Je wilt investeren in het Starlink-bedrijf van Elon Musk. In dit artikel lees je hoe je aandelen Starlink kunt kopen tegen de initiële prijs (IPO prijs).

Over Starlink

Starlink is een wereldwijd breedbandnetwerk met meer dan 2.000 satellieten in een baan om de aarde. Waarom is het bedrijf zo veelbelovend en waarom zijn zoveel mensen erin geïnteresseerd?

Gedurende vijf jaar werd Starlink met succes ontwikkeld in de VS en Canada, en de investeerders erkenden het potentieel ervan, nadat ze meer dan $ 10 miljard hadden geïnvesteerd. In 2020 werden Starlink en SpaceX gesplitst, waarbij de eerste nu als een afzonderlijk bedrijf wordt behandeld. Tegen maart 2024 zal naar verwachting 50% van de satellieten in een baan om de aarde worden gelanceerd, terwijl de andere 50% tegen 2027 moet zijn gelanceerd.

Update: De Amerikaanse toezichthouder FCC gaf onlangs groen licht aan Starlink om zijn communicatiediensten aan te bieden voor bewegende voertuigen. Starlink verkoopt abonnementen op breedbandinternet dat via ruimtesatellieten naar aarde wordt gestraald. Tot op heden moest de ontvangende schotelantenne stil staan. Hij was gebonden aan een adres. Samen met het laatste nieuws dat de internetprovider van Elon Musk 250 000 klanten aan zicht heeft gebonden, wekt het grote verwachtingen van investeerders voor de aankomende beursgang waarvoor jij nu ook aandelen Starlink kunt kopen tegen de IPO prijs.

aandelen starlink kopen

De website van Starlink waar je satelliet internet kunt bestellen tegen hoge snelheid, in elke regio.

Wat is een (Starlink) IPO?

Elon Musk kondigde voor het eerst plannen aan voor een Starlink IPO in februari 2020.

Een IPO is een proces waarbij aandelen van een particuliere onderneming aan het publiek worden aangeboden in een nieuwe aandelenuitgifte. Het belangrijkste voordeel van naar de beurs gaan is gemakkelijker toegang tot kapitaal.

Waarom aandelen kopen tegen de initiële prijs?

Wanneer het bedrijf openbaar wordt / op de beurs verschijnt, is er een goede gelegenheid om zijn aandelen te kopen tegen de IPO-prijs die daarna aanzienlijk kan stijgen.

Het voorbeeld van een ander bedrijf van Elon Musk – Tesla:
Tesla had zijn eerste beursintroductie (IPO) op NASDAQ op 29 juni 2010. Ze gaven 13,3 miljoen gewone aandelen uit voor het publiek tegen een prijs van $ 17,00 per aandeel (vergelijk met de piekprijs van $ 1 222,09 in november 2021)

Een ander voorbeeld: de resultaten van de beste beursintroducties van 2021 (aandelenkoersgroei na een lock-upperiode van 93 dagen na de eerste openbare aanbieding). *

Upstart – 475% (lock-up eindigde 18.03.2021)
BioAtla – 293% (lock-up eindigde 18.03.2021)
Doximiteit – 231% (lock-up eindigde op 27.09.2021)
D-local – 224% (lock-up eindigde op 09.09.2021)
Verve – 215% (lock-up eindigde op 20.09.2021)

Resultaten beste Beursintroducties 2021

* In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Aandelen Starlink kopen tegen IPO-prijs? Hoe?

Gewoonlijk is de optie om aandelen te kopen tegen de IPO-prijs voorbehouden aan institutionele beleggers, zoals investeringsbanken en hedgefondsen. Er is echter een mogelijkheid voor particuliere beleggers om te profiteren van de beursintroducties van de topbedrijven (inclusief natuurlijk Starlink!) door de juiste makelaar te kiezen.

freedom24 ipo prijs aandelen kopen

Op dit moment is Freedom Finance Europe de enige EU-makelaar die het mogelijk maakt om nieuwe aandelen te krijgen tegen de IPO-prijzen. De Nederlandse klanten hebben toegang tot dit onderscheidende kenmerk via het online handelsplatform Freedom24, dat ook een breed scala aan klassieke beleggingsinstrumenten biedt, zoals aandelen, ETF (fondsen), Amerikaanse opties en andere.

