Je geld beleggen zonder risico bestaat niet. Op de beurs maak je altijd een afweging tussen rendement en risico. In de regel geldt, hoe meer risico je wilt accepteren, hoe hoger het mogelijke rendement dat je kunt behalen. In dit artikel leggen we uit hoe je risico’s beperkt en conservatief kunt beleggen met weinig risico.

Geld beleggen zonder risico, kan dat eigenlijk wel?

Beleggen wordt steeds populairder. 1 op de 5 Nederlanders heeft momenteel één of meerdere beleggingen. Maar de meeste mensen verlangen naar geld beleggen zonder al te veel risico. Er bestaan zeker wel verschillende beleggingsmogelijkheden die een hoog rendement opleveren met een aanvaardbaar risico. Helemaal zonder risico is beleggen natuurlijk nooit. In dit artikel zullen we enkele beleggingsmogelijkheden weergeven en bijbehorende risico’s waar je rekening mee moet houden.

Vormen van beleggingsrisico

Bij beleggen krijg je te maken met vormen van beleggingsrisico. Er is een risico dat je beleggingen minder waard worden. Bijvoorbeeld door koersschommelingen of valutaschommelingen. Hoe meer deze schommelingen voorkomen, hoe hoger de volatiliteit en dus het risico.

Daarnaast kun je het risico lopen dat een tegenpartij bepaalde verplichtingen niet nakomt. Dit is het tegenpartij-risico. Stel je hebt geld ingelegd bij een pensioenfonds. Gaat het pensioenfonds failliet? Dan ben je jouw geld (voor een deel) kwijt. Onafhankelijk van de waarde van je beleggingen in het fonds.

Freedom Finance analisten bevelen de aandelen aan van grote en stabiele bedrijven die nog steeds een goed groeipotentieel hebben. De selectie bestaat uit de 10 meest veelbelovende blue chip-aandelen met een sterk financiële fundament. Sommige van de bedrijven in de selectie hebben een te verwachten rendement van bijna 50%. Ze hebben de grootste liquiditeit, economische stabiliteit en dividenduitkering.

Top 10 aandelen met weinig risico (2022)

Apple

Ticker: AAPL.US
Prijs: $167,70
Richtprijs: $193,30
Groeipotentieel: 15,3%

Qua omzet was het vierde kwartaal van 2021 het meest succesvolle ooit voor Apple. De winst per aandeel, die de verhouding tussen het netto-inkomen en het aantal aandelen weergeeft (wat in wezen aangeeft hoe winstgevend het is om deze effecten te kopen), bedroeg $ 2,10.

De omzet van het bedrijf steeg tot $ 123,94 miljard (+11,2% op jaarbasis). De omzet uit productverkoop bedroeg $ 104,4 miljard en uit diensten 一 $ 19,52 miljard. Apple verdiende het meeste aan iPhone-verkopen ($ 71,63 miljard) en draagbare accessoires en apparaten ($ 14,7 miljard).

Apple plant een sterke iPhone-verversingscyclus voor het boekjaar 2023. Ze willen ook nieuwe producten ontwikkelen 一 hebben al een productlijn met virtual reality, augmented reality en elektrische auto’s. Dit zorgt voor een positieve verwachting en voldoende flexibiliteit voor het bedrijf om agressief te groeien.

JPMorgan Chase

Ticker: JPM.US
Prijs: $ 131,50
Richtprijs: $ 176
Groeipotentieel: 33,8%

JP Morgan heeft de afgelopen jaren haar vermogensbeheeractiviteiten opgevoerd. De versnelling in het kernbankieren zal het komende jaar de groei van het aandeel JPM stimuleren. Ook als de Fed de rente verhoogt, zullen de rente-inkomsten van de bank in 2022 en daarna stijgen. Aan de andere kant zal een uitstel van de afbouw de economie op de schop houden en dit zal een gunstig klimaat creëren voor JP Morgan.

