We hebben een nieuwe interessante spaarcampagne. De RenteVast Rekening van Centraal Beheer met zekerheid van een vaste rente. In dit artikel onze Centraal Beheer RenteVast Rekening review en ervaringen.

RenteVast Rekening

Centraal Beheer is al vanaf 1909 een begrip in verzekeringen en bankzaken. Ze zijn groot geworden met bedrijf­spaar­rekeningen zoals Spaarloon en Levensloop. Ook nu nog hebben veel klanten in Nederland één of meer spaarrekeningen bij Centraal Beheer. Er sparen nu zo’n 335.000 mensen bij Centraal Beheer. De RenteVast Rekening is een deposito die je gratis kunt aanhouden via Centraal Beheer. Er is geen verplichting om een betaalrekening aan te houden. De minimale inleg is slechts €500.

Centraal Beheer RenteVast Rekening review en ervaringen

De website van Centraal Beheer waar je de RenteVast Rekening kunt openen. Let wel, je dient eerst een RentePlús rekening te openen

Open RentePlús rekening

Centraal Beheer RenteVast rekening review en ervaringen (aandachtspunten)

Zoek je een spaarrekening met een vaste hoge rente bij een 100% Nederlandse aanbieder? De RenteVast Rekening is zoals gezegd een deposito spaarrekening met beperkende voorwaarden. De minimale inleg bedraagt €500. Je regelt alles heel eenvoudig online. Zonder kosten. Let wel, voordat je een RenteVast rekening kunt openen dien je eerst een RentePlús Rekening te openen. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000. De rente is recent omhoog gegaan naar 2,90% voor 3 jaar vast. (Peildatum april 2024). Bekijk hier de actuele rente.

Je kunt niet altijd bij je geld

Je opent en beheert de RenteVast Rekening eenvoudig en veilig online. Je kunt meerdere RenteVast Rekeningen openen. De rente staat vooraf vast en je kunt niet bij je geld. Tijdens deze periode kun je dus geen geld opnemen of bijstorten. Je ontvangt een vaste rente.

Minimale inleg

Je kunt al meedoen vanaf €500. Je kunt een bedrag inleggen tussen de €500 en €250.000.

Mobiel en online bankieren

Met de app en in mijn Centraal Beheer kun je het saldo inzien, bij- en afschrijvingen bekijken en makkelijk geld overboeken.

Rente op rente

Een extra voordeel bij de RenteVast Rekening is wat ons betreft het rente op rente effect. Na afloop van iedere maand wordt de rente bijgeschreven. Ze berekenen dus elke maand rente over jouw saldo inclusief de eerdere rente. Veel banken keren de rente slechts 1 keer per jaar uit.

Open meerdere RenteVast rekeningen

Het is mogelijk om meerdere RenteVast rekeningen te openen met verschillende looptijden. En verschillende bijbehorende rentes. Je zet bijvoorbeeld geld vast voor de studie van je kinderen op de ene depositorekening. En op de andere deposito­rekening zet je geld vast voor een reis.

Veiligheid

De RenteVast Rekening valt onder het deposito­garantie­stelsel van De Nederlandsche Bank (DNB). Binnen het deposito­garantiestelsel is spaargeld tot € 100.000,- per rekeninghouder gegarandeerd. Heb je een en/of rekening bijvoorbeeld met jouw partner? Dan geldt de € 100.000,- per persoon. Deze garantie geldt voor het totaal aan spaargeld dat je hebt bij Centraal Beheer.

Kredietrating

Centraal Beheer Achmea Bank krijgt een credit rating AA+ via kredietbeoordelaar S&P. Nederland zelf krijgt een AAA rating. De beste rating die er is. Mocht Centraal Beheer Achmea Bank toch failliet gaan kun je zoals eerder vermeld gebruik maken van het depositogarantiestelsel tot €100.000 per rekeninghouder per bank.

CET-1 ratio

De CET-1 ratio zegt iets over de verhouding tussen het kernkapitaal (eigen vermogen van Achmea Bank) en de uitstaande kredieten. Dat geeft weer hoeveel eigen vermogen er is ten opzichte van het totale risico dat de bank loopt. Het is daarmee één van de belangrijkste maatstaven voor het weerstandsvermogen van een bank. Dit ratio zegt iets over de betrouwbaarheid van de bank.

De gemiddelde CET-1 ratio’s van Nederlandse banken ligt op 17,2%. (peildatum 2022, bron ECB). De CET-1 ratio van Centraal Beheer Achmea Bank ligt op 20,09%. Hoger dus dan de gemiddelde Nederlandse bank. Je kunt dus stellen dat sparen bij de RenteVast rekening van Centraal Beheer zeer veilig is.

RenteVast Rekening overview

Centraal_beheer_spaarrentesvergelijken_net

Min. inleg € 500
Spaarders 335.000
Rente-uitkering Maandelijks
1 jaar 2,70%
2 jaar 2,85%
3 jaar 2,90%
5 jaar 2,95%
10 jaar 3,00%
Verzekerd tot € 100.000
Website www.centraalbeheer.nl/RenteVast-rekening

Voordelen RenteVast Rekening Centraal Beheer

Voordelen van deposito sparen bij Centraal beheer in Nederland:

✓ 2,70% p.j. variabele rente vanaf de eerste euro

✓ Zekerheid van een vaste rente

Minimale inleg €500

✓ Maandelijks rente uitgekeerd

✓ Geheel gratis

Conclusie: Centraal Beheer RenteVast Rekening review

Het openen van een Centraal Beheer RenteVast Rekening gaat gemakkelijk via internet. Raadpleeg je BSN nummer en paspoort. Identificeer jezelf vervolgens via iDIN. Vervolgens ontvang je het rekeningnummer van jouw RentePlús rekening. Een rekening openen kan binnen 5 minuten. Open wel eerst een RentePlús rekening.

Kortom, dit product is populair onder Nederlanders. Enerzijds komt dit door de betrouwbaarheid van het merk en de hoge rente. De rente van 2,70% is niet de hoogste op de markt maar wel een stuk hoger dan bij de grootbanken. Deze deposito van Centraal Beheer is zeker de moeite waard. Bekijk product.

Open een gratis rekening

Top