We hebben een nieuwe interessante broker in het finance segment. Het gaat om Freedom Finance, een platform waar je aandelen kunt kopen tegen IPO prijs als particulier en tevens kunt sparen tegen hoge rente op een D-rekening. In dit artikel onze Freedom24 review en ervaringen.

Wat is Freedom Finance?

Freedom Finance is opgericht in 2008 en heeft sindsdien kantoren geopend in meer dan 7 landen en beheert momenteel meer dan 1,5 miljard dollar aan activa van klanten. Het online platform Freedom24 is een project van Freedom Finance Europe Ltd, de Europese dochteronderneming van Freedom Holdings Corp. (NASDAQ: FRHC).

Freedom Finance is de enige in de EU gevestigde effectenmakelaar die genoteerd staat op Nasdaq, waardoor particuliere beleggers kunnen deelnemen aan IPO’s van “grote namen” (zoals Airbnb, Snowflake, TikTok). Naast IPO’s kunnen klanten ook beleggen in aandelen, ETF’s en obligaties. Vergroot vervolgens je spaargeld op jouw D-rekening tegen 3,00% rente. Er werken meer dan 2000 mensen.

freedom24 review
Freedom24 review: registreer je via de website van Feedom24 en koop aandelen tegen IPO prijs.

Hoe werkt het?

Freedom Finance biedt zijn 150.000+ gebruikers een eenvoudig te gebruiken platform om deel te nemen aan IPOs (de beursintroductie van een onderneming), aandelen te kopen en te verkopen. Het bedrijf is gereguleerd in de VS (SEC) en de EU (Duitse BaFin en Cyprese CySec).

Freedom finance overzicht
Freedom Finance Overzicht

Met Freedom Finance krijg je toegang tot meerdere beurzen over de hele wereld. Klanten kunnen kiezen uit verschillende ‘plannen’ die bij hun handelsstijlen passen. Alle nieuwe gebruikers kunnen profiteren van het gratis Promo-plan, waarmee ze de eerste 30 dagen gratis kunnen handelen. Na navraag bij Freedom Finance blijkt dat er inmiddels al meer dan 1.000 Nederlanders beleggen via het platform. 

Freedom24 review en ervaringen – aandachtspunten

Hoewel het een sterk aanbod heeft van meer dan 1.000.000 financiële instrumenten, is het meest unieke kenmerk de toegang tot IPO’s met een gemiddeld rendement van 53% aan het einde van de lock-upperiode. Lees onze volledige Freedom24 review om te ontdekken waarom dit een uitstekend voorstel is voor zowel beginnende beleggers als doorgewinterde handelaren. Voordat je begint met handelen hieronder onze Freedom24 review en ervaringen en aandachtspunten.

Markten

Je kunt beleggen in de volgende markten: NYSE, NASDAQ, HKEX, LSE, Deutsche Börse, KASE, MOEX.

Er is tevens toegang tot meer dan 40.000+ verschillende financiële instrumenten – aandelen van S & P500 en ’s werelds toonaangevende bedrijven (Apple, Google, Microsoft, Coca-Cola, Disney, Amazon, Facebook), opties, futures, bedrijfs- en staatsobligaties, diverse investeringsfondsen (sector, index, marge, obligatie).

Het mooie is dat je hiernaast kunt participeren in beursintroducties van ondernemingen (IPO’s) tegen de initiële koers van de aandelen. Het is nu mogelijk voor particuliere beleggers om direct te investeren in IPOs – voorheen iets wat alleen toegankelijk was voor institutionele beleggers. 

Sinds 2012 hebben de analisten van Freedom Finance meer dan 220 beursintroducties aanbevolen. Het bedrijf werd als eerste gerangschikt door Bloomberg voor zijn nauwkeurige prognose voor Beyond Meat en Zoom Video.

Analisten bestuderen zorgvuldig de bedrijfsindicatoren en de marktomgeving om de meest veelbelovende IPO’s voor te stellen – die aandelen kunnen kopen tegen de startprijs en verkopen tegen de marktprijs na een lock-up periode van 93 dagen (gemiddelde prijsgroei tijdens de lock-up is 58%)

De meest verwachte aankomende beursgangen zijn Autofabrikant VinFast, Discord en online platform TikTok. Bekijk de huidige IPO’s die op de agenda staan op de website van Freedom 24. 

freedom24 review
          Freedom24 review: Top 3 best verwachte aankomende IPO’s in 2023. 

