Spaarrente België

spaarrente belgie

Ben je op zoek naar de beste spaarrente in België? De spaarrente in België is anders opgebouwd dan spaarrekeningen in Nederland. Bij een spaarrekening in België bestaat de spaarrente uit twee delen. Namelijk de basisrente en de getrouwheidspremie. In dit artikel geven wij uitleg over de spaarrente in België en krijg je inzicht in de hoogste Belgische spaarrente.

Medirect Maandsparen Max, de spaarrekening van de Belgische spaarbank Medirect bank komt het beste uit de test met een rente die behaald kan worden van maximaal 0,70% voor flexibel sparen.

Kun je jouw spaargeld tijdelijk missen kies dan voor deposito sparen. Bij CKV Spaarbank krijg je nu de hoogste rente in België op 1 jaar vast tegen 0,40% en een welkomstbonus van €25,- bij een inleg van €10.000.

Wil je toch nog even verder kijken? Lees dan verder en bekijk de andere mogelijkheden.

Uitleg spaarrente België

De basisrente in België is een gegarandeerde rente. Die krijg je hoe dan ook voor elke dag dat je spaargeld op de rekening staat. De getrouwheidspremie kun je verdienen als je jouw spaargeld voor een bepaalde periode vast op de rekening laat staan. Bijvoorbeeld 6 maanden of een kalenderjaar. De spaarrente in België op spaarrekeningen ligt iets hoger dan in Nederland.

Spaarrente België vergelijken – Spaarrekening openen België

Wil je een spaarrekening in België openen? Denk er dan wel aan dat veel banken in België als voorwaarde stellen dat je in België woont. Dit kun je eventueel opvangen met een postadres van een vriend die in het buitenland woont. Ook is het door de komst van bemiddelaars als Raisin steeds eenvoudiger om te sparen over de grens. Er is momenteel een actie met de Belgische spaarbank CKV. Je ontvangt tot €100 bonus bij het openen van je eerste deposito.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je spaargeld onder het Belgisch depositogarantiestelsel valt.

Depositogarantiestelsel België

In België kennen ze een eigen depositogarantiestelsel, namelijk de Belgische collectieve garantieregeling. De Belgische collectieve garantieregeling garandeert net als in Nederland tot 100.000 euro. Dus mocht de bank failliet gaan, ben je verzekerd tot EUR 100.000.

Overzicht hoogste spaarrente België 2021

spaarrente belgië

De hoogste spaarrente op een Belgische spaarrekening die online geopend kan worden vind je momenteel bij CKV Spaarbank tegen 0,75%. Voor diverse aanbieders van spaarrekeningen in Belgie hebben wij de specifieke voorwaarden en voordelen beschreven op product specifieke pagina’s. Hieronder vind je een overzicht.

Aanbieder Land Rente (basis + getrouwheidspremie)2
CKV Spaarbank België 0,75%
MeDirect Maandsparen Max België 0,05% + 0,65% = 0,70%
Santander Consumer Bank Vision+ Spanje 0,05% + 0,55% = 0,60%
MeDirect Fidelity sparen België 0,05% + 0,15% = 0,20%
NIBC Direct Flexrekening België 0,21% netto

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

Top