De hoogste spaarrente ooit in Nederland gemeten op een vrij opneembare spaarrekening was 11,6% in 1981. Bron CBS statline. Bekijk hieronder de rentestanden in Nederland van de afgelopen 20 jaar in een interactieve grafiek van de spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen. Gebruik je muis en hover over het gewenste jaar heen om de rente te bekijken.

Tip: Spaar aantrekkelijk !nu tegen toprente van 1,75%! Bekijk aanbieding >>

Leuk die lage spaarrente van de afgelopen tijd. Maar ik wil de hoogste spaarrente.

Actuele rente vergelijken

Bekijk hier de de beste opties voor je spaargeld. Dalende spaarrentes en een stijgende inflatie in januari jongstleden zorgen ervoor dat spaargeld van veel spaarders minder waard wordt. Overstappen naar een spaarrekening met hoge rente is een oplossing. Wat langer de tijd, zet spaargeld dan vast op een deposito. Bekijk hier de hoogste deposito rente

Gaat de spaarrente nog stijgen?

Verschillende berichten koppen dat we voorlopig nog niet op hogere spaarrentes hoeven te rekenen, ook al is de Europese Centrale Bank (ECB) aan het stoppen met het opkopen van obligaties, een programma dat de rente flink drukte.

Het opkoopprogramma is inderdaad stopgezet, maar de ECB houdt de rentes nog altijd laag. Dat zorgt ervoor dat de spaarrentes ook nog niet omhoog gaan. De verwachting is dat dit pas in 2019 kan gebeuren, misschien zelfs pas in de tweede helft van dat jaar.

Op de langere termijn zal de rente alsnog dalen door langer leven. We worden met z’n allen steeds ouder en de vergrijzing zal toenemen. Het aanbod van spaargeld stijgt hierdoor waardoor prijs (rente) daalt.

Top