Een klimspaarrekening is een aantrekkelijke manier van sparen. Want, des te langer je je spaargeld op de rekening laat staan, des te hoger wordt de rente. De rente klimt namelijk elk jaar. Welke banken bieden klimsparen? En waar moet je zoal op letten als je een klimrente spaarrekening opent? 

klimsparen met de hoogste spaarrente

✓ Tip: Aantrekkelijke rente !Altijd bij je spaargeld zonder kosten. Bekijk aanbieding >>

Aanbieders klimspaarrekeningen

Er zijn tegenwoordig verschillende banken die klimspaarrekeningen aanbieden. Zo biedt de SNS Bank de Klimrente rekening aan, Regio Bank de Groeirente en GarantiBank de Fix Flex Deposito. Welke aanbieder het beste bij je past, hangt af van verschillende factoren. 6 tips om het beste klimspaarproduct te kiezen.

Tip 1. Wat is de minimale inleg op een klimspaarrekening

Wil je deelnemen aan klimsparen? Dan moet je op je rekening een minimale inleg doen. Hoe hoog die inleg is, varieert bij de vier banken van € 500 tot € 5000.

Tip 2. Hoe is de klimrente op de spaarrekening opgebouwd?

Als je een klimspaarrekening opent, zet je in principe je spaartegoed voor 5 jaar vast. Voor elk jaar dat je spaargeld langer op de rekening staat, krijg je een hogere rente. In het eerste jaar ontvang je zo’n 2,25% klimrente en die kan oplopen tot ongeveer 4,75% in het vijfde jaar, afhankelijk van welke bank je kiest.

Tip 3. Wanneer boetevrij geld opnemen van een klimspaarrekening?

Een voordeel van klimsparen is dat je tussentijds boetevrij je geld mag opnemen. Wanneer dat mogelijk is, staat in de algemene voorwaarden van het klimspaarproduct. Bij de ene bank mag je altijd boetevrij je spaartegoed opnemen en bij andere pas na het eerste jaar.

Tip 4. Let op de uitbetaling van de klimrente

Wanneer je recht hebt op uitbetaling van de klimrente op je spaarrekening verschilt per aanbieder. Zo profiteer je bij de ene bank alleen van de hogere klimrente als je spaargeld het hele jaar op de rekening heeft gestaan. Een andere bank betaalt het hogere rentepercentage van het betreffende jaar uit tot het moment van opname.

Tip 5. Wordt de rente op de klimspaarrekening bijgeschreven?

Als de rente jaarlijks op je klimspaarrekening wordt bijgeschreven, is dat natuurlijk extra aantrekkelijk, want zo profiteer je van het rente-op-rente effect. Niet alle banken bieden die mogelijkheid. Lees daarom de algemene voorwaarden van de klimspaarrekening goed door.

Tip 6. Vergelijk de klimspaarrekeningen

De klimspaarrekeningen met elkaar vergelijken heeft zeker zin. Want, onderling zitten er toch verschillen tussen de spaarproducten. Van de klimrentepercentages, de opname vrijheid tot rentebijschrijving. Hier op spaarrentesvergelijken.net check je heel gemakkelijk de klimspaarrekeningen, de rentes en de voorwaarden.

3 Responses to Klimspaarrekening openen? 6 tips waar je op moet letten

  1. J Mei schreef:

    Het voordeel van deposito’s is dat als de rente equal blijft en al helemaal als de spaarente gaat dalen. Dat is overigens ook een nadeel als de rente direct na het afsluiten stijgt. Maar goed daar zullen we nu geen last van hebben. Bijkomend bezwaar van Spaardeposito’s is dat je er aan vastzit, al kun je soms wel uitstappen tegen een boeterente.

    Bij een SNS Bank klimrente rekening kun je echter jaarlijks je contract beëindigen. Maar ook hier betaal je de prijs. Ik zou wel eens een berekening willen zien Deposito sparen vs klimsparen. Wat is nou echt voordeliger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top