Spaarrente Spanje

spaarrente spanje

De spaarrente in Spanje is momenteel erg lucratief. Door de komst van Santander Consumer Bank is het voor het eerst sinds jaren dat een grote buitenlandse bank zich meld op de Nederlandse markt. De onlinebank gaat competetieve rentes bieden.

Spaarrente Spanje vergelijken

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,65% Openbank Openbank
Welkom Spaarrekening
Verder
Meer info
3,35% Santander Santander
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,75% Openbank Openbank
Open Spaarrekening
Verder
Meer info


Spanje behoort tot de 10 belangrijkste handelspartners van Nederland en wordt beschouwd als een van de snelst en duurzaamst groeiende (grote) economieën binnen de Europese Unie. Spanje biedt momenteel de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening in Nederland. Veel hoger dan bij Nederlandse banken. Daar ligt de gemiddelde rente momenteel op 1,70%.

Wat levert het op? Sparen in Spanje?

Bij de huidige rente van 3,35% levert dit maximaal €3.350 op per jaar op jouw Santander spaarrekening. Nu rekenen we met 100.000 euro inleg. De Spaanse bank biedt één van hoogste rentes op een vrij opneembare spaarrekening. Een goede rente op een Nederlandse spaarrekening vinden we bij bunq met 2,46% rente.

Bij een inleg van 25.000 euro. Zodoende levert dat €900 per jaar op. De rente is wel variabel. Zodoende kan de rente op ieder moment wijzigen. De rente wordt elk jaar op de spaarrekening bijgeschreven (d.w.z er geldt rente-op-rente). Wanneer je kiest voor een deposito kun je jaarlijks nog tot €300 meer verdienen!

spaarrente spanje santander consumer bank sparen wat levert het op

*Bij de berekeningen voor de grafiek hebben we geen rekening gehouden met belastingen. Eerste inleg van 100.000 euro. In werkelijkheid kan het rentetarief veranderen.

Overzicht Termijndeposito’s Spanje

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,40% A&G Banco A&G Banco
6 maanden Deposito
Verder
Meer info

Kan ik als Nederlander een spaarrekening openen in Spanje?

Sinds de komst van bankenplatform Raisin is het ook mogelijk om bij banken in Spanje te sparen voor de langer termijn. Je dient wel eerst te registreren. A&G Banco biedt momenteel 3,40% rente op 6 maanden vast. Dit is zeer concurrerend als je het vergelijkt met Nederlandse banken. Daar ligt de rente gemiddeld op 1,70%.

Depositogarantiestelsel Spanje

Spanje als lidstaat van de EU is verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen.

Hoe zit het met de belastingen in Spanje?

Spanje heft een standaard bronbelasting op spaarrente van 19%. Als belastingplichtige in Nederland kun je vrijstelling krijgen van deze belasting (d.w.z. terugbrengen naar 0%). Dit regel je meteen bij je aanvraag bij bijvoorbeeld Santander Consumer Bank.

Conclusie: Spaarrente Spanje

De spaarrente in Spanje is een stuk hoger dan in Nederland. Traditioneel is het lastig voor Nederlanders om een spaarrekening of deposito te openen in Spanje. Dankzij Santander Consumer Bank (direct) en bankenplatform Raisin waar je kunt sparen via een deposito bij A&G Banco kun je als Nederlander profiteren van de hoogste rente in Spanje. Je geld is veilig tot 100.000 euro.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,65% Openbank Openbank
Welkom Spaarrekening
Verder
Meer info
3,35% Santander Santander
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,75% Openbank Openbank
Open Spaarrekening
Verder
Meer info

Spaar blog

Lees achtergrond artikelen over sparen

Start hier


Top