Bekende banken in Nederland zijn natuurlijk de grootbanken ABN Amro , ING en Rabobank. Het is moeilijk te zeggen welke bank de beste is.
Er zijn jaarlijks een aantal prijzen te winnen door vergelijking sites. Dan wordt er vaak gekeken naar de rente stabiliteit van vrij opneembare spaarrekeningen in Nederland.

Maar bij welke bank sparen nou de meeste Nederlanders? Dit zegt wat ons betreft wel iets over de kwaliteit van de spaarbank. Hieronder de beschikbare data van banken die het aantal spaarders openbaar hebben gemaakt. Van de overige banken staat de vraag uit. Deze pagina zal dus regelmatig worden geüpdate. Kom nog eens terug.

Aanbieder Aantal spaarders
Centraal Beheer 230.000 mensen
Nationale Nederlanden 200.000 mensen
NIBC Direct 170.000 mensen
Knab 100.000 mensen

Vertrouwensmonitor banken

Met dit onderzoek gaan banken de dialoog aan met consumenten, vertegenwoordigers van belangenorganisaties en toezichthouders over de particuliere dienstverlening van banken. Hoeveel vertrouwen hebben consumenten in banken in het algemeen en in hun eigen bank? Wat vinden zij van de dienstverlening van banken en in welke mate stellen banken het belang van de klant centraal?

Naast de uitkomsten van een online survey presenteren banken wederom de individuele scores op de Klantbelang Dashboard modules van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), inclusief de door Betaalvereniging Nederland (BVN) ontwikkelde module over betaaldiensten. Onderstaande banken werken mee aan de vertrouwensmonitor.

ABN AMRO
ASN Bank
Centraal Beheer
ING
KNAB
Leaseplan Bank
NIBC
NN Bank
Rabobank
Regio Bank
SNS
Triodos Bank
Woonfonds

Wij gaan hierin op het onderdeel Product & Advies aspect Sparen*.

* Cijfers van de Klantbelang Dashboards van de AFM (schaal 1 tot 5)

Aanbieder Score vertrouwensmonitor
Knab 4,9
Centraal Beheer 4,8
Nationale Nederlanden 4,5
NIBC Direct 3,8
Top