spaarrentes vergelijken invloed op val kabinet

De spaarrente staat onder druk door de dalende Europese rente. Vorige week daalde de driemaands euribor-rente met enkele basispunten. Op 04 mei 2012 staat het euribor tarief op 0,399. Op 2 januari 2012 noteerde Euribor nog 1,005.

Voor particulieren betekent dit een verdere verlaging van de spaarrente. Aegon kondigde deze week aan haar basisspaarrente met 0,2%-punt te verlagen naar 2,4%. WestlandUtrechtBank verlaagde ook haar rente met 0,1% naar 2,80%. Evenals MoneYou dat haar rente verlaagde met 0,1% op de 6 maanden vast deposito en op haar vrij opneembare spaarrekening.

Benieuwd naar de meest voordelige spaarrentes? Ga Spaarrentes Vergelijken op onze website. Bekijk spaarrekeningen en voorwaarden.

Spaarrente verder naar beneden

Tegen de verwachtingen in heeft het Agentschap van Financiën, dat de uitgifte van Nederlandse staatsleningen verzorgt, afgelopen week weinig tot geen problemen gehad om € 2 mrd uit de markt te halen. Verwacht werd dat de val van het kabinet tot onzekerheid zou leiden, met een stijging van de rente als gevolg. Maar uit de koersontwikkeling van de tienjarige staatslening bleek vorige week ook geen paniek.

One Response to Heeft de val van het kabinet invloed op de spaarrente?

  1. W Klaas schreef:

    De euribor blijft maar dalen, spaarrentes gaan nog verder omlaag de aankomende periode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top