Waar moet je op letten als je geld gaat lenen? Geld lenen klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar er zijn veel punten waar u als consument op moet letten. Zoals de verschillende aanbieders en de noodzakelijkheid van de lening. Wanneer u niet goed de verschillende aspecten bekijkt, zal de lening niet goed aansluiten op uw behoeften en komt u misschien wel in geldnood. Daarom zullen wij u een aantal handige tips geven, zodat u op de hoogte bent van de zaken.

Regels

Iedereen heeft wel weet van de economische crisis. Of ken je het DSB debacle nog? Sinds deze financiële tegenslagen is » het lenen van geld een stuk lastiger geworden. Dit komt doordat het voor de banken moeilijker is om vertrouwen te hebben in de lener van het geld. Daarom zijn er veel meer regels verbonden aan het lenen van geld en zijn de financiële instelling strenger dan voorheen. Per financiële instelling zal dit anders zijn en bekijk daarom eens de voorwaarden bij de verschillende aanbieders.

Kies vooral niet voor gemak

Wanneer je bij een lening kiest voor het gemak, zal dit vaak in combinatie gaan met een hogere rente. In sommige gevallen zal de rente op kunnen lopen tot wel 10% over het bedrag, wat financieel natuurlijk alles behalve positief is. Het is financieel aantrekkelijker om op voorhand een lening te zoeken waar de rente laag is, dan proberen af te dingen bij de aanschaf van een lening.

Vergelijk aanbieders

Natuurlijk kun je geld lenen bij de verschillende banken in het land, maar ook zeker bij gespecialiseerde geldverstrekkers. Over het algemeen zijn de gespecialiseerde (online) geldverstrekkers goedkoper, want zij hebben geen overheidsinstelling achter zich. Hierdoor hoeven ze zich niet aan een bepaald protocol te houden en kunnen ze de rentes lager houden dan de banken (moeten) doen. Ga je voor een gespecialiseerde geldverstrekker? Kies er dan voor één met een goede reputatie, want er zijn ook veel bedrijven die niet eerlijk zijn.

Crowdfunding platform

Kijk ook eens op de verschillende crowdfunding websites in Nederland. Bij crowdfunding leen je geld van vermogende particulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top