Spaarrente België

De spaarrente in België is anders opgebouwd dan spaarrekeningen in Nederland. Bij een spaarrekening in België bestaat de spaarrente uit twee delen. Namelijk de basisrente en de getrouwheidspremie. In dit artikelen geven wij uitleg over de spaarrente in België en krijg je inzicht in de hoogste Belgische spaarrente.

Uitleg spaarrente België

De basisrente in België is een gegarandeerde rente. Die krijg je hoe dan ook voor elke dag dat je spaargeld op de rekening staat. De getrouwheidspremie kun je verdienen als je jouw spaargeld voor een bepaalde periode vast op de rekening laat staan. Bijvoorbeeld 6 maanden of een kalenderjaar. De spaarrente in België op spaarrekeningen ligt iets hoger dan in Nederland.

Spaarrente België vergelijken – Spaarrekening openen België

Wil je een spaarrekening in België openen? Denk er dan wel aan dat veel banken in België als voorwaarde stellen dat je in België woont. Dit kun je eventueel opvangen met een postadres van een vriend die in het buitenland woont. Ook is het door de komst van bemiddelaars als Savedo en Binck steeds eenvoudiger om te sparen over de grens. Onlangs was er nog een actie met de Belgische spaarbank CKV. Die is inmiddels verlopen. Maar houd de site in de gaten.

Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je spaargeld onder het Belgisch depositogarantiestelsel valt.

Depositogarantiestelsel België

In België kennen ze een eigen depositogarantiestelsel, namelijk de Belgische collectieve garantieregeling. De Belgische collectieve garantieregeling garandeert net als in Nederland tot 100.000 euro. Dus mocht de bank failliet gaan, ben jr verzekerd tot EUR 100.000.

Overzicht hoogste spaarrente België 2018

spaarrente belgië

De hoogste spaarrente op een Belgische spaarrekening die online geopend kan worden vind u momenteel bij Medirect tegen 0,40%. Voor diverse aanbieders van spaarrekeningen in Belgie hebben wij de specifieke voorwaarden en voordelen beschreven op product specifieke pagina’s. Hieronder vind je een overzicht.

Aanbieder Land Rente (basis + getrouwheidspremie)2
MeDirect ME6 Spaarrekening België 0,40%
Santander Consumer Bank Spanje 0,25% + 0,10% = 0,35%
MeDirect ME3 Spaarrekening België 0,30%
NIBC Direct Flexrekening België 0,28%
MeDirect ME1 Spaarrekening België 0,26%

Bron: spaargids.be

Alternatief sparen België

Mocht je een alternatief zoeken voor de lage rente kijk dan eens naar slim beleggen van Medirect. Nu met gratis e-book. Een andere optie is om te beleggen bij Binck België. Bekijk hier en vraag een gratis informatiemap aan.

Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

Top