In dit artikel krijg je antwoord op de vraag wat de hoogste spaarrente ooit gemeten is op vrij opneembare spaarrekeningen in Nederland. De spaarrente op vrij-opneembare spaarrekeningen ligt momenteel op een dieptepunt. Bij de grootbanken verdien je nog slechts 0,01% rente en bij online internetbanken ligt dit percentage momenteel op 0,35%. Dit was ooit anders.

hoogste-spaarrente-ooit_spaarrentesvergelijken

Hoogste spaarrente ooit in Nederland gemeten

Volgens gegevens van het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) kreeg je in 1980 het meeste waar voor je geld. De historische spaarrente van 1980 noteerde toen 11,6%. Dat kun je nu niet meer voorstellen. De gemiddelde inflatie ditzelfde jaar bedroeg 6,51%.

De Nederlandsche Bank heeft een overzicht gemaakt van de historische spaarrentes in Nederland van de afgelopen 15 jaar in een grafiek.

hoogste spaarrente ooit_Historische spaarrente

Tip: Investeer in vastgoedfondsen ! – nu tegen toprente van 6,00%! Bekijk aanbieding

Leuk die lage spaarrente van de afgelopen tijd. Maar ik wil de hoogste spaarrente zoals de historische spaarrente in 1980.

Actuele rente vergelijken

Bigbank-sparen
0,35%
spaarrente
6,00%
rendement
1,50%
hoogste spaarrente
Flexibele spaarrekening Vastgoedfondsen Deposito spaarrekening
Looptijd: variabel Looptijd: variabel Looptijd: vanaf 6 mnd
Spaarrente: variabel rendement: variabel Spaarrente: vast
Min. inleg: €1 Min. inleg: €189 Min. inleg: €2.000
Vrij opneembaar: ja Verhandelbaar: ja Vrij opneembaar: nee
Bekijk direct Bekijk direct Bekijk direct


Ben je op zoek naar de actuele rente? We schreven eerder het bericht wat je kunt doen met je spaargeld in 2021. Dalende spaarrentes en een stijgende inflatie in januari jongstleden zorgen ervoor dat spaargeld van veel spaarders minder waard wordt. Overstappen naar een spaarrekening met hoge rente is een oplossing. Wat langer de tijd, zet spaargeld dan vast op een deposito. Bekijk hier de hoogste deposito rente

Gaat de spaarrente nog stijgen?

Verschillende berichten koppen dat we voorlopig nog niet op hogere spaarrentes hoeven te rekenen, ook al is de Europese Centrale Bank (ECB) aan het stoppen met het opkopen van obligaties, een programma dat de rente flink drukte.

Het opkoopprogramma is inderdaad stopgezet, maar de ECB houdt de rentes nog altijd laag. Dat zorgt ervoor dat de spaarrentes ook nog niet omhoog gaan. De verwachting is dat dit pas in 2020 kan gebeuren, misschien zelfs pas in de tweede helft van dat jaar.

Op de langere termijn zal de rente alsnog dalen door langer leven. We worden met z’n allen steeds ouder en de vergrijzing zal toenemen. Het aanbod van spaargeld stijgt hierdoor waardoor prijs (rente) daalt.

Levert sparen in jouw ogen te weinig op? overweeg dan om je geld te investeren in andere initiatieven.

Bron: DNB, CBS. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top