Spaarrente Portugal spaarrente_portugal_deposito

spaarrente portugal_Spaarrentesvergelijken

Overzicht Termijndeposito’s Portugal

Uw spaargeld in Portugal is veilig tot €100.000. De bovenstaande banken zijn aangesloten bij het depositogarantiestelsel (DGS) volgens de EU richtlijnen. Een deposito openen gaat geheel online via bankenplatform Raisin.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,60% Haitong Bank Haitong Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,50% Haitong Bank Haitong Bank
6 maanden Deposito
Verder
Meer info

Spaarrente vergelijken Portugal

Spaarrente Portugal vergelijken: De getoonde rentes in de tabel hierboven geven de maximale rente weer die behaald kan worden op een termijndeposito. Momenteel is het mogelijk om geheel online een deposito af te sluiten.

Depositogarantiestelsel Portugal

Portugal als lidstaat van de EU is verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen.
Uw spaargeld bij Atlantico Europa valt onder het Portugese wettelijk depositogarantiestelsel.

Kredietwaardigheid Portugal

De kredietwaardigheid van de op Spaarrentesvergelijken.net getoonde landen waarbij AAA de hoogste rating bedraagt en C- of CA-rating de laagste waardering uitdrukt.

Credit ratings

Table Plugin Tabel. Lijst van Europese landen met krediet ratings. bron: Fitch, Moody’s, Standard&Poor’s.

Economie Portugal

Nederland is een belangrijke handelspartner voor Portugal en we importeren voornamelijk Portugese schoenen en kleding. Ook staat Portugal vaak in de top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders. De werkloosheid kwam in Q4 2021 uit op 6,3%. Dit is het laagste percentage sinds 2011. De lagere werkloosheid is een indicatie voor de groei die weer aantrekt in het land. (Dit meldt het nationaal bureau voor de statistiek in Portugal)

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Geen aanbieding meer mislopen
Ontvang gratis rente-updates

Top