De economische bedrijvigheid vertoont nu een opwaartse trend in het potentiële bbp. De banksector zal waarschijnlijk profiteren van de groei van het kernbankwezen. Dat gezegd hebbende, investeert JP Morgan in de digitale toekomst om het hoofd te bieden aan de veranderingen die worden veroorzaakt door fintech, met name blockchain-technologie.

Het bedrijf rapporteerde in het vierde kwartaal van 2021 een nettowinst van $ 10,4 miljard en een winst per aandeel van $ 3,33. Dergelijke positieve resultaten werden geholpen door de toegenomen activiteit op de kapitaalmarkten en de toenemende kredietactiviteit, aangezien de gemiddelde leningen in het hele bedrijf met 6% stegen.

Visa

Ticker: V.US
Prijs: $ 211,40
Richtprijs: $ 273,50
Groeipotentieel: 29,4%

Het bedrijf rapporteerde sterke resultaten voor het eerste kwartaal van fiscaal 2022 (samenvallend met het vierde kalenderkwartaal van 2021):
De winst per aandeel steeg met 28,8% op jaarbasis tot $ 1,83. De marktverwachtingen waren $ 1,70.
De nettowinst steeg tot $ 3,96 miljard, een stijging van 26,6% op jaarbasis.
De nettowinst bedroeg $ 7,06 miljard, vergeleken met een mediane verwachting van $ 6,79 miljard.
De nettowinstmarge is 56,1%.

Een belangrijke drijfveer achter de financiële prestaties van Visa was een heropleving van de reis- en consumentenactiviteit. Het bedrijf handhaaft groeivooruitzichten op middellange en lange termijn te midden van de digitalisering van de financiële sector.

Alphabet

Ticker: GOOGL.US
Prijs: $ 2554
Richtprijs: $3485
Groeipotentieel: 36,5%

Het bedrijf bevestigde zijn marktleiderschap met zijn prestaties tijdens het kwartaal.
De omzet van $ 75,3 miljard was 32% hoger dan vorig jaar. Het resultaat overtrof de verwachtingen van Wall Street met 4,9% (de schatting was $ 71,8 miljard).
De winst per aandeel bedroeg $ 30,69, hoewel analisten $ 27,28 hadden verwacht. Het werkelijke cijfer ligt 38% hoger dan een jaar eerder.

Google-managers leiden het bedrijf met succes en verdienen goed geld voor hun aandeelhouders. In alle 15 jaar handel op wereldwijde beurzen is de aandelenkoers van de houdstermaatschappij nooit onder de oorspronkelijke waardering gedaald; integendeel, de aandelenkoers stijgt jaar na jaar. Alphabet is al meer dan 10 jaar een groeimotor en ook de kleine bedrijven winnen aan kracht.

Amazon

Ticker: AMZN.US
Prijs: $3015
Richtprijs: $ 4200
Groeipotentieel: 39,3%

De online shopping- en cloudservicegigant verraste Wall Street met een winststijging in het vierde kwartaal.
Het bedrijf verhoogde zijn advertentieverkoop met 32% op jaarbasis tot $ 9,7 miljard, waarbij Amazon $ 31 miljard of 7% van de totale inkomsten uit advertenties voor het volledige jaar verdiende.
De omzet van het bedrijf bedroeg $ 137,4 miljard, een stijging van 9% ten opzichte van een jaar geleden.
De inkomsten uit clouddiensten van Amazon Web Services (AWS) bedroegen 17,8 miljard dollar, tegen de schattingen van 17,4 miljard dollar.

Met een kapitalisatie van meer dan $ 1,5 biljoen slaagt Amazon er nog steeds in om de inkomsten in belangrijke segmenten, zoals de AWS-cloudactiviteiten, met 40% per jaar te laten groeien. Het is een van de belangrijkste winstcentra voor het bedrijf.

Amazon is een bedrijf met te veel positieve katalysatoren om te negeren.

