Wat is het verstandigste om te doen met je spaargeld in 2018? Aan de hand van 6 bruikbare tips geven we antwoord op deze vraag. Het is tijd om je financiën in shape te krijgen. Er zijn nog steeds wel banken met een hoge rente. Bekijk hieronder 6 bruikbare tips wat je kunt doen met je spaargeld in 2018.

Tip: Spaar aantrekkelijk !nu tegen toprente van 2,00%! Bekijk aanbieding >>

wat te doen met spaargeld_2018_Spaarrentesvergelijken.net

Wat te doen met spaargeld? De opties op een rij

1. Dump je huisbank en verdien tot € 200!

Loop geen spaargeld mis door bij de grootbanken te blijven zitten. De grootbanken Rabobank, ING en ABN AMRO bieden slechts 0,05% rente. Overstappen gaat sneller en makkelijker dan je denkt. Vergelijk de actuele rente grootbanken met online banken.

Knab biedt momenteel de hoogste rente van 0,31%. Let op, deze spaarrekening is in principe onderdeel van Knab Plus met rente op de betaalrekening. Dat pakket kan 3 maanden gratis worden uitgeprobeerd. Nu tijdelijk €50 cadeau bij overstappen met de Knab overstapservice.

De beste optie voor je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening is bij Nationale Nederlanden , dan geniet je 0,30% rente maar nu is er geen pakket nodig. Je kunt ten alle tijden bij je spaargeld en er zijn geen kosten aan verbonden.

Maar, wat misschien slimmer is, is om je spaargeld weg te zetten op een deposito.

2. Slim sparen via spaardeposito

Een slimme overweging voor je spaargeld zou kunnen zijn om het geld wat je niet nodig hebt te spreiden over meerdere deposito’s met verschillende termijn duur van 3, 6, 9, 12 maanden.

Zodoende valt er iedere 3 maanden een bedrag vrij. Dit is ook een ideale manier als je veel spaargeld hebt en niet weet wat te doen. De hoogste rente op een 3 mnd deposito vind je bij NIBC Direct tegen 0,35% rente.

wat te doen met spaargeld 2018 deposito geld vastzetten

De meest lucratieve termijnduur bij deposito sparen is 5 jaar en vind je momenteel bij J&T Banka (via Binck) tegen 2,00% rente.

Je dient wel eerst te registreren. Er dient een Binck rekening geopend te worden (gratis) die vervolgens aan het deposito gekoppeld wordt. Dit product valt onder het Tsjechische garantiestelsel. De minimale inleg is €10.000. Je bent verzekerd tot €100.000. J&T banka heeft momenteel de hóógste rente in de Eurozone.

Wat te doen met 100.000 euro spaargeld?

Heb je veel spaargeld en zoek je de beste manier om je geld te investeren, met 100.000 euro val je precies binnen de veiligheidsmarge van het depositogarantiestelsel (DGS) dat je spaargeld garandeert tot 100.000 bij het omvallen van de bank. Heb je meer spaargeld dan 100.000 euro spreid dan bij meerdere banken. Let wel op dat je niet twee banken kiest die onder dezelfde bankvergunning opereren. Sommige zullen zeggen dat je het beste je hypotheek kan aflossen, andere adviseren om in vastgoed te investeren.

Mocht je willen sparen vind je momenteel de hoogste rente bij J&T Banka. Bij een ton krijg je momenteel maximaal 2,00% rente bij 5 jaar vast. Dit levert bij een inleg van 100.000 euro binnen 5 jaar 10.000 euro op.

Gemiddeld genomen is de spaarrente rond 5 jaar het meest lucratief. Het verschil namelijk in rente met 10 jaar deposito sparen is meestal niet heel groot.

3. Open een spaarverzekering

Wil je een vaste hoge rente en geld opzijzetten voor een langere termijn in Nederland? De spaarverzekering van coöperatie DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, biedt een vaste rente van 2,00%.

Een DELA Spaarverzekering is voor de lange termijn, minimaal 10 jaar, maximaal 30 jaar. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Beëindiging binnen 10 jaar kost €150. De minimum inleg is € 10 per keer en periodiek inleggen kan tot maximaal € 2.400 per jaar. Eenmalig inleggen of bijstorten kan ook, maar tot een door DELA bepaald maximum. Op dit moment kun je (bij)storten tot een totaalbedrag van € 12.000.

Het DELA CoöperatiespaarPlan valt overigens niet onder het depositogarantiestelsel. DELA valt als verzekeraar wel onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze opvangregeling biedt niet dezelfde zekerheid.

4. Spaarrekening openen in het buitenland

Voor het eerst sinds tijden is de rentevergoeding in Nederland lager dan het buitenland. Bekijk vrij opneembare spaarrekeningen en termijndeposito’s binnen europa. Vergelijk de spaarrente in europa

Tip: Bij Bigbank uit Estland krijg je nu 1,10% rente op een tweejaarsdeposito en loopt op tot 1,40% voor een vierjaarsdeposito. Flink meer dan bij Nederlandse aanbieders.

Bigbank is sinds 2009 in Nederland actief als internetbank. Bigbank valt onder het depositogarantiestelsel van Estland. Je bent tot €100.000 verzekerd door de overheid. Door naar Bigbank.

5. Zelf beleggen via broker

Sparen lijkt uit door de lage spaarrente. Maar schijn bedriegt want volgens cijfers van DNB stond er nog nooit zoveel spaargeld op Nederlandse spaarrekeningen als afgelopen jaar.

Hoeveel spaargeld 2017 Nederland

Echter komt er wel steeds meer interesse naar alternatieven zoals bijvoorbeeld beleggen.

Er zijn tegenwoordig allerlei brokers actief die vaak goedkopere tarieven hanteren dan de grootbanken. De meeste brokers bieden ook gratis en vrijblijvend een informatiemap aan zodat je zelf kunt ontdekken of beleggen wat voor je is.

Binck bank heeft een speciale welkomst actie. Je ontvangt nu tijdelijk € 200,- transactietegoed als je klant wordt. Bekijk de actie.

6. Geld investeren middels Crowdfunding

Een alternatief voor sparen in 2018 is crowdfunding. Crowdfunding is een wat nieuwe manier om je geld te investeren. Met crowdfunding betalen meerdere mensen mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Er is bij crowdfunding geen tussenkomst van een financiële instellingen en hierdoor zijn de kosten vaak lager en de opbrengsten in rendement in algemene zin hoger.

Echter is er wel een risico dat de bedrijven failliet gaan en je jouw geld kwijt bent. Informeer altijd goed voor je investeert en spreid je beschikbare vermogen.

Wat doe jij met je spaargeld in 2018?

Zoals gezegd zijn er genoeg manieren om je spaargeld ook in 2018 te laten renderen. Laat ons weten wat jij met je spaargeld doet in 2018. Succes met vergelijken.

Deel via social media →
Top