Bankenplatform Raisin, een marktplaats voor deposito’s die geopend kunnen worden door Nederlanders in Europa heeft er weer een nieuwe aanbieder bij uit Estland. Inbank biedt een spaarrekening en termijndeposito’s aan met een rentetarief van maximaal 3,60 procent en een minimale storting van €1. In dit artikel onze Inbank review en ervaringen. 

Inbank ervaringen

Inbank is een partnerbank bij Raisin. Om gebruik te maken van het aanbod van deze bank open je éénmalig de gratis Raisin-rekening (aangehouden bij Raisin Bank uit Duitsland), de centrale transactierekening voor al je toekomstige deposito’s via Raisin. Vervolgens kun je zoveel deposito’s als je wilt openen bij onze diverse partnerbanken – ideaal om je spaargeld te spreiden over verschillende banken en landen, zeker als je meer dan € 100.000 aan spaargeld hebt!

Raisin staat garant voor een soepel registratieproces en eenvoudig beheer van je spaarproducten bij haar partnerbanken. Bij vragen of twijfel kun je altijd contact opnemen met de klantenservice die je graag verder helpt. Het proces met Inbank is volledig online, waardoor het snel en eenvoudig is om termijndeposito’s te openen.

inbank ervaringen

Inbank review: De website van Raisin vanwaaruit je een spaarrekening of deposito bij Inbank kunt openen

Raisin heeft eerder het vertrouwen van onze klanten verdiend en heeft talrijke onderscheidingen ontvangen, maar ook een aanbevelingsscore van 95% op het onafhankelijke Duitse recensieportaal Bankingcheck. Hierdoor konden ze in heel Europa de grootste en verreweg de succesvolste marktplaats voor spaarproducten opbouwen.

Is sparen bij Inbank betrouwbaar?

Wanneer je jezelf afvraagt of sparen bij Inbank wel betrouwbaar is. De financiële resultaten van Inbank voor 2018 waren beter dan verwacht. De winst bedroeg  EUR 9,3 miljoen, waarvan EUR 3,2 miljoen een buitengewone winst. De kernactiviteitenen hebben in 2018 zeer sterke resultaten neergezet.

De bank richt zich voornamelijk op retailbankieren en biedt haar meer dan 160.000 klanten producten aan zoals deposito’s, kleine leningen, autoleningen en huurkoop.

Estland, de meest noordelijke staat van de Baltische staten, is een parlementaire democratie die sinds 1991 onafhankelijk is, sinds 2004 lid is van de Europese Unie (EU) en sinds 2011 van de eurozone. Sinds zijn onafhankelijkheid heeft Estland een Scandinavisch model gevolgd, gekenmerkt door een vlakke hiërarchie, moderne communicatietechnologieën en een hoge mate van transparantie.

Met zijn sterke IT-sector is Estland een leider op het gebied van e-overheid. De economische groei van Estland is met 4,9% in 2017 een van de sterkste in Europa en het land is financieel zeer stabiel: de nationale schuldratio is 9,0% van het bruto nationaal product (2017) en behoort daarmee tot een van de laagste in Europa. Ter vergelijking hebben Nederland en Duitsland een schuldratio van 56,5% en 63,9%, respectievelijk (bron: International Monetair Fonds).

Depositogarantiestelsel Estland

Estland is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Rentetarieven en voorwaarden Inbank

Aanbieder Termijn Minimale inleg Rente Open rekening
Inbank Spaarrekening € 1 3,20% Open
Inbank 1 jaar € 500 3,30% Open
Inbank 2 jaar € 500 3,20% Open
Inbank 3 jaar € 500 3,20% Open
Inbank 4 jaar € 500 3,20% Open
Inbank 5 jaar € 500 3,20% Open

Inbank Spaarrekening of Deposito openen

Het openen van een Inbank spaarrekening of deposito gaat via banken platform Raisin. Raisin heeft een AFM vergunning voor bemiddelen in spaarrekeningen. Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. De minimale inleg is €500.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid , en de hoge rente bij openen van je eerste deposito.

Top