Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
1,80% CKV Bank CKV
Deposito
Verder
Meer info
0,40% Medirect Bank Medirect
ME3 Spaarrekening
Verder
Meer info
0,40% MoneYou MoneYou
Plus Sparen
Verder
Meer info
0,24% MoneYou MoneYou
Direct Sparen
Verder
Meer info
0,30% Rabobank Rabobank
plus account
Verder
Meer info
0,25% Keytrade Keytrade Bank
High Fidelity
Verder
Meer info

Over deze vergelijking

Spaarrente België

Hoe hoog is de spaarrente in België ?

De rente in België ligt momenteel gelijk met die van Nederland. De hoogste spaarrente op een Belgische spaarrekening vind u momenteel bij MeDirect Bank tegen 0,55%. Mocht u een alternatief zoeken voor de lage rente kijkt u dan eens naar beleggen van MeDirect Bank.

Spaarrente België vergelijken

Spaarrente België vergelijken: De getoonde rentes in de tabel hierboven geven de maximale rente weer die behaald kan worden op een Belgische spaarrekening. In België bestaat de spaarrente uit een deel “basis” rente en “getrouwheidspremie”. De laatst genoemde kan in ontvangst worden genomen mits het spaargeld voor bijvoorbeeld een langere periode als 24 maanden vastgezet wordt op de rekening.

Aanbieders spaarrente België uitgelicht

Voor diverse aanbieders van spaarrekeningen in Belgie hebben wij de specifieke voorwaarden en voordelen beschreven op product specifieke pagina’s. Hieronder vind u een overzicht.

Spaarrente MeDirect Bank
Spaarrente MoneYou Direct België

Depositogarantiestelsel België

In België kennen ze een eigen depositogarantiestelsel, namelijk de Belgische collectieve garantieregeling. De Belgische collectieve garantieregeling garandeert net als in Nederland tot 100.000 euro. Dus mocht de bank failliet gaan, bent u verzekerd tot EUR 100.000.

Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

Top