Voor je spaargeld wil je vanzelfsprekend het allerbeste. Profiteer dus nu van de hoogste spaarrente in 2023. Hoe? Vergelijk de rente op je huidige spaarrekening met de actuele rentetarieven van de top 5 banken. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 banken met de hoogste spaarrente.

In dit artikel krijg je ook antwoord op de vraag wat de hoogste spaarrente ooit gemeten is op vrij opneembare spaarrekeningen in Nederland. De spaarrente op vrij-opneembare spaarrekeningen ligt momenteel op een dieptepunt. Bij de grootbanken verdien je nog slechts 1,25% rente en bij online internetbanken ligt dit percentage momenteel op 2,80%. Dit was ooit anders.

Hoogste spaarrente ooit in Nederland gemeten

Volgens gegevens van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) kreeg je in 1980 het meeste waar voor je geld. De historische spaarrente van 1980 noteerde toen 11,6%. Dat kun je nu niet meer voorstellen. De gemiddelde inflatie ditzelfde jaar bedroeg 6,51%.

De Nederlandsche Bank heeft een overzicht gemaakt van de historische spaarrentes in Nederland van de afgelopen 15 jaar in een grafiek.

hoogste spaarrente ooit_Historische spaarrente

Tip: Investeer in vastgoedfondsen ! – nu tegen toprente van 6,88%! Bekijk aanbieding

Leuk die lage spaarrente van de afgelopen tijd. Maar ik wil de hoogste spaarrente zoals de historische spaarrente in 1980.

Top 5 banken rentetarieven 2023

Een hoge spaarrente op je spaargeld is natuurlijk altijd welkom. Bij de onderstaande top 5 banken ontvang je momenteel de hoogste spaarrentes op je spaargeld. Dus wil je als spaarder meer uit je spaargeld halen? Bekijk dan waar je de hoogste spaarrente voor je geld kunt krijgen.

1. CKV Spaarbank, Spaarrekening 2,80%

2. Renault Bank, Spaarrekening 2,75%

3. bunq, Spaarrekening 2,46%

4. Bigbank, Spaarrekening 2,80%

5. Centraal Beheer, Spaarrekening 2,00%

Nieuwsgierig welke spaarrekening van de top 5 banken je persoonlijk de hoogste spaarrente biedt? En welke bank de beste voorwaarden voor je heeft? Via ons online overzicht kun je heel eenvoudig de spaarrentes vergelijken en kijken welke spaarrekening het beste bij je past.

Voorwaarden spaarrekening en rente

Kies je voor de bank met de hoogste rente? Lees dan vooraf even de voorwaarden van je nieuwe spaarrekening door. Misschien ontvang je extra rente als je maandelijks een vast bedrag spaart? Let er ook op of je boetevrij mag overstappen naar een andere bank als het je uitkomt. Je wilt immers blijven profiteren van de hoogste spaarrente in 2022. Snel de voorwaarden vergelijken? Dat doe je bij ons direct online.

Overstappen en hoogste spaarrente

De spaarrekening met de hoogste spaarrente gevonden? Je stapt dan online snel en eenvoudig over naar de andere bank. Je hebt alleen een identificatiebewijs nodig om snel te profiteren van de hoogste rente.

Wil je meer informatie over de hoogste spaarrentes op spaarrekeningen? Of heb je een algemene vraag over geld sparen? Laat het ons dan weten. Wij helpen je graag verder.

Actuele rente vergelijken en alternatief

Bigbank-sparen
2,75%
spaarrente
6,88%
rendement
3,35%
hoogste spaarrente
Flexibele spaarrekening Vastgoedfondsen Deposito spaarrekening
Looptijd: variabel Looptijd: variabel Looptijd: vanaf 6 mnd
Spaarrente: variabel rendement: variabel Spaarrente: vast
Min. inleg: €1 Min. inleg: €189 Min. inleg: €500
Vrij opneembaar: ja Verhandelbaar: ja Vrij opneembaar: nee
Bekijk direct Bekijk direct Bekijk direct


Ben je op zoek naar de actuele rente? We schreven eerder het bericht wat je kunt doen met je spaargeld in 2023. Dalende spaarrentes en een stijgende inflatie in januari jongstleden zorgen ervoor dat spaargeld van veel spaarders minder waard wordt. Overstappen naar een spaarrekening met hoge rente is een oplossing. Wat langer de tijd, zet spaargeld dan vast op een deposito. Bekijk hier de hoogste deposito rente

Gaat de spaarrente nog stijgen?

Een stijging van de spaarrente lijkt, zeker als de economie blijft aantrekken, waarschijnlijk. De verwachting is dat de lange rente later in 2023 gaat stijgen. Als je kiest voor een spaarrekening met een variabele rente, dan heb je vooral te maken met de gevolgen van de besluiten van de Europese Centrale Bank ECB.

Op de langere termijn zal de rente alsnog dalen door langer leven. We worden met z’n allen steeds ouder en de vergrijzing zal toenemen. Het aanbod van spaargeld stijgt hierdoor waardoor prijs (rente) daalt.

Levert sparen in jouw ogen te weinig op? overweeg dan om je geld te investeren in andere initiatieven.

Bron: DNB, CBS. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top