Banken trekken zich steeds meer terug uit de markt voor kleine zakelijke leningen. En dat terwijl het kleinbedrijf 99,9% van alle bedrijven in Nederland vertegenwoordigt. Samen zorgen ze voor 60% van alle bedrijfswinsten en maar liefst 70% van alle werkgelegenheid. Gelukkig zijn er de laatste jaren veel FinTech bedrijven, zoals BridgeFund, opgestaan om werkkapitaal mogelijk te maken. Het mooie is dat ook jij hier met jouw belegging aan kunt bijdragen! In dit artikel 5 redenen waarom beleggen in leningen aan het MKB een slimme zet is.

Beleggen in leningen: 5 redenen waarom je dit zou moeten doen

1. Snel groeiende markt
De markt voor alternatieve financiering groeit alsmaar door en door. Zeker nu ondernemers steeds meer doorhebben dat banken liever geen aandacht aan ze besteden. Het marktaandeel voor kleine zakelijke leningen wordt voor alternatieve financiers zoals BridgeFund dus alsmaar groter en groter. En dat is goed nieuws voor beleggers. Want des te groter het aantal ondernemers dat zij aan financiering helpen, des te groter de spreiding.

totaal non bancaire financiering 2022

Bron: Stichting MKB Financiering Onderzoek non-bancaire financiering 2022

2. Spreiding, spreiding en nog eens spreiding
De nummer 1 regel van beleggen: spreiden, spreiden en nog eens spreiden. Bij BridgeFund hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken. Je inleg is bij hen verspreid over meer dan 4.500 kortlopende leningen aan ondernemers uit diverse sectoren. Ondertussen blijft het portfolio hard doorgroeien en de spreiding dus ook.

bridgefund beleggen in leningen_spreiding

Beleggen in MKB leningen: Jouw belegging wordt gespreid over alle uitstaande leningen van meer dan 4.500 beleggers

3. Stabiel rendement tot 5,25%
Zet je geld voor 3 jaar vast en ontvang 5,25% rente per jaar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een flexibele looptijd met 4,25% rente. Wat je ook kiest, in tegenstelling tot handelen op de beurs of (nog erger) crypto is het rendement op je inleg bij BridgeFund altijd stabiel en dus lekker voorspelbaar. Dat maakt het een geschikt onderdeel van elk beleggingsportfolio.

geld aan het werk zetten wat doen met spaargeld beleggen in MKB leningen Bridgefund_wat-doen-met-een-ton

Inleg vanaf €100.000. Maandelijks vaste uitkering. Spreiding over 4.500 leningen. We hebben geen rekening gehouden met belastingen.

4. 110% dekking van het fonds
Beleggen bij BridgeFund werkt als volgt: je legt minimaal € 100.000,- in het fonds en vanuit dit fonds verstrekt BridgeFund kleine, kortlopende leningen aan talloze ondernemers die een streng kredietbeoordelingsproces succesvol hebben doorlopen. Elke euro die in het fonds wordt belegd, wordt voor 110% gedekt. Dat komt omdat een deel van de rente die ondernemers betalen over hun lening hier speciaal voor wordt gereserveerd.

Bridgefund beleggen dekking

5. Beleggen met purpose zit in de lift
Een bijdrage leveren aan een betere wereld, dat willen we allemaal. Duurzaam beleggen wordt daarom steeds populairder. Dat hoeft niet alleen maar over een groenere wereld te gaan, ook beleggen met een maatschappelijk doel hoort daarbij. Zeg nou zelf; wat is er mooier dan je geld investeren in iets wat kansen mogelijk maakt voor ondernemers?

Over Bridgefund: Hoe werkt het

BridgeFund is hét financieringsplatform voor ondernemers dat vraag en aanbod van geld bij elkaar brengt. Zonder tussenkomst van een bank. Aan de ene kant stellen beleggers geld beschikbaar aan het platform in ruil voor rendement en aan de andere kant kunnen ondernemers dit geld lenen om te investeren.

Met een combinatie van een simpel online aanvraagproces en een geavanceerde kredietbeoordeling zorgen zij dat geld kan doen waar het voor bedoeld is: de wereld in beweging brengen. En daar kun jij aan bijdragen met jouw belegging. Inmiddels hebben zij in slechts 5 jaar tijd al meer dan 6.500 ondernemers blij kunnen maken met een financiering. Van nieuwe apparatuur om efficiënter te werken tot het tijdig inkopen van nieuwe voorraad. Waar deze klanten de financiering ook voor gebruiken, het stelt ze in staat hun bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien.

Download brochure

Bron: Bridgefund.nl. Bewerking: Spaarrentesvergelijken.net

Top