Wat is het verstandigste om te doen met spaargeld in 2017? Er zijn nog steeds wel banken met een hoge rente. Bekijk hieronder 6 bruikbare tips wat je kunt doen met je spaargeld in 2017. Vergelijk de actuele rente grootbanken met online banken.

Tip: Spaar fiscaal aantrekkelijk !nu tegen toprente van 2,30%! Bekijk aanbieding >>

Vergelijk zelf de rente

wat doen met spaargeld 2017

1: Wat te doen met spaargeld: overstappen!

Kies om over te stappen naar Knab Bank met een rente van 0,55%. Let op, deze spaarrekening is in principe onderdeel van Knab Plus met rente op de betaalrekening. Dat pakket kan 3 maanden gratis worden uitgeprobeerd. Daarna is het mogelijk om de spaarrekening aan te houden binnen het kosteloze Knab Basis. Of stap over naar MoneYou , dan geniet je ook 0,50% rente en is er geen pakket nodig. Maar wat misschien slimmer is, is om je spaargeld weg te zetten op een deposito.

2: Slim sparen via spaardeposito

Een slimme overweging voor je spaargeld zou kunnen zijn om het geld wat je niet nodig hebt te spreiden over meerdere deposito’s met verschillende termijn duur van 3, 6, 9, 12 maanden. Zodoende valt er iedere 3 maanden een bedrag vrij. Dit is ook een ideale manier als je veel spaargeld hebt en niet weet wat te doen.

wat-te-doen-met-spaargeld-deposito

De hoogste rente op een 3 mnd deposito vind je bij Knab tegen 0,65% rente.
De meest lucratieve termijnduur bij deposito sparen is 5 jaar. Gemiddeld genomen is de spaarrente rond die termijn het hoogste. Het verschil namelijk in rente met 10 jaar deposito sparen is meestal niet heel groot. Bekijk 5 jaar deposito’s.

3: Open een spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en sparen voor een langere termijn in Nederland? De DELA Spaarverzekering is een CoöperatiespaarPlan en mede daardoor bieden zij de hoogste rente op de markt momenteel van 2,75%. DELA is bekend van haar uitvaartverzekering. Lees meer…

4: Spaarrekening openen in het buitenland

Voor het eerst sinds tijden is de rentevergoeding in het buitenland hoger. Bekijk vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito’s binnen europa. Vergelijk de spaarrente in europa

Tip: Bij Bigbank uit Tallin, Estland krijg je nu 1,15% rente op een tweejaarsdeposito en loopt op tot 1,45% voor een vijfjaarsdeposito. Flink meer dan bij Nederlandse aanbieders. Bigbank werd in 1992 opgericht en is sinds 2012 in Nederland actief als internetbank. Bigbank valt onder het depositogarantiestelsel van Estland. Je bent tot €100.000 verzekerd door de overheid. Lees meer

5: Zelf beleggen via broker

Sparen lijkt uit door de lage spaarrente. Maar schijn bedriegt want volgens cijfers van DNB stond er nog nooit zoveel spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen als afgelopen jaar. Echter komt er wel steeds meer interesse naar alternatieven zoals bijvoorbeeld beleggen. Er zijn tegenwoordig allerlei brokers actief die vaak goedkopere tarieven hanteren dan de grootbanken. De meeste brokers bieden ook gratis en vrijblijvend een informatiemap aan zodat u zelf kunt ontdekken of beleggen wat voor u is. Binck bank heeft een speciale welkomst actie. Je ontvangt nu tijdelijk een beleggingsbox ter waarde van €500,- als je klant wordt. Bekijk de actie.

6: Geld investeren middels Crowdfunding

Crowdfunding is een wat nieuwe manier om je geld te investeren. Met crowdfunding betalen meerdere mensen mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Er is bij crowdfunding geen tussenkomst van een financiele instellingen en hierdoor zijn de kosten vaak lager en de opbrengsten in rendement in algemene zin hoger. Echter is er wel een risico dat de bedrijven failliet gaan en je jouw geld kwijt bent. Informeer altijd goed voor je investeert.

Share →
Top