Met ingang van 17 april 2024 gaat de rente voor het product “Flexibel Sparen” omlaag van 3,30% naar 3,00%. De rente op termijndeposito’s met een looptijd van 3, 6 en 9 maanden en 1 tot 10 jaar blijft ongewijzigd. Met deze renteverlaging hebben ze nog wel steeds een hogere rente dan de grootbanken Rabobank, ABN of ING.

Flexibel sparen Bigbank

Deze renteverlaging geldt voor alle bestaande en nieuwe Flexibel Sparen rekeningen bij Bigbank, en automatisch zal worden doorgevoerd op 17 april 2024. Dit betekent dat als je al een Flexibel Sparen deposito hebt, je geen actie hoeft te ondernemen om van de hogere rente te profiteren. Ben je nog geen Flexibel Sparen deposito houder, dan kun je dit eenvoudig en kosteloos aanvragen via je persoonlijke omgeving op de website van Bigbank. Er is geen minimale storting en er zijn geen kosten verbonden aan het openen van een rekening. Het rentepercentage is flexibel en beweegt dus mee met de markt.

Vergelijk alle spaarrentes op spaarrekeningen en -deposito’s.

Over Bigbank

Bigbank biedt in Nederland al meer dan 10 jaar spaardeposito’s aan voor particulieren. Bestaande klanten die hun depositocontract aan het einde van de looptijd verlengen, krijgen een bonusrente van 10 basispunten bovenop het basistarief. Bij spaardeposito’s met een vaste looptijd staat de rente voor de gehele looptijd vast.

Daarnaast kunnen klanten tot een bedrag van 100.000 euro kunnen klanten Flexibel Sparen tegen  een rentepercentage van nu 3,0%. Bij Flexibel Sparen kunnen klanten vrij opnemen en storten op de rekening. Opgenomen bedragen worden uiterlijk na 3 dagen uitbetaald. Er is geen minimale storting en het rentepercentage is flexibel.

Aantrekkelijke rentetarieven

Bigbank gebruikt de inleg op spaarrekeningen en deposito’s voor het financieren van kleinschalige kredieten in een aantal andere Europese landen. Door dit traditionele bedrijfsmodel kan Bigbank spaarders een verhoudingsgewijs aantrekkelijk rentetarief blijven vergoeden.

Bigbank is gevestigd in Estland, dat sinds 2011 onderdeel is van de eurozone. Er is dus geen valutarisico. De spaarproducten van Bigbank worden gedekt onder het Estlands garantiestelsel. Dat garandeert op basis van de EU-richtlijn ingelegde bedragen voor deposito’s en spaarrekeningen, inclusief de rente, tot een bedrag van EUR 100.000 per klant.

Bigbank biedt in Nederland deposito’s en Flexibel Sparen aan via internet en heeft in Nederland geen kantoren. Wel kunnen klanten met vragen per telefoon of e-mail terecht bij de Nederlandstalige helpdesk. Voor informatie zie: www.bigbank.nl.

De actuele rentetarieven van Bigbank in Nederland voor deposito’s van  zijn als volgt:

                                                           EUR 1.000-100.000         verschil                                  

3 maanden                                      3,50%                               0,00 %

6 maanden                                      3,60%                               0,00 %

9 maanden                                      3,60%                               0,00 %

1   jaar                                             3,50%                                0,00 %

2   jaar                                             3,40%                                0,00 %

3   jaar                                             3,30%                                0,00 %

4   jaar                                             3,30%                                0,00 %

5   jaar                                             3,30%                                0,00 %

6   jaar                                             3,30%                                0,00 %

7   jaar                                             3,30%                                0,00 %

10 jaar                                             3,30%                                0,00 %

Gegarandeerd tot 100.000 euro

Bigbank is gevestigd in Estland, dat sinds 2011 onderdeel is van de eurozone. De spaarproducten van Bigbank worden gedekt onder het Estlands garantiestelsel. Dat garandeert op basis van de EU-richtlijn ingelegde bedragen voor deposito’s en spaarrekeningen, inclusief de rente, tot een bedrag van EUR 100.000 per klant.

Deposito sparen

Naast Flexibel Sparen biedt Bigbank in Nederland ook al meer dan 10 jaar spaardeposito’s aan. Deze spaardeposito’s hebben een vaste looptijd en een vaststaand rentepercentage gedurende de hele looptijd. Het rentetarief voor deze deposito’s is afhankelijk van de looptijd en kan oplopen tot wel 3,6%. Dit biedt u de zekerheid van een vaststaande rente gedurende de looptijd van uw deposito. Bekijk het depositoaanbod van Bigbank hier.

Meer weten over Bigbank? Lees onze review over Bigbank.

Open rekening

Top