Via onze website tonen wij inmiddels meerdere banken waar je kunt sparen in Zweden. De spaarrekeningen kunnen worden geopend via bankenplatform Raisin. Inmiddels noteren wij 5 banken uit Zweden zonder voorwaarden. Daar is nu vorige week één bank bijgekomen. HoistSparen, onderdeel van HoistFinance. Maar het belangrijkste nieuws is dat het Zweedse depositogarantiestelsel is gewijzigd.

Sparen in Zweden

Op dit moment tonen wij 5 banken uit Zweden.

Rente Aanbieder Spaarrekening Waardering
3,25% Nordax Nordax Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,25% Collector Bank Collector Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,25% HoistSparen HoistSparen
Spaarrekening
Verder
Meer info
3,00% Klarna Klarna
Spaarrekening
Verder
Meer info
2,90% TF Bank TF Bank
Spaarrekening
Verder
Meer info

Voor alle vijf de banken geldt dat je er kunt sparen via het bankenplatform Raisin.

Verandering Zweedse depositogarantiestelsel

Het Zweedse depositogarantiestelsel, beheerd door het “Riksgälden”, werd onlangs aangepast. In het geval van terugbetaling via depositogarantiestelsel wordt het bedrag in euro’s terugbetaald naar de Raisin-rekening. De beschermingslimiet geldt verder tot de tegenwaarde in euro van SEK 1.050.000 per rekeninghouder per bank. Met de huidige wisselkoers is dat ongeveer 93.000 euro. Het inlegbedrag bij Zweedse banken bij Raisin bedraagt maximaal 85 000 euro per bank om te zorgen dat klanten niet boven garantiebedrag sparen.

De aanpassing geldt voor alle partnerbanken die onder het Zweedse garantiestelsel vallen: Collector, HoistSparen (de nieuwe partnerbank), Klarna, Nordax en TF Bank.

Sparen in Zweden nu interessanter

Doordat het valutarisico nu verdwijnt – immers je krijgt nu je geld gewoon terug in euro’s en niet in kronen, is sparen in Zweden ineens een stuk interessanter geworden.

Geen bronbelasting en hoge krediet-rating Zweden

Zweden heft geen bronbelasting (0%) voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen bij je aanvraag bij één van de partnerbanken via Raisin. Net als Nederland krijgt Zweden de hoogste kredietrating van toonaangevende ratingbureau’s als S&P.

HoistSparen, nieuwe spaarrekening voor Nederlandse spaarder

Sinds kort is er een nieuwe aanbieder bijgekomen. HoistSparen, onderdeel van HoistFinance. De rente is echter niet de hoogte van de vijf. De hoogste rente in Zweden vind je nu bij Nordax Bank. Ben je toch nieuwsgierig? Lees hier onze HoistSparen review.

Spaarrente Zweden mag wel wat hoger

Als de Zweedse bank hun rente nog net iets omhoog gooien is het wat ons betreft de juiste keuze. Op dit moment kiezen wij toch voor een spaarrekening van Distingo bank in Frankrijk via Raisin tot 3,31% en direct bij Santander Consumer Bank tegen 3,60%.

Top