Waar vind je de beste spaarrekening? Er zijn een aantal banken die 2 tot 4x de rente van de meeste anderen betalen, maar hoe boksen ze tegen elkaar op? Lees verder om erachter te komen welke van hen echt de titel van “beste spaarrekening 2024” verdient.

Gemiddelde rente op spaarrekeningen

Het is een bekend feit dat de rentetarieven op spaarrekeningen laag zijn. De gemiddelde spaarrekening bij de grootbanken schommelt rond de 1,50 – 1,70%.

Bij zulke lage tarieven zou je je kunnen afvragen: “Waarom heb ik zelfs een spaarrekening? Waarom plaats ik mijn zuurverdiende geld niet gewoon onder een matras?” We kunnen het je niet kwalijk nemen. Als je dat echter deed, zou je geld op de bank laten liggen (of onder de matras). Er zijn veel betere opties; spaarrekening opties die twee keer dit gemiddelde tarief van 1,50% verdienen.

beste spaarrekening in 2024 - wat meer rente voor verschil maakt

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Online bank Santander Consumer Bank uit Spanje met Belgisch bijkantoor biedt 3,60% rente. Open hier je spaarrekening.

Beste spaarrekening volgens ons

We hebben hoog en laag gezocht om de beste spaarrekeningen te vinden. Bij onze zoektocht zijn we er een paar tegengekomen die boven de rest uitsteken. Je bent goed bezig als je één van deze spaarrekeningen had, maar na een grondige analyse verdient één van hen echt de titel van beste spaarrekening. Hier zijn ze in een oogopslag:

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
6,40% Freedom24 Freedom24
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
4,00% Trade Republic Trade Republic
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,60% Santander Santander
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,31% Distingo Bank Distingo Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,46% bunq bunq
Easy Savings
Verder
Meer info

We waren net zo verbaasd toen we deze cijfers voor het eerst zagen. 6,4% , 4%, 3,60%?

Waarom hoorde ik niet iets over deze spaarrekeningen voordat ik mijn geld in [grote, onbetrouwbare bank X] stak? Je zou tegen jezelf kunnen zeggen: “Freedom24 is duidelijk de winnaar omdat hun rentepercentage veruit het hoogste is.”

Je kunt echter niet direct een conclusie trekken omdat er andere belangrijke factoren zijn die je moet overwegen bij het openen van een spaarrekening. Dus we hebben ze stuk voor stuk geanalyseerd.

Minimum eerste inleg

Om je een snelle vergelijking te geven. bunq, Distingo Bank, Santander en Trade Republic hebben allen een minimale inleg van €1. Freedom24 vereist een minimale inleg van €1.000. Op basis hier van kunnen we dus nog niet echt een duidelijke winnaar bekend maken. Wel kunnen we kijken naar het onboarding proces. Van al deze banken is de winnaar nu Santander. Hier open je het snelst een spaarrekening en zijn geen beperkende voorwaarden.

Bij bunq dien je nog even scherp te zijn bij het openen van je spaarrekening. Er is namelijk een bankrekening gekoppeld. Je moet in de app aangeven dat je alleen de spaarrekening wenst, anders zit je met een betaalde bankrekening van €18,95 per maand in je maag.

Winnaar: Santander Consumer Bank
Review april 2024: Santander review

Bank reputatie

Dit was misschien niet zo belangrijk voor de financiële crisis, maar de tijden zijn veranderd. We moeten ons veilig voelen met waar we ons zuur verdiende geld stoppen. De meeste van deze banken wordt ondersteund door het Depositograntiestelsel tot maximaal €100.000. Dit betekent dat als de bank in gebreke blijft, de overheid je elke cent die je op de rekening had, tot maximaal €100.000, zou terugbetalen. Santander Consumer Bank, bunq, Distingo bank en Trade Republic hebben allemaal dezelfde verzekering. Freedom24 valt niet onder het depositogarantiestelsel maar onder het beleggerscompensatiestelsel van €20.000. Bij Trade Republic krijg je de genoemde rente van 4% over saldo tot €50.000.

Maar er is meer dan alleen het Depositogarantiestelsel, we hebben betrouwbaarheid en waarde van deze bank nodig. Dus hier is hoe de topbanken presteren op het gebied van reputatie:

De financiële resultaten van bunq voor 2023 waren beter dan verwacht. Over 2023 werd ruim 53 miljoen euro winst gemaakt. Het geld wordt volgens bunq gestoken in verdere groei in het buitenland. De Amsterdamse bank zag het aantal gebruikers in de afgelopen twaalf maanden groeien van 5,4 miljoen naar 9 miljoen (+67 procent). De kernactiviteitenen hebben in 2023 zeer sterke resultaten neergezet.

We zijn tot de conclusie gekomen dat bunq één van de beste banken is van het moment!

Winnaar: bunq
Review april 2024: bunq review

Klantenservice en eenvoud in gebruik

Deze banken hebben allemaal een goede klantenservice volgens online beoordelingen.

Hoe hebben we het gebruik van de rekeningen uitgevonden? Leden van ons team hebben persoonlijk een account geopend in elk en vergeleken de notities gedurende een periode van twee weken.

Alle websites van de banken zijn state-of-the-art en ongelooflijk intuïtief; en elk heeft een “Nederlands” sprekend ondersteuningsteam dat zeer attent en gemakkelijk is om mee om te gaan.

Toen we onze aantekeningen vergeleken, was er een lichte differentiatie omdat Raisin de meest responsieve en vriendelijkste leek te zijn!

Winnaar: Distingo Bank (via Raisin)
Review april 2024: Distingo Bank review

Rentetarief

Deze is eenvoudig. Met 6,39% is de rente van Freedom24 het hoogste. In werkelijkheid is elk van deze accounts een enorme verbetering ten opzichte van wat ABN AMRO, Rabobank of ING je zou betalen. Er is nu ook een actie waarbij je tot 20 gratis aandelen kunt ontvangen bij het storten van een minimum bedrag.

Winnaar: Freedom24 Spaarplan
Review april 2024: Freedom24 review

Beste spaarrekening 2024 volgens MoneyView

MoneyView vergelijkt op prijs en op voorwaarden. Onder prijs kiest MoneyView Bigbank, Klarna Bank en Inbank als winnaar. Bij de spaarrekening met voorwaarden geeft MoneyView bunq zelfs 5 sterren op voorwaarden. Moneyview is een financieel onderzoeksbureau. Online bank bunq onderscheidt zich omdat er geen tegenrekening verplicht is. De resultaten van de Moneyview analyse lees je hier. 

Conclusie beste spaarrekening 2024 volgens Spaarrentesvergelijken.net

In de huidige omgeving met een lage rente kunnen we niet genoeg benadrukken hoe elk punt telt. Daarom krijg je met de Trade Republic spaarrekening het beste waar voor je geld en zonder maandelijkse kosten wordt het echt niet beter.

Maar wat is nou de “beste spaarrekening in 2024”? We raden je aan om een gratis Trade Republic account aan te maken en vandaag nog rente te verdienen.

Winnaar: Trade Republic Spaarrekening

Top