Je bent op zoek naar een hogere rente maar je wilt je spaargeld niet voor langere tijd kwijt zijn. Met een depositoladder profiteer je van een optimale rente en ben je toch flexibel. In dit artikel: Wat is een depositoladder en hoe werkt het in de praktijk met voorbeelden.

Wat is een depositoladder?

Een nadeel van een spaardeposito is dat je jouw spaargeld voor langere tijd kwijt bent.

Er is een slim systeem dat het ‘risico’ dat rentes tijdens de looptijd weer stijgen –  te verkleinen. Je kunt je spaarbedrag opsplitsen en over verschillende rekeningen verdelen. Dit is een depositoladder of depositotrap.

Je kunt bijvoorbeeld een spaarbedrag van € 25.000 in vijf stukken verdelen die je vervolgens op vijf verschillende depositorekeningen met verschillende looptijden wegzet. Één rekening met een looptijd van één jaar, één met een looptijd van twee jaar, etc. Of zelfs nog korter. Één rekening met een looptijd van 3 maanden, één met een looptijd van 6 maanden, etc.

In de onderstaande afbeelding kun je zien hoe een spaarstrategie met een depositoladder werkt.

depositoladder spaarstrategie

Depositoladder spaarstrategie 2023. Bron: Raisin.nl

Wat levert het op?

Een depositoladder heeft meerdere voordelen. Door je depositogeld opnieuw te investeren profiteer je van rente op rente.

Depositoladder opzetten , waar?

Er zijn verschillende manier om een depositoladder op te bouwen. Een ideale manier is om gebruik te maken van bankenplatform Raisin.

Bankenplatform

Bij Raisin hoef je je slechts éénmalig te identificeren bij het openen van je Raisin-rekening. Na het identificatieproces kun je volledig online meerdere rekeningen openen en beheren bij verschillende banken. Je hoeft je dan niet bij de aanschaf van een nieuw spaarproduct opnieuw te identificeren.

raisin hoe werkt het depositoladder

Depositoladder: Open een account bij bankenplatform Raisin en start met het opbouwen van je eerste deposito ladder

 

Raisin is voor jou als spaarder volledig gratis. Je betaalt geen transactie- of andere kosten voor het openen en/of beheren van een rekening. Zo kun je rekeningen eenvoudig en kosteloos verlengen of afsluiten.

Het grootste voordeel van Raisin is het ruime aanbod aan deposito’s met verschillende looptijden uit verschillende EU-landen. Je vindt bij Raisin de hoogste rentes uit de hele EU en je profiteert altijd van een depositogarantie tot een bedrag van € 100.000 per rekeninghouder per bank.

Wil je meer weten over Raisin? Lees onze Raisin review.

Direct bij aanbieder

Maar ook zonder Raisin kun je een depositoladder opbouwen. Kies simpelweg verschillende aanbieders met een hoge rente en laat je spaargeld voor je werken. Een goed alternatief is Bigbank uit Estland. Je kunt iedere tegenrekening kiezen met een Nederlandse IBAN. De minimale inleg op een deposito is €1.000.

Wil je meer weten over Bigbank? Lees onze Bigbank review. Wil je liever sparen bij een volledig Nederlandse bank. Neem dan een kijkje bij Centraal Beheer. Kies voor een RenteVast rekening. Let op: Om een RenteVast rekening te openen dien je eerst een RentePlús rekening te openen. Dit wordt vervolgens je tegenrekening.

Depositoladder voordelen

✓ Profiteer van rente op rente

✓ Flexibel, reageer sneller op rentewijzigingen

✓ Direct rente vanaf dag één

✓ Er komt steeds een bedrag vrij

Deposito’s met aantrekkelijke rente

Product Rente
Renault Bank
5 jaar Deposito
4,00%
Renault Bank
4 jaar Deposito
3,95%
Banca Progetto
3 jaar Deposito
4,20%
Banca Progetto
2 jaar Deposito
4,10%
Klarna Bank
1 jaar Deposito
3,95%

Op een deposito spaar je tegen een vaste rente en vooraf afgesproken looptijd. Je kunt tijdelijk niet bij je geld.

Vergelijk alle spaarrentes op spaarrekeningen en -deposito’s.

 

Tagged with →  
Top