hoeveel sparen mensen gemiddeld per maand Nederland

Hoeveel sparen mensen gemiddeld in Nederland?

Nederlanders sparen maandelijks ruim 200 euro. Nederland is echt een spaarland. Uit onderzoek is nu ook gebleken in welke mate wij sparen: Maar liefst 86% van de Nederlanders spaart gemiddeld 216 euro per maand.

De overige 14% geeft aan niet te sparen. Dit blijkt uit een onderzoek van ING naar het spaargedrag van Nederlanders onder ruim 1000 deelnemende consumenten.

Automatisch sparen

Meer dan de helft (52%) van de deelnemers spaart automatisch en zet standaard elke maand een bedrag opzij. Jongeren (tot 30 jaar) sparen minder vaak automatisch, 64% van hen spaart niet automatisch.

Meerdere spaarrekeningen?

Veel spaarders hebben meerdere spaarrekeningen (54%), vaak bij verschillende banken (33%). Spaarders met een hogere opleiding hebben vaker een spaarrekening bij meerdere banken (47%). Bijna een kwart (23%) zet het geld niet alleen op de bankrekening, maar spaart ook nog geld in contanten.

Consumenten maken op dit moment nog weinig gebruik van hulp om een optimaal rendement te halen. Grofweg een derde maakt wel eens gebruik van de hulp van familie of vrienden (32%), online vergelijkingssites (32%) of vraagt hulp bij de bank (37%).

Slechts een kwart van de Nederlanders houdt zich actief bezig met het rendement van hun spaargeld, dus daar is nog ruimte voor verbetering. Doordat driekwart niet regelmatig kijkt of het spaargeld wel voldoende rente oplevert is het momenteel een goede periode voor de grotere banken die dankzij een lagere spaarrente hogere winsten kunnen boeken.

Waar vind je nu de hoogste spaarrente?

De hoogste spaarrente zonder voorwaarden ontvang je nu bij Zwitserleven tegen 1,45%. Kijk in ons overzicht om alle spaarrentes te vergelijken

Bron: CBS, ING.nl, bewerking SpaarrentesVergelijken.net

Share →
  • Ellemieken

    216 E per maand, dat is vrij fors.

De autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid, transparantie, onafhankelijkheid en volledigheid van Spaarrentesvergelijken.net
De autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid, transparantie, onafhankelijkheid en volledigheid van Spaarrentesvergelijken.net

Blijf op de hoogte

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van de hoogste spaarrente!


Wij zijn onafhankelijk. De keuze blijft aan jou. Wij zijn niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Dat maakt ons 100% onafhankelijk. Het maakt niet uit welke spaarrekening je kiest.
Wij zijn niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Dat maakt ons 100% onafhankelijk. Het maakt niet uit welke spaarrekening je kiest.

Klantbeoordelingen

Top