Een nieuw jaar, een nieuwe jij en tijd om je financiën in shape te krijgen. Wat is het verstandigste om te doen met spaargeld in 2018? Er zijn nog steeds wel banken met een hoge rente. Bekijk hieronder 6 bruikbare tips wat je kunt doen met je spaargeld in 2018.

Tip: Spaar aantrekkelijk !nu tegen toprente van 1,40%! Bekijk aanbieding >>

wat te doen met spaargeld_2018_Spaarrentesvergelijken.net

1. Dump je huisbank en verdien tot € 200!

Loop geen spaargeld mis door bij de grootbanken te blijven zitten. De grootbanken Rabobank, ING en ABN AMRO bieden slechts 0,05% rente. Overstappen gaat sneller en makkelijker dan je denkt. Vergelijk de actuele rente grootbanken met online banken.

Knab biedt momenteel de hoogste rente van 0,40%. Let op, deze spaarrekening is in principe onderdeel van Knab Plus met rente op de betaalrekening. Dat pakket kan 3 maanden gratis worden uitgeprobeerd. Daarna is het mogelijk om de spaarrekening aan te houden binnen het kosteloze Knab Basis.

De beste optie voor je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening is bij Nationale Nederlanden , dan geniet je 0,35% rente maar nu is er geen pakket nodig. Je kunt ten alle tijden bij je spaargeld en er zijn geen kosten aan verbonden.

Maar, wat misschien slimmer is, is om je spaargeld weg te zetten op een deposito.

2. Slim sparen via spaardeposito

Een slimme overweging voor je spaargeld zou kunnen zijn om het geld wat je niet nodig hebt te spreiden over meerdere deposito’s met verschillende termijn duur van 3, 6, 9, 12 maanden.

Zodoende valt er iedere 3 maanden een bedrag vrij. Dit is ook een ideale manier als je veel spaargeld hebt en niet weet wat te doen.

wat te doen met spaargeld 2018 deposito geld vastzetten

De hoogste rente op een 3 mnd deposito vind je bij NIBC Direct tegen 0,50% rente.
De meest lucratieve termijnduur bij deposito sparen is 5 jaar en vind je momenteel bij J&T Banka Spaarbank (via Savedo) tegen 2,00% rente.

Gemiddeld genomen is de spaarrente rond die termijn het hoogste. Het verschil namelijk in rente met 10 jaar deposito sparen is meestal niet heel groot.

3. Open een spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%.

Lees wel goed de voorwaarden. Een DELA Spaarverekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost € 150. De minimum inleg is € 10 per keer. Periodiek inleggen kan tot maximaal € 2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook, maar tot een door DELA bepaald maximum. Op dit moment kun je (bij)storten tot een totaalbedrag van € 12.000 op je polis(sen).

Het DELA CoöperatiespaarPlan valt overigens niet onder het depositogarantiestelsel. DELA valt als verzekeraar wel onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze opvangregeling biedt niet dezelfde zekerheid.

4. Spaarrekening openen in het buitenland

Voor het eerst sinds tijden is de rentevergoeding in Nederland lager dan het buitenland. Bekijk vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito’s binnen europa. Vergelijk de spaarrente in europa

Tip: Bij CKV spaarbank uit België krijg je nu 0,75% rente op een tweejaarsdeposito en loopt op tot 1,40% voor een vierjaarsdeposito. Flink meer dan bij Nederlandse aanbieders. Tijdelijk tot € 200,- welkomstbonus bij het openen van je eerste deposito bij CKV Spaarbank.

CKV Spaarbank werd in 1956 opgericht en is sinds 2017 in Nederland actief als internetbank via Savedo. CKV spaarbank valt onder het depositogarantiestelsel van België. Je bent tot €100.000 verzekerd door de overheid. Door naar CKV.

5. Zelf beleggen via broker

Sparen lijkt uit door de lage spaarrente. Maar schijn bedriegt want volgens cijfers van DNB stond er nog nooit zoveel spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen als afgelopen jaar.

Hoeveel spaargeld 2017 Nederland

Echter komt er wel steeds meer interesse naar alternatieven zoals bijvoorbeeld beleggen.

Er zijn tegenwoordig allerlei brokers actief die vaak goedkopere tarieven hanteren dan de grootbanken. De meeste brokers bieden ook gratis en vrijblijvend een informatiemap aan zodat je zelf kunt ontdekken of beleggen wat voor je is.

Binck bank heeft een speciale welkomst actie. Je ontvangt nu tijdelijk € 200,- transactietegoed als je klant wordt. Bekijk de actie.

6. Geld investeren middels Crowdfunding

Crowdfunding is een wat nieuwe manier om je geld te investeren. Met crowdfunding betalen meerdere mensen mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Er is bij crowdfunding geen tussenkomst van een financiële instellingen en hierdoor zijn de kosten vaak lager en de opbrengsten in rendement in algemene zin hoger.

Echter is er wel een risico dat de bedrijven failliet gaan en je jouw geld kwijt bent. Informeer altijd goed voor je investeert.

Deel via social media →
Top