Spaarrente Zweden

spaarrente zweden

Ben je op zoek naar de hoogste spaarrente in Zweden? Vele kennen Zweden van merken als Ikea en Volvo. Het is momenteel ook mogelijk om een spaarrekening te openen in Zweden als Nederlander. Dit gaat via het spaarplatform Raisin. Nordax Bank en Klarna Bank zijn toegetreden tot de Nederlandse markt en bieden een goede rente op een flexibele spaarrekening. Je spaargeld levert in Zweden nu een stuk meer op dan in Nederland.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,25% Klarna Klarna
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,25% Nordax Nordax Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Hoe hoog is de spaarrente in Zweden?

De spaarrente in Zweden ligt op dit moment hoger dan in Nederland. Nederlandse banken hebben je spaargeld niet echt nodig, het is goedkoop om geld aan te trekken. Mede hierom zie je dat steeds meer buitenlandse banken een poging wagen Nederlands spaargeld aan te trekken. De hoogste spaarrente in Zweden vind je nu bij Nordax bank.

Hoe moet ik een spaarrekening openen in Zweden?

Doorgaan is het lastig om een spaarrekening te openen in Zweden. Je dient een woonadres te hebben en/of een Zweeds belasting nummer. Sinds de komst van online spaarbemiddelaar  Raisin is het nu eenvoudiger geworden. Zo kun je nu online een spaarrekeningen beheren via één Raisin account.  Je doorloopt een identificatie stappenplan en spaart met één account bij de beste Europese banken.

Nederlandse spaarders kunnen via het spaarplatform van Raisin.nl geheel online een spaarrekening openen. Met een rente die flink hoger is dan je bij Nederlandse aanbieders vindt. Meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Raisin.

Over sparen in Zweden

Zweden is een parlementaire constitutionele monarchie en ligt in Noord-Europa. Het land is sinds 1995 lid van de Europese Unie, maar heeft zijn eigen munt, de Zweedse kroon (SEK). De Nederlandse export naar Zweden laat de afgelopen 5 jaar bijna onafgebroken groei zien en bereikte in 2019 een niveau van bijna € 10 miljard. Ons handelsoverschot met Zweden bedroeg bijna € 3 miljard (bron: RVO). Zweden heeft een hoog inkomen per hoofd van de bevolking en een gezond economisch beleid. Het land krijgt daarom net zoals Nederland de hoogste rating (S&P: AAA) van alle toonaangevende ratingbureaus.

Spaarrekening zweden en belasting

Als belastingplichtige in Nederland wordt je spaargeld, ongeacht in welk land dit staat, belast in Nederland en dient opgenomen te worden in uw belastingaangifte in Nederland. Zweden heft geen bronbelasting (0%) voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Hoe zit het met het Depositogarantiestelsel in Zweden?

Als je er voor kiest om te sparen in Zweden valt je spaargeld niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel, wat betekent dat je je spaargeld niet terugkrijgt van De Nederlandsche Bank als de bank failliet gaat.

De Zweedse spaarbanken vallen wel onder het Franse garantiestelsel, vergelijkbaar met het onze. Als de bank failliet gaat moet je in Frankrijk aankloppen om je geld terug te krijgen. Dit wordt overigens begeleid door spaarplatform Raisin. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000 per rekeninghouder , per bank.

Conclusie: Spaarrente Zweden

De spaarrente in Zweden is een stuk hoger dan in Nederland. Traditioneel is het lastig voor Nederlanders om een spaarrekening of deposito te openen in Zweden. Dankzij online spaarbemiddelaar Raisin kun je als Nederlander profiteren van de hoogste rente in Zweden door een flexibele spaarrekening te openen bij Nordax Bank. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Net als in Nederland. Open hier direct. Nu tijdelijk met welkomstbonus.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,25% Klarna Klarna
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,25% Nordax Nordax Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

 

 

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top