Het is belangrijk op te merken dat rentetarieven op spaarrekeningen sterk kunnen variëren en kunnen veranderen afhankelijk van economische omstandigheden en het beleid van de banken. Je bent benieuwd welke bank 3% rente geeft.

Welke bank geeft 3% rente?

Het is onwaarschijnlijk dat je een traditionele spaarrekening bij een reguliere bank zult vinden met een rentetarief van 3% of hoger, tenzij er sprake is van speciale promoties of tijdelijke aanbiedingen. In sommige landen bieden online banken of financiële instellingen met een lage overhead soms iets hogere rentetarieven op hun spaarrekeningen dan traditionele banken.

Freedom24

Deze online broker waar je ook kunt sparen biedt momenteel 3% rente op een Dollar spaarrekening. De minimale inleg is $150. Freedom24 is gevestigd op Cyprus. Je bent verzekerd tot €20.000. Cyprus heeft een rating van toonaangevende bureau’s van B-.

Bigbank

Deze spaarrekening van Bigbank uit Estland met een Nederlandse klantenservice biedt sinds vandaag 2,80% rente. Estland heeft een rating van toonaangevende bureau’s van AA-. Je spaargeld is verzekerd tot €100.000.

Bunq

Nederlands trots. bunq biedt momenteel 2,46% op een spaarrekening en naar alle waarschijnlijkheid zal dit binnenkort stijgen naar 3%. Via de bunq easy savings spaarrekening spaar je eenvoudig via een app en kun je gebruik maken van allerlei handige snufjes. Je spaargeld is verzekerd tot €100.000.

In Duitsland biedt ING nu zelfs 3,50% op een vrij-opneembare spaarrekening. Maar die kun je als Nederlander niet altijd even makkelijk openen.

Banca Progetto

De Italiaanse bank Banco Progetto geeft momenteel 3,25% rente op een spaarrekening. Altijd in zijn geheel op te nemen met een opzegtermijn van 4 werkdagen. Bij opening kies je een vast inlegbedrag. Geld bijstorten of deels opnemen is niet mogelijk: je kunt alleen de gehele inleg + opgebouwde rente opnemen. Je kunt meerdere spaarrekeningen (tegelijkertijd) openen en aanhouden. De minimale inleg is €10.000.

Hogere rentetarieven

Als je op zoek bent naar hogere rentetarieven, moet je overwegen om te kijken naar alternatieve financiële producten, zoals deposito’s met een langere looptijd of naar online spaarbanken die soms iets betere rentetarieven bieden dan traditionele banken. Geld vastzetten voor een langere periode kan momenteel erg aantrekkelijk zijn.

Spaargeld 1 jaar vastzetten

Bekijk hieronder de meest populaire termijndeposito’s van het moment (2023) bij 1 jaar vast.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,65% SME Bank SME Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
3,40% Klarna Klarna
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
1,50% Orange Bank Orange Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info

Klarna Bank uit Zweden is met een landen rating van AAA de meest veilige keuze. De minimale inleg is slechts €500. Met een deposito van Klarna versla je eenvoudig de inflatie momenteel (3%). SME Bank uit Litouwen biedt de hoogste rente met een minimale inleg van €10.000. Orange Bank is een bank uit Frankrijk met een minimale inleg van €5.000.

Rentetarieven vergelijken

Ik raad je aan om regelmatig de rentetarieven te vergelijken de aankomende tijd van verschillende banken. Houd er rekening mee dat rentetarieven de aankomende tijd kunnen veranderen, dus het is belangrijk om regelmatig te controleren.

 

Tagged with →  
Top