Zo nu en dan besluit een buitenlandse spaarbank om spaarders aan te trekken via Nederland. Uiteraard weten we allemaal hoe het afliep met Icesave. Een hoge rente moest Nederlandse spaarders massaal doen besluiten over te stappen naar de IJslandse bank. Nu doet de Estlandse bank BIGBANK zijn intrede op de Nederlandse spaarmarkt. Is dit wél veilig?

Veilig sparen in Estland?

Estland is één van de best presterende economiéen van de Europese Unie op dit moment. In mei 2010 besliste de Europese Commissie dat Estland op 1 januari 2011 de euro mag invoeren. Estland had destijds een schuldgraad van 7,5%, wat ongeveer een tiende van het gemiddelde voor de eurozone bedroeg. Estland is ook bekend van het internet bellen bedrijf Skype.

BIGBANK Deposito sparen valt onder het depositogarantiefonds van Estland, dat in lijn met de EU-richtlijn ingelegde termijndeposito’s inclusief de rente tot een bedrag van 100.000 euro per spaarder garandeert.

BIGBANK Beste depositobank 2010

De prijs voor “Beste depositobank 2010” is de uitkomst van een onderzoek van het onafhankelijke financieel adviesbureau FMH in Frankfurt en de nieuwszender n-tv. Het aanbod van BIGBANK werd bekroond in de categorie “Staatsdepositogarantiestelsel”. Het spaardeposito van BIGBANK kreegde de titel van “beste rente”. De analyse was gebaseerd op de rente van in totaal 75 Duitse en buitenlandse instellingen in de periode januari tot oktober 2010. Er werden voor het onderzoek depositoaanbiedingen onderzocht met een investeringsbedrag van € 10.000 en een looptijd van zes en twaalf maanden. In beide periodes kwamen de aanbiedingen van BIGBANK met voorsprong op de eerste plaats.

Klik hier om naar de site van BIGBANK te gaan en direct de hoogste spaarrente te vergelijken.

Top