Er is een nieuwe toetreder op de Nederlandse spaarmarkt. TF Bank. De bank uit Zweden is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze TF Bank review en ervaringen. 

Wie is TF Bank?

TF Bank is een digitale bank die particuliere bankdiensten en e-commerceoplossingen aanbiedt via een zelfontwikkeld IT-platform met een hoge mate van automatisering. Het platform is ontworpen met het oog op schaalbaarheid en flexibiliteit voor verschillende producten, landen, valuta’s en digitale bankoplossingen. De bank heeft een vergunning in Zweden en is daarnaast actief in Finland, Noorwegen, Denemarken, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Nederland. De kredietactiviteiten zijn onderverdeeld in drie segmenten: consumptieve kredieten, credit cards en e-commerceoplossingen met digitale betaaloplossingen voor voornamelijk online winkeliers. TF Bank biedt ook deposito- en spaarrekeningen aan in verschillende markten.

TF Bank review en ervaringen

TF Bank review: De website van Raisin vanwaaruit je de spaarrekening bij TF Bank kunt openen.

TF Bank review en ervaringen

Uit onze TF Bank review en ervaringen komt naar voren dat dit een gewone spaarrekening betreft zonder voorwaarden bij geld opname en deposito’s waar je kunt sparen tegen een vaste rente en looptijd. Op de vrij-opneembare spaarrekening kun je onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt, bij deposito’s niet. Je kunt er voor kiezen automatisch te sparen. Alles is geheel online te regelen. Dit product is een goed alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een hogere rente dan in het thuisland, maar toch een betrouwbare bank zoeken. De spaarbank is gevestigd in Zweden. Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland een hoge rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Hoge spaarrente nieuwe klanten

TF Bank is direct een hoge binnenkomer op de Nederlandse spaarmarkt, maar niet de hoogste. De rente van 2,90% is wel concurrerend. De rente is variabel. €100.000 is  het maximale bedrag dat je op de spaarrekening van TF Bank kunt stallen. De minimale inleg op een TF Bank spaarrekening is €1,-. De rente wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Op een termijndeposito kun je tot 3,45% rente behalen bij 1 jaar vast.

Wat levert het op?

Bij de huidige rente van 2,90% levert dit maximaal €2.900 op per jaar op jouw Distingo spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Zweedse bank biedt een hoge rente op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 20.000 euro. Zodoende levert dat €654 per jaar op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen.

Sparen bij TF bank, is dat veilig en betrouwbaar?

Nu traditionele banken spaargeld steeds minder nodig hebben, komt er ruimte voor nieuwe partijen. In Nederland kennen we de LeasePlan Bank die al een aantal jaren terug zijn intrede deed op de spaarmarkt. Nu biedt ook TF bank Nederlandse spaarders een scherpe rente.

TF Bank biedt veilige digitale spaaroplossingen tegen zeer concurrerende rentetarieven, gesteund op de kernwaarden transparantie, innovatie, zekerheid en flexibiliteit. In Nederland biedt de bank uitsluitend spaarrekeningen aan.

Als particuliere spaarder kun je hier mooi van profiteren. Zweden geniet een sterke reputatie bij de kredietbeoordelaars. Van Standard & Poor’s ontvangt de Franse economie een AAA-rating, wat duidt op een zeer sterk vertrouwen dat de Zweedse staat haar financiële verplichtingen na kan komen. Je bent tevens tot €100.000 verzekerd via het Europese Depositogarantiestelsel. Daarom kun je dus gerust stellen dat sparen bij TF bank, veilig en betrouwbaar is, zolang je niet boven dit bedrag uitkomt per rekeninghouder per bank.

Depositogarantie

Overeenkomstig de EU-Richtlijn 2014/49/EU wordt spaargeld gegarandeerd door het Zweedse wettelijke depositogarantiestelsel tot € 85.000 per rekeninghouder per bank. Deze wettelijke garantie geldt voor alle natuurlijke personen, ongeacht of deze in Zweden of elders wonen.

Voordelen TF Bank

Voordelen van sparen bij TF Bank uit Zweden:

2,90% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Tot 3,45% rente bij openen eerste deposito

✓ Onbeperkt storten en opnemen wanneer je wilt

✓ Inleggen vanaf €1,-

✓ Geheel gratis – geen verborgen kosten

✓ Het spaargeld wordt gegarandeerd door depositogarantiestelsel tot €85.000

TF Bank Spaarrekening openen

Het openen van een TF Bank Spaarrekening gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar. Zonder Raisin kun je deze spaarrekening als buitenlander niet openen.

Via een Online Banking systeem heb je één overzicht van je verschillende deposito’s en ontvang je regelmatig updates over nieuwe spaarproducten, zodat je snel en eenvoudig nieuwe deposito’s kunt openen of bestaande deposito’s kunt verlengen.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , de hoge rente bij het openen van je eerste spaarrekening bij TF Bank. Bekijk product.

Registreer gratis

Top