Hoe werkt het? Freedom Finance neemt, net als andere zakelijke spelers, deel aan beursintroducties (zoals Starlink, Reddit, Discord, Tiktok, enz.) en verdeelt vervolgens de aandelen tussen haar klanten. Freedom Finance krijgt historisch gezien een toewijzing voor IPO-aandelen vanwege de partnerschappen met toonaangevende banken en verzekeraars vanaf 2012. De betrouwbaarheid van de makelaar wordt ook bevestigd door een volledige naleving van MiFID II en meer dan 400.000 klanten. Freedom Finance is zelf ook een beursgenoteerd bedrijf is (NASDAQ: FRHC).

Registreer nu

Hoe krijg je een hoger aantal Starlink IPO-aandelen?

De beursgang van het bedrijf op Starlink is een langverwachte gebeurtenis. Er is veel vraag naar, niet alleen van de individuele investeerders, maar ook van grote spelers en bedrijven. Het totale aantal aanvragen voor de IPO-aandelen overschrijdt altijd ruimschoots het beschikbare bedrag van deze laatste, daarom is het aantal aandelen dat bij de IPO-fase wordt verdeeld altijd beperkt.

Daarom krijgt in de meeste gevallen elke belegger die een aanvraag indient voor het verwerven van de aandelen tegen de IPO-prijs, slechts een percentage van het toegepaste aantal aandelen.

Voor de Freedom Finance-klanten is de toewijzing van aandelen tijdens de IPO (het percentage aandelen dat beschikbaar is voor de klant) afhankelijk van de Freedom24-klantbeoordeling. Die op zijn beurt is gebaseerd op de regelmaat van de handel, de liquiditeit van de portefeuille en de persistentie van IPO-deelname.

Daarom moet een klant zorgen voor zijn Freedom24-klantbeoordeling (vóór de IPO-datum) om zijn IPO-toewijzing te verhogen en meer Starlink-aandelen te krijgen na zijn eerste openbare aanbieding. Een gemakkelijke manier om de rating relatief snel (in een paar weken) te verhogen, is door een sterke beleggingsportefeuille op te bouwen met Freedom Finance. Het is vrij eenvoudig, aangezien het platform de eerste 30 dagen na de registratie 100% commissie-vrije handel biedt.

Als je in aandelen belegt en al een portefeuille op een ander handelsplatform heeft, is er nog een interessante optie voor je. In het geval van overdracht van jouw portefeuille (van 20 000 EUR) naar Freedom Finance, ontvangt je 1000 Freedom24-punten die verder kunnen worden gebruikt voor het dekken van commissiekosten (1 punt = € 0,02).

Dus, hoe koop je Starlink-aandelen tegen hun oorspronkelijke prijs?

1. Allereerst moet je een account openen op het Freedom24-platform. Vul het registratieformulier met jouw e-mailadres en telefoonnummer in en verstrek de vereiste documenten bij de volgende stap (bewijs van ID en bewijs van woonadres) om de verificatie te voltooien. Het openen van de rekening duurt ongeveer 10 minuten.

2. Vul je rekening aan via overschrijving of bankkaart en creëer de beleggingsportefeuille van zeer liquide aandelen om jouw rating te laten groeien

3. Kijk op de Freedom24 IPO-pagina [https://freedom24.com/ipo]: vóór de Starlink IPO kun je IPO’s aanvragen van de andere bedrijven om hun aandelen tegen de IPO-prijs te krijgen (en dit zal ook een positieve invloed hebben op jouw klantbeoordeling)

4. Vraag het ontvangen van de aandelen van het gekozen bedrijf aan tegen de IPO-prijs en specificeer het bedrag dat je wilt investeren.
Let op: het minimale investerings bedrag voor IPO’s is 2 000 USD.

5. 1 dag voor de IPO-datum van het bedrijf wordt het toegepaste bedrag op je rekening geblokkeerd. Het ongebruikte bedrag wordt de volgende dag teruggestort op jouw rekening.

6. Na de IPO-datum volgt de lock-upperiode van 93 dagen, wanneer de IPO-aandelen niet kunnen worden verkocht (om de impact van marktschommelingen op de te vermijden)

7. Op de eerste handelsdag (wanneer de lock-up periode afloopt) ontvang je de nieuwe aandelen tegen de IPO-prijs. Nu ben je vrij om te kiezen – om ze onmiddellijk te verkopen of ze te houden als investering op lange termijn.

Dat is het, nu weet je hoe je je moet voorbereiden op de Starlink IPO en ben je klaar om te investeren in een van de meest prominente bedrijven van Elon Musk!

Koop aandelen Starlink

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top