Deze keer hebben we een mooie en zeer aantrekkelijke campagne voor diegene die spaargeld willen gaan beleggen. Het gaat dus om de Nederlandse broker “DEGIRO” voor beleggen tegen lage tarieven. In dit artikel onze DEGIRO ervaringen en review (2020).

Inhoudsopgave

Wat is DEGIRO

DEGIRO is de eerste groothandel broker voor particuliere beleggers. Een online beleggingsplatform voor alle type beleggers. DEGIRO stelt haar klanten in staat om tegen ongekend lage tarieven wereldwijd te beleggen. DEGIRO wint regelmatig awards en is inmiddels meer dan 65 keer bekroond. DEGIRO werd in 2019, voor de 4e keer op rij, verkozen tot beste broker van Nederland (Cashcow)

Wie zit erachter DEGIRO?

DEGIRO ervaringen en review

DEGIRO werd in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers waaronder Gijs Nagel (zie foto) en richtte zich met de dienstverlening aanvankelijk op de professionele markt. De lage tarieven en snelle infrastructuur zorgden vanaf de start voor sterke groei. Inmiddels werken er meer dan 250 mensen bij de groep en verwerkt het platform voor meer dan 50 miljard aan transacties op meerdere beurzen wereldwijd. Onlangs werd DEGIRO overgenomen door de Duitse discount-broker “Flatex” voor een bedrag van 250 miljoen euro. DEGIRO heeft momenteel 600.000 klanten en is daarmee de grootste broker in Nederland.

DEGIRO ervaringen en review (aandachtspunten)

DEGIRO sluit perfect aan bij de belegger die zijn zaken online regelt. DEGIRO neemt het laatste verschil tussen professionele en particulier beleggers weg. Dat van tarieven. Essentieel voor het rendement van particuliere beleggers.

DEGIRO aanvraagproces

DEGIRO aanvraagproces

Na het kiezen van een basic of custody profiel en het invullen van je persoonlijke gegevens vragen ze je om te verifiëren met je 06 nummer. Eenmaal geverifieerd moet je nog een aantal documenten doorlezen en accepteren. Heb je dit voltooid dan koppel je jouw bankrekening door het storten van €0,01. Nu kun je beginnen met handelen. Wil je in opties handelen dan dien je een active of trader account aan te maken.

Dashboard van DEGIRO na storten €0,01 via iDEAL

Als je niet handelt in opties kun je kiezen voor het basic account. Nu kun je beleggen in aandelen. Veel bezoeker vragen ons hoe beleggen bij DEGIRO werkt. Ik zal je laten zien hoe dit werkt. Bij beleggen is het belangrijk om je risico te spreiden. DEGIRO biedt haar klanten de mogelijkheid om zonder transactiekosten te beleggen in een selectie van ETF’s/trackers. (voorwaarden van toepassing). Dit bieden zij aan om het diversifiëren van de beleggingsportefeuille zo gemakkelijk mogelijk te maken. Sinds de introductie in 1993 zijn deze op de beurs verhandelbare fondsen erg populair. Vooral vanwege de volgende kenmerken:

Diversificatie: Één ETF kan het rendement van een index, marktsegmenten of beleggingsstijlen nabootsen.

Lagere kosten: ETF’s, die passief worden beheerd, hebben veel lagere kosten in vergelijking met actief beheerde fondsen.

Handelt als een aandeel: Een ETF heeft het handelsgedrag en de liquiditeit van aandelen. Dit maakt kopen en verkopen gemakkelijk.

De vier meest verhandelde ETF’s zijn slechts van twee aanbieders. Vanguard en iShares blijken de grote winnaars te zijn onder klanten van DEGIRO. Beide zijn ofwel gericht op wereldwijde aandelen of de S&P500.

DEGIRO indexfondsen (aandelen wereldwijd)

Zoek op ETF of vul direct het ISIN nummer in van de desbetreffende ETF

DEGIRO heeft een zeer uitgebreid assortiment aan indexfondsen, aandelen en obligaties. Volgens DEGIRO is de meest verhandelbare dus o.a. de Vanguard FTSE AW [ISIN: IE00B3RBWM25]. Deze ETF volgt de prestaties van de FTSE All-World Index. Dit is een naar marktkapitalisatie gewogen index van aandelen van (middel)grote internationale ondernemingen.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,25% per jaar

Liever investeren in Nederlandse of Europese aandelen?

Als je jouw beleggingen liever lokaal of Europees wilt houden, kun je kiezen voor een ETF die de AEX of EuroStoxx volgt. Hierbij twee voorbeelden van dergelijke ETF’s die Nederlandse of Europese indices volgen.

iShares Euro Stoxx 50 UCITS ETF [EU]

[ISIN: IE0008471009]
Deze tracker is bedoeld om het rendement van de EURO STOXX® 50 Index weer te geven. De referentie-index meet de prestaties van aandelen van de 50 grootste beursgenoteerde Europese bedrijven die actief zijn in de Economische en Monetaire Unie van de Europese Unie. Meer informatie over deze ETF via DEGIRO.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,10% per jaar

iShares AEX UCITS [NL]

[ISIN: IE00B0M62Y33]
Deze iShare-tracker volgt de AEX-index. Deze index meet de prestaties van aandeleneffecten uitgegeven door Nederlandse bedrijven met een hoge beurswaarde. Meer informatie over deze ETF via DEGIRO.

Jaarlijkse beheerkosten (geïntegreerd in de ETF-prijs): 0,30% per jaar

Zeer lage transactiekosten

In vergelijking tot andere banken en brokers heb je bij DEGIRO te maken met zeer lage transactiekosten. Je kunt besparen tot 95%.

DEGIRO Tarieven in vergelijking tot anders brokers in Nederland

DEGIRO aandelen kopen

Wanneer je klaar bent met je onderzoek kies je het gewenste aandeel of tracker. Klik vervolgens op KOOP.

DEGIRO review_Vanguard ETF tracker
Klik op koop om aandelen te kopen

Vul vervolgens in het rechter gedeelte het aantal aandelen in dat je wilt kopen. Kies Limit Order zodat je zeker weet dat je niet meer betaald voor het fonds dan dat je in het vakje Limiet (€) invult. Vul bij limiet het zelfde bedrag in dat staat bij de Laat koers genoemd bij Prijsdata. In bovengenoemde voorbeeld dus 63,95. De Laat is de koers waar tegen iemand anders bereid is zijn aandeel te verkopen.

Voordelen DEGIRO

Ongekend lage tarieven

Uitgebreide tools, mogelijkheden en service

Meer dan 50 beurzen, wereldwijd

Veilige structuur

Conclusie: DEGIRO ervaringen en review

Bij DEGIRO handel je dus tegen lage tarieven. Handel je in de “kernselectie” van de DEGIRO in de zogeheten indexfondsen (ETF’s) dan beleg je zelfs zonder transactiekosten. Onze ervaring met het platform is uitstekend. Het werkt eenvoudig en is erg gebruiksvriendelijk. DEGIRO is wat ons betreft het beste beleggings platform van Nederland.

DEGIRO aanvragen

Aanvragen gaat geheel online. Na een aantal vragen over je persoon, woonadres, BSN identificeer je via sms verificatie. Momenteel is er een acties met 50 EUR gratis transactietegoed.

Disclaimer: Beleggen kan voordelig zijn maar het is niet zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Top