Het vakantiegeld komt er weer aan. Mei is traditioneel gezien de maand waarin de meeste Nederlanders vakantiegeld ontvangen. In dit artikel lees je welke acties banken hebben voor je vakantiegeld in 2021.

Hoe wordt het vakantiegeld besteed?

De meeste mensen ontvangen het vakantiegeld in mei/juni. Van de mensen die het vakantiegeld één keer per jaar ontvangt (Nibud vakantiegeld enquete), gebruikt 40 procent het om te sparen, tegenover 27 procent van de mensen die het maandelijks ontvangen. Van deze laatste groep gebruikt 33 procent het geld voor de vakantie, bij de jaarlijkse ontvangers is dat 48 procent.

Bekijk de huidige acties voor 2021 van banken voor je vakantiegeld. Wij hebben o.a. een exclusieve actie via bankenplatform Raisin. Weliswaar een zomerbonus actie maar prima inzetbaar voor je vakantiegeld. Er zijn momenteel verschillende aanbieders bekend met acties. Zodra er meer banken met acties komen updaten wij deze pagina.

Vakantiegeld acties banken (2021)

Al een aantal jaar zijn er geen scherpe vakantiegeld acties op spaargeld meer door banken in Nederland. Dit jaar lijken banken meer in te zetten op alternatieven zoals beleggen. Een andere populaire vorm van investeren dit jaar is spaargeld spreiden in vastgoedfondsen.

Bigbank-sparen
2,75%
spaarrente
6,88%
rendement
3,35%
hoogste spaarrente
Flexibele spaarrekening Vastgoedfondsen Deposito spaarrekening
Looptijd: variabel Looptijd: variabel Looptijd: vanaf 6 mnd
Spaarrente: variabel rendement: variabel Spaarrente: vast
Min. inleg: €1 Min. inleg: €189 Min. inleg: €500
Vrij opneembaar: ja Verhandelbaar: ja Vrij opneembaar: nee
Bekijk directBekijk directBekijk direct
Top