Het platform

De aankoop / verkoop van effecten gaat via het handelsplatform van Freedom Finance: Tradernet.

Tradernet een state-of-the-art elektronisch handelsplatform. Tradernet biedt klanten een browsergebaseerde desktopapplicatie en in sommige landen een ondersteunende mobiele app om handelsactiviteiten te vergemakkelijken.

Kosten

Op de website van Freedom Finance vinden wij een kosten tabel waarbij je kunt kiezen uit Smart, Fix, Super of All Inclusive. Kies je voor het Smart plan dan betaal je geen maandelijkse fee. De kosten voor het handelen zijn laag. Aandelen en ETF’s in de US en Europa onder dit plan bedraagt €2,- per order + €0,02 per aandeel. De eerste 30 dagen is het gratis.

Wanneer je kiest voor handelen in IPO’s is de vergoeding per transactie afhankelijk van de waarde van de activa op de effectenrekening van de cliënt aan het einde van de werkdag voorafgaand aan de datum van de IPO:

Minder dan $ 20.0005% van het transactiebedrag
Van 20.000 inclusief tot 50.000 US dollar4% van het transactiebedrag
Vanaf $ 50.000 inclusief3% van het transactiebedrag
Verkoop of terugtrekking van financiële instrumenten- 0,5% van het transactiebedrag
Lock-up periode93 dagen

Funding

Geld overboeken naar je Freedom Finance account kan op verschillende manieren. Met je creditcard of debit card. Of via een directe bankoverschrijving (SEPA). Dan kun je meestal via 1-3 werkdagen aan de slag. 

Resultaten IPO’s Freedom Finance

Beleg in beursintroducties (IPO’s) van Amerikaanse en Europese bedrijven. Gemiddeld rendement op de investering: 53% in 93 dagen. In totaal zijn er 253 uitgiftes geweest. 

Verdien passief inkomen op dollar spaarrekening

Nadat je mee hebt gedaan aan IPO’s en mogelijke winsten hebt gemaakt kun je dit eenvoudig overboeken naar de D-rekening, een dollar spaarrekening. Zo vermenigvuldig je spaargeld op een passieve manier. De rente die wordt geboden is maar liefst 3,00%. 

Veiligheid Freedom Finance

Freedom Finance Europe heeft een A-rating (zeer laag risico) van CreditSafe en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities Commission. Het bedrijf voldoet aan alle vereisten van MiFID II, een regelgevend kader dat het hoogst mogelijke niveau van beleggersbescherming garandeert. Het bedrijf is ook lid van de Association of Financial Markets in Europe (AFME). 

Voordelen

Participeren in IPOs tegen de initiële koers van de aandelen

Flexibele kostenplannen en lage transactiekosten

Verzekering van rekening tot €20.000

Gemiddeld rendement op de investering: 53% in 93 dagen

Stort winsten vervolgens op D-spaarrekening tegen 3,00% rente

Beoordeling door echte klanten (reviews Trustpilot)

Op review en beoordelingen site Trustpilot scoort Freedom Finance een 4,6 uit 5 en wordt dus uitstekend door klanten beoordeeld. 

freedom24 review ervaringen_broker

Conclusie: Freedom24 review en ervaringen

Uit onze Freedom24 review en ervaringen komt naar voren dat dit product een unieke kans betreft in Europa. Freedom Finance is één van de weinige Europese bedrijven die particuliere beleggers toegang geven tot IPO’s van Europese en Amerikaanse bedrijven. Ook geldt er een lage commissie op handelen in aandelen en ETF’s. Verder krijg je gedegen analyses zodat je weet waarin je moet investeren. Bovendien konden voorheen alleen grote beleggers met een kapitaal van miljoenen dollars deelnemen aan IPO’s. Freedom24 heeft het instapbedrag voor klanten verlaagd tot 2.000 USD. 

Registeren bij Freedom24

Meld je hier aan en registreer je bij Freedom24 voor een gratis account met gebruikersnaam en wachtwoord. Het is ook mogelijk een demo account te beheren.

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

Top