Besparen is gemakkelijker met doelsparen: Wil je graag geld besparen? Maar, lukt het niet echt? Omdat je geld vaak op is voor de maand om is? Overweeg dan doelsparen. Sparen voor een doel inspireert. Je weet immers waarvoor je geld opzij zet. Hoe doelsparen je helpt geld te besparen.

Waarom wil je besparen en sparen?

Elke maand wat geld overhouden en dat op een spaarrekening zetten met hoge rente is natuurlijk prettig. Bijvoorbeeld om een langgekoesterde droomreis te maken, het kopen van die mooie designbank, een nieuwe keuken of als extra buffertje voor financiële tegenslagen? Maar, kom je standaard elke maand geld tekort? Inventariseer dan eens je jaarlijkse inkomsten en uitgaven. Zo weet je hoe je je geld besteedt, waar je eventueel kunt besparen en wat je spaarmogelijkheden zijn.

Tip: Spaar fiscaal aantrekkelijk !nu tegen toprente van 2,30%! Bekijk aanbieding >>

Hoe geld besparen?

Wil je geld besparen met als doel te sparen? Vraag je dan eens af welke uitgaven het minst zinvol zijn. Houd het simpel. Van dat kopje koffie op het station, snack bij het benzinetankstation, de dagelijkse lunch op je werk, de ongebruikte abonnementen op tijdschriften, sport en/of hobby’s tot de impulsaankopen. Door deze uitgaven te reduceren, bespaar je vaak al een leuk bedrag. Dat is aantrekkelijk, want je kunt het opzij zetten op een (doel)spaarrekening met hoge rente.

6 manieren om te sparen

Het helpt als je weet waarvoor je wilt sparen en hoeveel je daarvoor nodig hebt. 6 manieren om te sparen met je besparingen.

1. Spaar voor een doel

Sparen voor een doel is aantrekkelijk. Je weet immers waarom je geld opzij zet. Voor extra financiële armslag, een bijzondere vakantie, een nieuwe keuken, een speciaal design kledingstuk, een boot of verbouwing van je huis enzovoort. Handig aan doelspaarrekeningen is bovendien dat je eenvoudig berekent hoeveel tijd je nodig hebt om je doel te bereiken.

2. Spaar een realistisch bedrag

Spaar niet meer geld dan je kunt missen. Zo blijf je gemotiveerd om te sparen. Bovendien voorkom je dat je telkens een deel van je spaargeld opneemt, omdat je het einde van de maand niet redt.

3. Ga automatisch sparen

Automatisch sparen stel je tegenwoordig met internetbankieren eenvoudig zelf online in. Laat het spaarbedrag maandelijks afschrijven als je salaris wordt gestort. Je bent er dan van verzekerd dat er nog voldoende saldo op je rekening staat.

4. Spaar financiële meevallers

Zet financiële meevallers direct op je spaarrekening. Bijvoorbeeld je vakantiegeld, dertiende maand of winstbonus. Je bereikt je spaardoel zo sneller.

5. Spaar je inkomstenstijging

Stijgt je inkomen? Vanwege een salarisverhoging of omdat je meer uren werkt? Stort je extra inkomsten ook op je (doel)spaarrekening. Zo komt je spaardoel nog eerder in zicht.

6. Sparen en jezelf belonen

Heb je je spaardoel gehaald? Beloon jezelf en geniet ervan. Besteed het geld daadwerkelijk aan je spaardoel. En eenmaal je doel gerealiseerd? Stel jezelf nieuwe doelen. Zo houd je sparen leuk en uitdagend.

Spaarrente vergelijken ?

Wil je ook minder geld uitgeven? Om maandelijks opzij te zetten voor een specifiek doel? Spaarente vergelijken? Check online snel en eenvoudig de verschillende spaarrekeningen met de hoogste rente.

Tagged with →  

3 Responses to Besparen is gemakkelijker met doelsparen

  1. Hans koenen schreef:

    goeie tips!

  2. Jan schreef:

    Ik heb een vraag. Zijn er ook rekeningen waarop je onbeperkt kan storten, wat je zelf wilt, maar waar je het geld pas kan opnemen, als een datum verstreken is. Bij de meeste spaardeposito’s mag niet worden bijgestort. Bij Rabo doelsparen geldt een looptijd van minimaal 2 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top