Cryptobeleggen wordt steeds populairder. Als je cryptocurrencies wilt kopen of verkopen, moet je een cryptocurrency exchange gebruiken. Deze online services werken vaak op dezelfde manier als een broker waar je aandelen kunt kopen. De beste Crypto exchanges maken het gemakkelijk om de gewenste valuta te kopen en verkopen met lage kosten en sterke beveiligingsfuncties.

Waar op letten bij het kiezen van de beste Crypto exchange?

Bij het kiezen van de beste Crypto exchange is het belangrijk om te kijken naar ondersteunende valuta’s, prijzen, opnameopties en beveiliging, waarop we ons hebben gefocust bij het kiezen van deze lijst met de beste crypto exchanges. Blijf lezen om meer te weten te komen over welke crypto exchange het beste zou kunnen zijn voor jouw doelen.

Vergelijk de beste crypto exchanges 2023

Exchange Kosten Cryptocurrencies Veiligheid Min. inleg
eToro
Beste keuze algemeen
0,75% spread (BTC) tot 1,90% (Ethereum) 26 Geïntegreerde online crypto-wallet €50,-
Bitvavo
Beste keuze voor beginners
0,04% tot 0,25% 150 Offline wallet €1,-
Bitpanda
Beste waardering door klanten
1,49% 100 Offline wallet €1,-

Beste Crypto exchanges 2023

Beste algemeen: eToro

Beste voor beginners: Bitvavo

Beste waardering klanten: Bitpanda

Beste Crypto Exchange algemeen: eToro

etoro ervaringenAantal crypto valuta’s: 26
Kosten: 0,75% spread (BTC) tot 1,90% (Ethereum)
Minimale inleg: €50,-
Inclusief Wallet: Ja

Account openen


Waarom we voor eToro hebben gekozen?

We hebben voor eToro gekozen omdat het kopen en verkopen van cryptocurrencies heel gemakkelijk gaat met sterke beveiliging en transparante prijzen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om handelskennis te delen en gebruikers de mogelijkheid te geven om andere handelaren te volgen – en te profiteren van hun transacties. 

Voordelen

✓ Intuïtief, gebruiksvriendelijk platform

✓ Openbare kennisdeling via sociaal handelen

✓ Lage en transparante kosten

Nadelen

– Spreads soms wat hoog

– Handelsmarkten mogen uitgebreider

Samenvatting

eToro maakt handelen in cryptovaluta’s toegankelijk. Van Bitcoin tot Ethereum – het geeft particuliere beleggers toegang tot een volledig scala aan markten. Bovendien biedt het de mogelijkheid om handelskennis te delen en gebruikers de mogelijkheid te geven om andere handelaren te volgen – en te profiteren van hun transacties. eToro biedt gebruikers nu ook toegang tot 26 crypto’s, waaronder onlangs toegevoegde Uniswap, Chainlink en Dogecoin, evenals staking-aanbiedingen voor Cardano (ADA) en TRON. Inleggen kan al vanaf €50,- (voorheen €200,-). Schrijf je hier in bij eToro.

Lees onze volledige eToro review.

Beste Crypto exchange voor beginners: Bitvavo

bitvavo logoAantal crypto valuta’s: 50
Kosten: 0,04% – 0,25%
Minimale inleg: €1,-
Inclusief Wallet: Ja

Account openen

Waarom we voor Bitvavo hebben gekozen?

We hebben voor Bitvavo gekozen omdat het de goedkoopste crypto exchange is van Nederland.  Tevens is het erg gemakkelijk om cryptovaluta’s aan te kopen en ontvang je nu een welkomstbonus waarbij je geen handelskosten betaald over de eerste 1.000 euro.

Voordelen

✓ Eenvoudige en geavanceerde interface

✓ Maximaal 0.25% handelskosten

✓ Lage en transparante kosten

Nadelen

– Gemaakte winst of verlies niet makkelijk inzichtelijk

– Handelsmarkten mogen uitgebreider

– Mogelijkheden zijn beperkt

Samenvatting

Tegenwoordig kun je eenvoudig Bitcoins kopen via zogeheten exchanges. Je kunt ook investeren in bitcoin door er een fractie (gedeelte) van te kopen. Koop je Bitcoin of andere 149 cryptovaluta veilig via Bitvavo. Bitvavo is de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. De handelskosten bedragen maximaal 0,25%. Inleggen kan al vanaf €1,-. Betalen kan eenvoudig met iDeal, Bancontact, Creditcard of één van de andere 8 betaalmethodes.

Lees onze volledige Bitvavo review

Beste Crypto exchange waardering klanten

Aantal crypto valuta’s: 150
Kosten: 1,49%
Minimale inleg: €1,-
Inclusief Wallet: Ja

Account openen

Waarom we voor Bitpanda hebben gekozen?

We houden van Bitpanda omdat het heel gemakkelijk te gebruiken is.  Bereken automatisch je belastingen met Blockpit. Gebruikers zijn erg tevreden over de service van deze crypto broker en wordt daarom uitstekend beoordeeld via trustpilot. Ook handig: sinds kort is het ook mogelijk om aandelen te kopen via Bitpanda.

Voordelen

✓ Beschikbaar vanaf slechts €1

✓ 24/7 toegang tot meer dan 100 verschillende assets

 Automatisch belastingen berekenen met Blockpit

Nadelen

– Geen betaling mogelijk via iDeal, wel SEPA

– Kosten wat hoger dan concurrenten

Samenvatting

Bij Bitpanda gaat het om gemak. Een simpel verificatie proces geeft je toegang tot een intuïtief, snel en veilige handels ervaring. De missie van Bitpanda is om investeren net zo makkelijk te maken als het bestellen van een pizza of een taxi. Koop je Bitcoin of andere 100 cryptovaluta veilig via Bitpanda. Bij Bitpanda kun je sinds kort ook investeren in aandelen. De handelskosten bedragen maximaal 1,49%. Inleggen kan al vanaf €1,-. Betalen kan eenvoudig met iDeal, Bancontact, Creditcard of één van de andere 8 betaalmethodes.

Lees onze volledige Bitpanda review

Kortom: Wat zijn de beste crypto exchanges in 2022

Als je aan de slag wilt gaan met handelen in cryptocurrency of beleggen, is het belangrijk om de beste exchange voor jouw doel te kiezen. Of je nu de de exchange met meeste cryptocurrencies, de laagste kosten of de gemakkelijkste ervaring wilt, er is een goede optie voor je. Of dat nu onze allround winnaar eToro is of een concurrent zoals Bitvavo, alles wat je nodig hebt is een gratis handels account en je kunt je eerste cryptocurrency kopen.

Gratis €1.000 transactietegoed

Top