Netflix

Ticker: NFLX.US
Prijs: $ 344
Richtprijs: $ 515
Groeipotentieel: 49,7%

Netflix is ​​​​de “koning van de inhoud”. Het bedrijf genereerde in het vierde kwartaal van 2021 $ 7,7 miljard aan inkomsten, een stijging van 16% ten opzichte van $ 6,64 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Begin 2022 had het platform 222 miljoen betalende abonnees. De totale adresseerbare markt (TAM) wordt geschat op 800-900 miljoen gebruikers, en Netflix schat de penetratiegraad op slechts 25%, wat de weg vrijmaakt voor verdere groei.

Microsoft

Ticker: MSFT.US
Prijs: $ 282
Richtprijs: $ 375
Groeipotentieel: 33%

De resultaten van Microsoft hebben de afgelopen vier kwartalen de verwachtingen van Wall Street overtroffen. Volgens het laatste Q4-rapport van het bedrijf rapporteerde Microsoft een omzet van $ 51,7 miljard, een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het cloud computing-segment van het bedrijf is een belangrijke motor achter de omzetgroei geweest en Azure is een integraal onderdeel van die groei.

De emittent versterkt zijn marktpositie door strategische manoeuvres en sectordiversificatie. Microsoft heeft onlangs Activision gekocht en wil een groot deel van de wereldwijde gamingmarkt veroveren. Microsoft wil ook een deel van de opkomende metaverse-markt veroveren via AR/VR-producten.

Goldman Sachs

Ticker: GS.US
Prijs: 319,8
Richtprijs: $ 448
Groeipotentieel: 40%

Goldman Sachs is een van ’s werelds toonaangevende investeringsbankieren en financiële instellingen. In 2021 genereerde het bedrijf $ 59 miljard aan jaaromzet en $ 21,6 miljard aan nettowinst. Dit was meer dan 60% hoger dan het vorige historische record. De geldmiddelen en kasequivalenten bedroegen aan het einde van de periode $ 261 miljard, wat de sterke balans van de emittent bevestigt.

Goldman Sachs is een gezond, groeiend bedrijf dat de pandemie heeft doorstaan ​​en daarbij recordresultaten heeft behaald. We hebben een duidelijke groei gezien dankzij solide bedrijfsprestaties in de afgelopen 5 jaar. De gemiddelde omzetgroei is 16% per jaar.

Chipotle Mexican Grill

Ticker: CMG.US
Prijs: $ 1532
Richtprijs: $ 1950
Groeipotentieel: 27,3%

Chipotle Mexican Grill is een keten van 3000 fastfoodrestaurants in de VS. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten met 22% op jaarbasis tot $ 2 miljard, dankzij nieuwe openingen en een stijging van 15% in vergelijkbare verkopen.

De restaurantgigant heeft de stijgende voedsel- en arbeidskosten gecompenseerd door de prijzen op menu’s te verhogen. Als gevolg hiervan stegen, ondanks de forse kostenstijgingen, de operationele marges op restaurantniveau en in het hele bedrijf tot 20,2% – een enorm voordeel in het licht van de hoge inflatie.

De langetermijnstrategie van het bedrijf is om alleen al in Noord-Amerika meer dan 7000 restaurants te openen. Chipotle is van plan om het aantal vestigingen met 8-10% per jaar te vergroten en in 2022 tot 250 restaurants te openen. Dit zal bijdragen aan de groei van het bedrijf.

DuPont de Nemours

Ticker: DD.US
Prijs: $68,50
Richtprijs: $ 97
Groeipotentieel: 41,6%

DuPont de Nemours – een van ’s werelds grootste producenten van chemische en gespecialiseerde materialen. Het bedrijf bevindt zich nu in een overgangsperiode en verschuift de focus van chemische bedrijven met lage marges naar sectoren met groeipotentieel op lange termijn.

DuPont kondigde onlangs de overname van Rogers Corporation aan voor $ 5,2 miljard, een aankoop die de uitgever toegang geeft tot snelgroeiende langetermijnmarkten, waaronder elektrische voertuigen, 5G en schone energie. Zodra de deal is afgerond, zal het bedrijf genieten van stabielere inkomsten en een hoger groeipercentage. Ook blijft DuPont aanzienlijk ondergewaardeerd in vergelijking met zijn gespecialiseerde chemische en gediversifieerde concurrenten.

