112 partnerbanken.

Om te sparen bij Rietumu Bank open je een gratis Raisin-rekening, je persoonlijke centrale transactierekening bij Raisin Bank. Vervolgens open en beheer je zoveel spaarproducten als gewenst vanuit één centraal account – ideaal als je je spaargeld wilt spreiden over verschillende producten, banken en landen.

sparen renault bank review

Sparen bij Rietumu bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt.  Nu biedt ook Rietumu bank Nederlandse spaarders een scherpe rente. Voor Rietumu Bank is dit een slimme manier om relatief goedkoop spaargeld aan te trekken.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Qua naam klinkt Rietumu Bank misschien een stuk minder betrouwbaar. Echter, sinds haar oprichting in 1992, is Rietumu gestaag een van de meest effectieve en snelst ontwikkelende banken in de Baltische staten. De bank heeft een lange reeks aan (inter)nationale onderscheidingen in de financiële sector in de wacht gesleept, waaronder nominaties voor de beste private bank in de regio. Bekijk hier meerdere  buitenlandse spaarbanken waarvan Raisin doorgaans spaarrekeningen en -deposito’s aanbiedt.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Letse wettelijke depositogarantiestelsel (NGF) tot € 100.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personenongeacht of deze in Letland of elders wonen.

Voordelen Rietumu Bank Sparen

 Zekerheid van een vaste rente tot 3,65% p.j.

 Keuze uit looptijden van 6 maanden t/m 5 jaar

 Open eenvoudig online

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

Conclusie Rietumu Bank review

Het openen van een Rietumu Bank Deposito gaat dus via Raisin. Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende spaarrekeningen en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig spaarrekeningen of deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid en de hoge rente bij openen van je eerste deposito bij Rietumu Bank. Er is geen minimale inleg. Bekijk product.

Registreer gratis

Top