We hebben een nieuwe aanbieder in het finance segment. Het gaat om Freedom Finance, een platform waar je kunt beleggen in IPO’s als particulier. In dit artikel onze Freedom 24 review en ervaringen.

Wat is Freedom Finance?

Freedom Finance is opgericht in 2008 en heeft sindsdien kantoren geopend in meer dan 7 landen en beheert momenteel meer dan 1,5 miljard dollar aan activa van klanten. Het online platform Freedom Finance is een project van Freedom Finance Europe Ltd, de Europese dochteronderneming van Freedom Holdings Corp. (NASDAQ: FRHC). Er werken meer dan 1100 medewerkers.

Freedom 24 review en ervaringen
Registreer je via de website van Feedom 24 en participeer in IPO’s.

Hoe werkt het?

Freedom Finance biedt zijn 150.000+ gebruikers een eenvoudig te gebruiken platform om deel te nemen aan IPOs (de beursintroductie van een onderneming), aandelen te kopen en te verkopen. Het bedrijf is gereguleerd in de VS (SEC) en de EU (Duitse BaFin en Cyprese CySec). Met Freedom Finance krijg je toegang tot meerdere beurzen over de hele wereld. Klanten kunnen kiezen uit verschillende ‘plannen’ die bij hun handelsstijlen passen. Alle nieuwe gebruikers kunnen profiteren van het gratis Promo-plan, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen.

Freedom 24 review en ervaringen – aandachtspunten

Voordat je begint met handelen hieronder onze Freedom 24 review en ervaringen en aandachtspunten.

Markten

Je kunt beleggen in de volgende markten: NYSE, NASDAQ, HKEX, LSE, Deutsche Börse, KASE, MOEX.

Er is tevens toegang tot meer dan 40.000+ verschillende financiële instrumenten – aandelen van S & P500 en ’s werelds toonaangevende bedrijven (Apple, Google, Microsoft, Coca-Cola, Disney, Amazon, Facebook), opties, futures, bedrijfs- en staatsobligaties, diverse investeringsfondsen (sector, index, marge, obligatie).

Participeer in de beursgang (IPO) van airbnb met een groei potentie van 30.00%

Het mooie is dat je hiernaast kunt participeren in beursintroducties van ondernemingen (IPO’s) tegen de initiële koers van de aandelen. Het is nu mogelijk voor particuliere beleggers om direct te investeren in IPOs – voorheen iets wat alleen toegankelijk was voor institutionele beleggers. Om een voorbeeld te geven. Onlangs kon je participeren in de beursgang van airbnb met een groeipotentieel van 30%. Bekijk de huidige IPO’s die op de agenda staan op de website van Freedom 24.

Het platform

De aankoop / verkoop van effecten gaat via het handelsplatform van Freedom Finance: Tradernet.

Tradernet een state-of-the-art elektronisch handelsplatform. Tradernet biedt klanten een browsergebaseerde desktopapplicatie en in sommige landen een ondersteunende mobiele app om handelsactiviteiten te vergemakkelijken.

Kosten

Op de website van Freedom Finance vinden wij een kosten tabel waarbij je kunt kiezen uit Smart, Fix, Super of All Inclusive. Kies je voor het Smart plan dan betaal je geen maandelijkse fee. De kosten voor het handelen zijn laag. Aandelen en ETF’s in de US en Europa onder dit plan bedraagt €2,- per order + €0,02 per aandeel. De eerste 30 dagen is het gratis.

Wanneer je kiest voor handelen in IPO’s is de vergoeding per transactie afhankelijk van de waarde van de activa op de effectenrekening van de cliënt aan het einde van de werkdag voorafgaand aan de datum van de IPO:

Minder dan $ 20.000: 5% van het transactiebedrag
Van 20.000 inclusief tot 50.000 US dollar: 4% van het transactiebedrag
Vanaf $ 50.000 inclusief: 3% van het transactiebedrag
Verkoop of terugtrekking van financiële instrumenten – 0,5% van het transactiebedrag
Lock-up periode – 93 dagen

Funding

Geld overboeken naar je Freedom Finance account kan op verschillende manieren. Met je creditcard of debit card. Of via een directe bankoverschrijving (SEPA). Het is nog niet mogelijk om geld over te maken via iDeal.

Voordelen

  • Participeren in IPOs tegen de initiële koers van de aandelen
  • Flexibele kostenplannen en lage transactiekosten
  • Eigen Tradernet handelsplatform, ook beschikbaar als een app

Registeren bij Freedom 24

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom 24 voor een gratis account met gebruikersnaam en wachtwoord. Het is ook mogelijk een demo account te beheren.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top