Duurzaam sparen Eneco

Energiemaatschappij Eneco en Aegon Bank bieden sinds deze week samen een groene spaarrekening aan. Eneco BronSparen. Geld dat je als spaarder op deze spaarrekening stalt wordt voor 100% geinvesteerd in de meeste duurzame bedrijven per sector en 40% in energie. 

✓ Tip: Aantrekkelijke rente NNAltijd bij je spaargeld zonder kosten. Bekijk aanbieding >>

Vrij opneembaar?

Eenergiemaatschappij Eneco zegt haar klanten naast groene energie ook andere duurzame diensten aan te willen bieden. Het spaargeld bij Aegon Bank is vrij opneembaar en de rente beweegt mee met die van de andere Aegon-spaarrentes.

Voor het grote publiek

Guido Deuzeman van Aegon stelt een doelstelling van enkele duizenden klanten voor het aankomende jaar. Eerder introduceerde het concern al zorgsparen met zorgverzekeraar Menzis. Het is een creatieve inslag om een samenwerking aan te gaan met een branchevreemde organisatie. Aegon begon ook een Ajax-spaarrekening, waarbij allerlei aan Ajax-gerelateerde prijzen te winnen zijn.

Niet de eerste met groen sparen

Aegon sluit zich met de duurzame rekening aan bij banken als Rabo, ING en Triodos, die al eerder een groene spaarrekening openden. De groene rekening van ABN Amro is alweer uit de verkoop gehaald. Waar Aegon het geld echter in obligaties van grote bedrijven stopt, die zijn opgenomen in duurzame indices, stoppen andere banken het spaargeld veeleer in projecten.

Is Eneco bron sparen even duurzaam als ASN bank of Triodos bank?

AEGON Bank en Eneco hebben ervoor gekozen de selecties te hanteren van de toonaangevende research-instellingen DJSI en MSCI-ESG. DJSI staat voor Dow Jones Sustainability Indexes. MSCI-ESG staat voor Morgan Stanley Capital International -Environmental, Social and Governance. Spaargeld wordt hierbij geïnvesteerd in grote bedrijven die tot de top qua duurzaamheid behoren in hun sector.

ASN Bank kiest ervoor spaargeld vooral uit te lenen aan overheden: zorginstellingen, verantwoord waterbeheer, onderwijs, duurzame energie én goede, betaalbare woningen voor moederbedrijf SNS Bank.

Triodos leent geld ook uit aan kleine ondernemingen en investeert tevens in bijvoorbeeld cultuur en kunst.

Klik hier voor meer informatie en de rentestand van Eneco BronSparen.

Klik hier om een vergelijking te maken op de groen sparen pagina van Spaarrentesvergelijken.net

Deel via social media →
Top