Wat is het verstandigste om te doen met spaargeld in 2017? Er zijn nog steeds wel banken met een hoge rente. Bekijk hieronder 6 bruikbare tips wat je kunt doen met je spaargeld in 2017. Vergelijk de actuele rente grootbanken met online banken.

Tip: Spaar aantrekkelijk !nu tegen toprente van 1,80%! Bekijk aanbieding >>

wat te doen met spaargeld_2017

1. Wat te doen met spaargeld: overstappen!

Loop geen spaargeld mis door bij de grootbanken te blijven zitten. De grootbanken Rabobank, ING en ABN AMRO bieden slechts 0,05% rente.

De beste optie voor je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening is bij Moneyou , dan geniet je 0,40% rente. Je kunt ten alle tijden bij je spaargeld en er zijn geen kosten aan verbonden.

Maar, wat misschien slimmer is, is om je spaargeld weg te zetten op een deposito.

2. Slim sparen via spaardeposito

Een slimme overweging voor je spaargeld zou kunnen zijn om het geld wat je niet nodig hebt te spreiden over meerdere deposito’s met verschillende termijn duur van 3, 6, 9, 12 maanden.

Zodoende valt er iedere 3 maanden een bedrag vrij. Dit is ook een ideale manier als je veel spaargeld hebt en niet weet wat te doen.

wat doen met spaargeld_deposito-sparen-2017

De hoogste rente op een 3 mnd deposito vind je bij NIBC Direct tegen 0,50% rente.
De meest lucratieve termijnduur bij deposito sparen is 5 jaar en vind je momenteel bij CKV tegen 1,80% rente.

Gemiddeld genomen is de spaarrente rond die termijn het hoogste. Het verschil namelijk in rente met 10 jaar deposito sparen is meestal niet heel groot. Bekijk 5 jaar deposito’s.

3. Open een spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,75%. Door naar deze aanbieding.

delalogokopie Spaarverzekering
ROND_vrijgrootVoorwaarden: voor de lange termijn, minimaal 10 jaar. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost € 150. Geen minimuminleg (max € 12.000 per jaar). Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel. DELA is bekend van haar uitvaartverzekering.

4. Spaarrekening openen in het buitenland

Voor het eerst sinds tijden is de rentevergoeding in Nederland lager dan het buitenland. Bekijk vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito’s binnen europa. Vergelijk de spaarrente in europa

Tip: Bij CKV spaarbank uit België krijg je nu 1,25% rente op een tweejaarsdeposito en loopt op tot 1,80% voor een vierjaarsdeposito. Flink meer dan bij Nederlandse aanbieders. Tijdelijk tot € 200,- welkomstbonus bij het openen van je eerste deposito bij CKV Spaarbank.

CKV Spaarbank werd in 1956 opgericht en is sinds 2017 in Nederland actief als internetbank via Savedo. CKV spaarbank valt onder het depositogarantiestelsel van België. Je bent tot €100.000 verzekerd door de overheid. Door naar CKV.

5. Zelf beleggen via broker

Sparen lijkt uit door de lage spaarrente. Maar schijn bedriegt want volgens cijfers van DNB stond er nog nooit zoveel spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen als afgelopen jaar.

Hoeveel spaargeld 2017 Nederland

Echter komt er wel steeds meer interesse naar alternatieven zoals bijvoorbeeld beleggen.

Er zijn tegenwoordig allerlei brokers actief die vaak goedkopere tarieven hanteren dan de grootbanken. De meeste brokers bieden ook gratis en vrijblijvend een informatiemap aan zodat je zelf kunt ontdekken of beleggen wat voor je is.

Binck bank heeft een speciale welkomst actie. Je ontvangt nu tijdelijk € 200,- transactietegoed als je klant wordt. Bekijk de actie.

6. Geld investeren middels Crowdfunding

Crowdfunding is een wat nieuwe manier om je geld te investeren. Met crowdfunding betalen meerdere mensen mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Er is bij crowdfunding geen tussenkomst van een financiële instellingen en hierdoor zijn de kosten vaak lager en de opbrengsten in rendement in algemene zin hoger.

Echter is er wel een risico dat de bedrijven failliet gaan en je jouw geld kwijt bent. Informeer altijd goed voor je investeert.

Deel via social media →
Top