Met een spaardoel voor ogen spaar je slimmer en gemotiveerder. Je zet immers je geld bewust opzij en bereikt zo gemakkelijker je doel. Inmiddels zijn er diverse banken die het zogenaamde doelsparen aanbieden. Spaarrekeningen waar je tegen de hoogste rente je geld opzij zet voor een specifiek doel. Van een vakantie, een andere auto tot onverwachte uitgaven. Spaar slimmer met een spaardoel in 5 stappen. 

1. Spaardoel stellen

Door jezelf een spaardoel te stellen, spaar je bewuster en dus slimmer. Je weet waarvoor je het geld opzij zet. Bovendien heb je met een doelspaarrekening direct inzicht in hoeveel je al hebt gespaard om je doel te bereiken. Uit een Consumentenpanel (maart 2022) naar het spaargedrag van consumenten blijkt dat spaarders vaak meerdere spaardoelen hebben. Bovendien zijn volgens het panel de meest voorkomende spaardoelen: Onverwachte uitgaven (39.8%), Vakantie (24.1%), Auto (20.3%), Huis en inrichting (15.8%).

spaardoel

Spaardoel kosten
Een eigen huis Hypotheek
Een eigen auto Aanschaf auto, rijbewijs
Studie van een (klein)kind Studiekosten, aanschaf studiemateriaal
Wereldreis Tickets, hotels, eten & drinken in het buitenland
Uitzet Huur, inrichting

2. Stel het bedrag van je spaardoel vast?

Er zijn inmiddels diverse banken die doelsparen aanbieden met hoge spaarrentes. Bijvoorbeeld Knab Bank biedt je de mogelijkheid om vijf doelspaarrekeningen te openen met 0,0% rente. En het aantrekkelijke is bovendien dat je de spaarrekeningen een naam kunt geven als ‘wereldreis’ of ‘auto’. Maar ook andere aanbieders hebben doelspaarrekeningen met hoge spaarrentes. Ook sparen voor een doel? Overweeg dan doelsparen, want dan spaar je slimmer en gemotiveerder.

3. Doelsparen tegen de hoogste rente – Bepaal de termijn

Wil je ook sparen voor een specifiek doel tegen de hoogste rente? Check dan snel de verschillende doelspaarrekeningen met de hoogste spaarrente. Heb je veel geld nodig kies dan voor een termijndeposito. Bij een termijndeposito spaar je tegen een vaste rente tegen een vooraf vastgestelde termijn. Bij spaarrentesvergelijken.net vergelijk je eenvoudig en snel online de doelspaarrekeningen met de beste voorwaarden en de hoogste spaarrentes.

Flexibel doelsparen

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,00% Bigbank Bigbank
Flexibel Sparen
Verder
Meer info
2,90% Renault Bank Renault Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

De hoogste rente op een flexibele (doel) spaarrekening behaal je momenteel bij Bigbank tegen 0,30%. Je kunt te alle tijden bij je centen en er is een vrije keuze tegenrekening. Je kunt dus met alle bankrekeningen koppelen. Bigbank is een bank uit Estland met een uitstekende Nederlandse klantenservice. Ze zijn inmiddels al meer dan 10 jaar actief op de Nederlandse spaarmarkt en er sparen vele Nederlanders.

Lees ook: Is Bigbank betrouwbaar?

Doelsparen voor een vaste periode

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,70% Haitong Bank Haitong Bank
1 jaar Deposito
Verder
Meer info
0,25% LeasePlan Bank LeasePlan Bank
1 jaar Deposito
2,91% Rietumu Bank Rietumu Bank
5 jaar Deposito
Verder
Meer info

Via bankenplatform Raisin ontvang je momenteel de hoogste rente op een 1 jaar deposito. 0,71% bij de Chinese Haitong Bank. Ter vergelijking. De hoogste rente op een 1 jaar deposito in Nederland vind je bij LeasePlan Bank tegen 0,25%.

Lees ook onze Haitong Bank review

Wil je meer weten over doelsparen? Of heb je vragen over doelspaarrekeningen? Laat het ons weten. Wij helpen je graag.

4. Bereken het maandbedrag

Wanneer je weet welk bedrag je totaal nodig hebt kun je jouw maandbedrag berekenen. Zo spaar je maandelijks consistent naar je einddoel en spaardoel. Kies bijvoorbeeld een deposito of spaarrekening met het rente-op-rente effect om maximaal rendement te behalen. Bij sommige aanbieders wordt de rente aan het einde van de looptijd uitgekeerd. Dit is minder gunstig.

5. Kies de beste spaarrekening

Via spaarrentesvergelijken.net vergelijk je eenvoudig de beste spaarrekeningen op rente en voorwaarden. Op zoek naar meer rendement dan kunnen deze 11 investerings tips ook iets voor je zijn.

Tagged with →  
Top