Is de dalende spaarrente de prikkel tot deposito sparen? Nu de variabele spaarrentes dalen, rijst de vraag of deposito sparen weer aantrekkelijker is. Vooralsnog wijst alles erop dat de kortlopende spaardeposito’s stabiel blijven. Dus als je je spaargeld enige tijd kunt missen, is het waarschijnlijk beter je tegoed voor bepaalde tijd vast te zetten op een depositorekening.

dalende spaarrente

Verlaging variabele spaarrentes

De verlaging van de variabele spaarrente was door rentespecialisten al voorspeld. Want, de Europese Centrale Bank nam de afgelopen maanden verschillende maatregelen om de rente op de geldmarkt te verlagen. Immers, door de Eurocrisis wantrouwden banken elkaar en durfden nauwelijks nog geld bij elkaar te lenen. Gevolg? Banken haalden liever het spaargeld bij de spaarders door hogere rentes te bieden. Nu de rentes op de geldmarkt lager zijn, lenen banken echter weer voordeliger van de ECB.

Rente spaardeposito’s is stabiel

De rente op spaardeposito’s met een looptijd van 1 tot 5 jaar is momenteel stabiel. De reden daarvoor is dat bij banken de behoefte aan voldoende kapitaal blijft. Zij moeten in 2013 immers aan de internationale kapitaaleisen van het Basel III akkoord voldoen. Als spaarder kun je daarvan profiteren. Want, banken halen graag spaargeld voor een lagere periode binnen. Dat biedt hun namelijk de zekerheid dat zij het (spaar)kapitaal langer tot hun beschikking hebben. Vandaar dat de spaarrentes op kortlopende deposito’s stabiel zijn.

Kortlopende spaardeposito

Een kortlopende spaardeposito met een hoge rente is aantrekkelijk. Zeker als de variabele spaarrentes lager liggen, is een korte termijn deposito een goed alternatief. Niet alleen is te overzien wanneer je weer aanspraak op je geld kunt maken. Daarnaast is het inflatierisico bij kortlopende deposito’s geringer. Je wilt natuurlijk dat je spaartegoed groeit en straks niet tot de ontdekking komen dat de gekozen vaste depositorente te laag was. Een populaire kortlopende spaardeposito is die van MoneYou. Daar krijg je voor 6 maanden vast een rente van 3,10%.

Rentes spaardeposito’s vergelijken

Nieuwsgierig op welke kortlopende spaardeposito je de hoogste rente ontvangt? Op spaarrentesvergelijken.net vergelijk je online gratis snel en gemakkelijk de verschillende depositotarieven. Lees voordat je een spaardeposito opent goed de voorwaarden. Je zet namelijk je spaargeld voor een bepaalde periode tegen een vaste rentevergoeding op de bank. Tussentijds je spaartegoed opnemen is vaak onmogelijk of kost geld.

2 Responses to Dalende spaarrente prikkel tot deposito sparen?

  1. R.wasem schreef:

    Je ziet dat steeds vaker ja, korte termijn deposito’s….Die van MoneYou is inderdaad interessant..als je je geld toch ff kunt missen..6 mnd vast 3,25% mooie deal. Misschien kunnen jullie ook een pagina wijden met een overzicht van korte termijn deposito’s? gr R wasem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top