Op de beurs verhandelde ETF’s waren in eerste instantie misschien aantrekkelijk voor snel handelende, agressieve beleggers, maar ze kunnen ook goed werken voor behouden en risicomijdende types, waaronder conservatieve beleggers. In dit artikel het beste ETF portfolio voor o.a. de conservatieve investeerder.

Hoe werkt het?

Een ETF is een product dat een index, grondstof, obligatie of een samenstelling aan producten volgt. Zo volgt een index tracker bijvoorbeeld de AEX of S&P500. Conservatieve beleggingsportefeuilles verminderen het risico om zo je investeringen te behouden. Dit wordt bereikt door obligatiefondsen aan te houden en dividend waaruit inkomsten worden gegenereerd via aandelen, of Blue Chips-aandelen in de mix.

Beste ETF portfolio 2022:

Hieronder geven we een aantal ETF model portfolio’s weer. Je kunt kiezen uit een conservatief, medium of agressief model.

Conservatieve investeerder portfolio

investerings positiesConservatieve portefeuilles worden veelal gebruikt door oudere beleggers die de pensioengerechtigde leeftijd naderen of al met pensioen zijn en niet het risico willen lopen hun kapitaal te verliezen.

Maar gezien deze economische turbulente tijden is het steeds meer ook een product voor jongere beleggers die minder risico willen nemen en genoegen nemen met iets minder rendement. Een ideale manier om vermogen op te bouwen op een conservatieve manier is door te beleggen in ETF’s.

De optimale investeringshorizon bij een conservatief model: 1 tot 10 jaar.

Risico wordt beperkt: door gebruik te maken van limieten per instrument type, per sector en per aandelentype per kapitalisatie en stijl.

Doel: kapitaal behouden en geen kansen missen om deel te nemen aan de groei van bepaalde sectoren en instrumenten, 10% rendement in euro’s.

Zoals bij alle modelportfolio’s*, is het belangrijkste doel hier om een ​​goede portfolio mix samen te stellen. Bovenstaande beleggingsportefeuille voorbeeld is met zorg samengesteld door de analisten van handels platform Freedom24 en is geschikt voor de meer conservatieve belegger. Er is hier gekozen voor een conservatieve mix waarbij je nog steeds een uitstekend rendement kan behalen van 10%. (In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst)

beste ETF conservatief

Als je bovenstaande ETF Tickers opzoekt op de website van Freedom Finance kun je meer info lezen over het type ETF. Bijvoorbeeld CSPX (iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc). Dit fonds streeft ernaar het rendement te volgen van een index die is samengesteld uit 500 large-cap Amerikaanse bedrijven. Gratis in te zien na het aanmaken van een account bij Freedom 24.

ETF 2022 conservatief portefeuille ETF ticker

Medium Risk investeerder portfolio

ETF investeren

De optimale investeringshorizon: 1 tot 10 jaar.

Risico wordt beperkt: door gebruik te maken van limieten per instrument type, per sector en per aandelentype per kapitalisatie en stijl.

Doel: kapitaal behouden en geen kansen missen om deel te nemen aan de groei van bepaalde sectoren en instrumenten, 27% rendement in euro’s.

De portefeuille wordt nu belegd in grote, middelgrote en ETF/ETN-aandelen.

Als je bovenstaande ETF Tickers opzoekt op de website van Freedom Finance kun je meer info lezen over het type ETF. Bijvoorbeeld DGTL (iShares Digitalisation UCITS ETF. Het fonds streeft ernaar de prestaties van een index te volgen die is samengesteld uit bedrijven in ontwikkelde en opkomende markten die aanzienlijke omzetten realiseren met digitaal gerichte diensten. Gratis in te zien na het aanmaken van een account.

Agressieve groei portfolio

beste etf portfolio

Agressieve portefeuilles zijn geschikt voor jongere of risico-tolerante beleggers die activa snel willen laten groeien en niet bang zijn om risico’s te nemen. Ze omvatten meestal meer volatiele beleggingen, zoals groeiaandelen – aandelen van bedrijven die erg snel groeien, maar mogelijk nog geen rendement opleveren. Agressieve portefeuilles omvatten doorgaans zowel binnenlandse als internationale aandelen, evenals speculatieve beleggingen.

Bij het kiezen van bovenstaand portfolio dien je bewust te zijn van de risico’s. De geselecteerde bedrijven kunnen de interne crisis mogelijk niet aan, en geven mogelijk niet de verwachte resultaten. Het rendement kan langdurig zijn en de investeringshorizon overschrijden. De kans op succes in deze portefeuille varieert tussen 0 en 30%.

De optimale investeringshorizon: 1 tot 10 jaar.

Risico wordt beperkt: door gebruik te maken van limieten per instrument type, per sector en per aandelentype per kapitalisatie en stijl.

Doel: kapitaal behouden en geen kansen missen om deel te nemen aan de groei van bepaalde sectoren en instrumenten, 61,5% rendement in euro’s.

Als je bovenstaande Tickers opzoekt op de website van Freedom Finance kun je meer info lezen over het type ETF. Bijvoorbeeld AMD (Advanced Micro Devices, INC. AMD heeft onlangs de overname van Xilinx afgerond, wat naar verwachting de winst en de vrije kasstroom zal stimuleren. Het bedrijf is ook van plan om Pensando over te nemen om zijn aanwezigheid in het dataverwerkingscentrum te versterken. Gratis in te zien na het aanmaken van een account.

Over Freedom Finance

De bovenstaande ETF-portefeuille is opgesteld door analisten van Freedom Finance – de Europese effectenmakelaar, die toegang biedt tot meer dan 40 000 Amerikaanse en EU-aandelen, ETF’s en Amerikaanse opties tegen betaalbare prijzen. Het is de enige EU-makelaar waarmee klanten de nieuwe aandelen kunnen kopen tegen hun IPO (aanvankelijke) prijzen. Een ander opvallend kenmerk van Freedom24 (het online handelsplatform van Freedom Finance) is de USD-spaarrekening met een jaarlijkse vaste rente van 3% en dagelijkse renteopbouw.

Conclusie: Beste ETF portfolio 2022

Wat het beste ETF portfolio voor 2022 is hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wil je weinig risico maar toch een prima rendement kies dan voor een conservatieve benadering. In bovenstaand voorbeeld vind je een model portefeuille. Hang je er een beetje tussen in, kies dan voor een medium risk portfolio. Wil je flinke groei en neem je een hoog risico voor lief? Kies dan voor een meer agressieve portefeuille.

Registreer nu

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.* Dit is geen beleggingsadvies. Bovengenoemde ETF Portfolio is een model portefeuille opgesteld door analisten van Freedom Finance.

Top