beste_spaarrekeningen_2019_spaarrentesvergelijken

De beste spaarrekening in 2020 uitgelicht: Er zijn een paar banken die 10x de rente van de meeste anderen betalen, maar hoe boksen ze tegen elkaar op? Lees verder om erachter te komen welke van hen echt de titel van “beste spaarrekening 2020” verdient.

Gemiddelde rente op spaarrekeningen

Het is een bekend feit dat de rentetarieven op spaarrekeningen ongelooflijk laag zijn. De gemiddelde spaarrekening schommelt zelfs rond de 0,18%. bij de grootbanken is dit zelfs 0,05%. Dat is zo ver weg van de tijden van voor de crisis, het is schokkend.

Bij zulke lage tarieven zou je je kunnen afvragen: “Waarom heb ik zelfs een spaarrekening? Waarom plaats ik mijn zuurverdiende geld niet gewoon onder een matras?” We kunnen het je niet kwalijk nemen. Als je dat echter deed, zou je geld op de bank laten liggen (of onder de matras). Er zijn veel betere opties; spaarrekening opties die tien keer het gemiddelde tarief van 0,18% verdienen.

We hebben hoog en laag gezocht om de beste spaarrekeningen te vinden. Bij onze zoektocht zijn we er een paar tegengekomen die boven de rest uitsteken. Je zou in goede vorm zijn als je een van deze accounts had, maar na een grondige analyse verdient één van hen echt de titel van beste spaarrekening. Hier zijn ze in een oogopslag:

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
2,00% DELA DELA
10 jaar Spaarverzekering
Valt niet onder Depositogarantiestelsel
Verder
Meer info
2,00% Bigbank Bigbank
Deposito 10 jaar
Verder
Meer info
1,25% Inbank Inbank
Deposito 5 jaar
Verder
Meer info
1,15% Privatbanka Privatbanka
Deposito
Verder
Meer info
1,01% BlueOrange Bank BlueOrange
2 jaar Deposito
Verder
Meer info

We waren net zo verbaasd toen we deze cijfers voor het eerst zagen. 2,00% en 1,40%?

Waarom hoorde ik niet iets over deze spaarrekeningen voordat ik mijn geld in [grote, onbetrouwbare bank X] stak? Je zou tegen jezelf kunnen zeggen: “DELA is duidelijk de winnaar omdat hun rentepercentage iets hoger is.”

Je kunt echter niet direct een conclusie trekken omdat er andere belangrijke factoren zijn die je moet overwegen bij het openen van een spaarrekening. Dus we hebben ze stuk voor stuk geanalyseerd.

Minimum eerste inleg

Deze is simpel. Om je een snelle vergelijking te geven. DELA heeft de laagste minimale eerste inleg van €10 per keer. Inbank vereist €2.000 minimale inleg. Privatbanka / Bigbank €1.000 en BlueOrange Bank €20.000. De spaarverzekering van DELA vereist de laagste minimum eerste inleg. Dus als je op zoek bent naar een bank met een lage minimum eerste inleg is DELA een perfecte optie.

Winnaar: DELA Spaarverzekering

Bank reputatie

Dit was misschien niet zo belangrijk voor de financiële crisis, maar de tijden zijn veranderd. We moeten ons veilig voelen met waar we ons zuur verdiende geld stoppen. Elk van deze banken wordt ondersteund door het Depositograntiestelsel tot maximaal €100.000. Dit betekent dat als de bank in gebreke blijft, de overheid je elke cent die je op de rekening had, tot maximaal €100.000, zou terugbetalen. Inbank, Privatbanka, BlueOrange Bank hebben allemaal dezelfde verzekering. DELA valt niet onder het depositogarantiestelsel maar onder het verbond van verzekeraars.

Maar er is meer dan alleen het Depositogarantiestelsel, we hebben betrouwbaarheid en waarde van deze bank nodig. Dus hier is hoe de topbanken presteren op het gebied van reputatie:

De financiële resultaten van Inbank voor 2018 waren beter dan verwacht. De winst bedroeg  EUR 9,3 miljoen, waarvan EUR 3,2 miljoen een buitengewone winst. De kernactiviteitenen hebben in 2018 zeer sterke resultaten neergezet.

We zijn tot de conclusie gekomen dat Inbank een van de beste banken is van het moment!

Winnaar: Inbank

Termijnduur

Als je op zoek bent naar de meeste korte termijnduur kun je het beste kiezen voor BlueOrange Bank. Nu spaar je minimaal €20.000 voor een periode van twee jaar. Bij Banco BNI en Bigbank spaar je vijf jaar vast tegen de genoemde rente in de tabel. Bij DELA is de termijnduur tien jaar vast.

Winnaar: BlueOrange Bank

Klantenservice en eenvoud in gebruik

Deze banken hebben allemaal een goede klantenservice volgens online beoordelingen. Ter vergelijking: Bigbank had 4 sterren, Inbank 3 sterren en DELA kwam binnen op 2,5 sterren.

Hoe hebben we het gebruik van de rekeningen uitgevonden? Leden van ons team hebben persoonlijk een account geopend in elk en vergeleken de notities gedurende een periode van twee weken.

Alle websites van de banken zijn state-of-the-art en ongelooflijk intuïtief; en elk heeft een “Nederlands” sprekend ondersteuningsteam dat zeer attent en gemakkelijk is om mee om te gaan.

Toen we onze aantekeningen vergeleken, was er een lichte differentiatie omdat Bigbank de meest responsieve en vriendelijkste leek te zijn!

Winnaar: Bigbank

Rentetarief

Deze is eenvoudig. Met 2,00% is de rente van DELA iets hoger. Ook al is het tarief van DELA iets hoger, in werkelijkheid is elk van deze accounts een enorme verbetering ten opzichte van wat ABN AMRO, Rabobank of ING je zou betalen.

Winnaar: DELA

Conclusie beste spaarrekeningen 2019

In de huidige omgeving met een lage rente kunnen we niet genoeg benadrukken hoe elk punt telt. Daarom krijg je met de Inbank deposito het beste waar voor je geld en zonder maandelijkse kosten wordt het echt niet beter. Ter verduidelijking;  bij Banco BNI krijg je 1,40% op een vijfjaarsdeposito. Bij DELA geniet je 2,00% maar dan kun je tien jaar niet bij je spaargeld.

Maar wat is nou de “beste spaarrekening 2020”? We raden je aan om een gratis Inbank  Deposito te openen en vandaag nog rente te verdienen. Tip: verdien een bonus van €25 bij inleg van €10.000. Na vijf jaar komt je geld alweer vrij en kun je aanspraak maken op een nieuwe aanbieding met wellicht een nog betere rente.

Winnaar: Inbank

Top