De financiële resultaten van DuPont voor het vierde kwartaal waren beter dan verwacht. De omzet bedroeg $ 4,27 miljard (+13,9% op jaarbasis). Het bedrijf verhoogde ook zijn dividend met 10% 一 tot $ 0,33 per aandeel, en keurde een terugkoopprogramma van $ 1 miljard goed.

Het bedrijf verwacht dat de winst per aandeel voor het volledige jaar 2022 tussen $ 4,60 en $ 4,90 zal liggen (consensus $ 4,87), een stijging van 10% vanaf 2021.

Hoe beleggen in Amerikaanse, EU- en Aziatische effecten?

Europese investeerders kunnen profiteren van meer dan een miljoen handelsinstrumenten op het Freedom24-investeringsplatform van Freedom Finance.

Het platform heeft transparante en relatief lage commissies voor het kopen van aandelen en ETF’s en biedt de beste voorwaarden in Europa voor het kopen van Amerikaanse opties – $ 0,65 per contract.

En wat meer is, Freedom Finance is de enige makelaar op de EU-markt die klanten de mogelijkheid biedt om nieuwe aandelen te kopen tegen hun initiële (IPO) prijzen.

Registreer nu

Sparen nog steeds meest veilig

Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Er bestaat altijd een mogelijkheid dat er iets gebeurt met de bank die jouw geld beheert. Dit geldt ook voor Nederlandse banken.

Binnen de EU zijn er daarom afspraken gemaakt om het geld van spaarders te beschermen. Deze geharmoniseerde regels garanderen een bedrag van € 100.000 per klant en bank.

In andere EU-landen, ontvang je nog hogere rentes. Zo haal je rendement op een deel van je geld, zonder het risico van beleggen, en kun je een ander deel van het geld in riskante producten steken.

USD-spaarrekening

Naast het klassieke beleggingsinstrument (aandelen en ETF’s) kun je nu via Freedom Finance ook een USD-spaarrekening (D-account) openen.

Met een D-account kun je een vaste rente van 3% per jaar behalen, wat 30x keer hoger is dan de rente die Nederlandse grootbanken bieden.

Dollar spaarrekening ervaringen freedom finance

De minimale inleg bedraagt $ 120. De rente wordt dagelijks bijgeschreven en het geld kan op elk moment van een spaarrekening naar een beleggingsrekening (en omgekeerd) worden overgemaakt. Je kunt ook direct geld storten op jouw D-account via creditcard of bankoverschrijving.

Waar komt het rendement van 3,00% vandaan? Aangezien Freedom Finance geen bank is, maar een makelaar, worden berekeningen gemaakt ten koste van valutawisseloperaties op de fondsen van de holding. Klanten ontvangen passief inkomen ten koste van Freedom Finance Europe.

Dit is veilig omdat Freedom Finance Europe door CreditSafe is geclassificeerd als A (zeer laag risico). Het is volledig in overeenstemming met de MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke beschermingsniveau voor beleggers garandeert. Bovendien wordt het bedrijf gerapporteerd aan 3 regelgevers (CySEC, BaFin en SEC).

Het geld op de spaarrekening is verzekerd door de ICF, evenals het vermogen op de beleggingsrekening.

Dollar spaarrekening openen

Conclusie

Samenvattend: Geld beleggen zonder risico kan niet. Maar, met een Freedom24 D-account, gecombineerd met de IPO-functie (de mogelijkheid om te investeren in aandelen van de topmerken door ze tegen de pre-market prijs te krijgen), is een geweldige manier om sparen en beleggen te combineren.  Zo laat je geld voor je werken. Bekijk product.

Disclaimer: Beleggingen in effecten en andere financiële instrumenten brengen altijd het risico van kapitaalverlies met zich mee. Investeringen in IPO kunnen aanvullende beperkingen met zich meebrengen. De prognose of prestaties uit het verleden bieden geen garantie voor toekomstige resultaten.

Top