Op de site van Triodos bank is vandaag te lezen dat de spaarrente op haar vrij opneembare spaarrekening per 03 april 2017 zal worden verlaagd naar 0,00%. Triodos bank is hiermee de eerste bank in Nederland die dit aandurft. Met een oplopende inflatie en de vermogensbelasting is sparen in een oude sok in Nederland niet meer ondenkbaar te noemen.
triodos-nul-procent-rente

Oorzaak

Als belangrijke reden noemt Triodos de nog steeds historisch lage rentetarieven van de ECB. De ECB rekent banken een negatieve rente om geld te stallen bij de ECB. Hierdoor belasten banken deze kosten door naar spaarders.

Maximale rente

Triodos bood al langer de laagste rente van alle Nederlandse banken. Bij de 3 grote Nederlandse bankinstellingen ABN AMRO, ING en Rabobank bedragen de rentes nu 0,25 procent. De maximale rente op een vrijopneembare spaarrekening bedraagt 0,55 procent bij NIBC Direct.

Is dit alles?

Om in aanmerking te komen voor een hogere rente kun je overwegen je spaargeld voor een kwartaal te laten staan bij Knab. Zij bieden 0,70 procent rente op de Knab kwartaal spaarrekening. Of lees dit artikel wat te doen met spaargeld in 2017.

Op zoek naar een alternatief voor sparen? Kijk eens naar beleggen of crowdfunding. Binck bank heeft een speciale welkomst actie. Je ontvangt nu tijdelijk een beleggingsbox ter waarde van €500,- als je klant wordt. Bekijk de actie.

Tagged with →  
Top