Spaarbanken getoetst op klantbelang_Spaarrentes_vergelijken.net

De Financiele Autoriteit (AFM) toetste de afgelopen tijd de 10 grootste banken en verzekeraars van Nederland. Getoetst werd op de volgende onderdelen:

  • Is er een veranderplan voor fundamentele cultuurveranderingen gericht op klantbelang? Zijn er bijvoorbeeld prestatie doelstellingen gericht op klantbelang?
  • Is er een “klantbelang dashboard’. Via modules als sparen meet men in hoeverre de onderneming handelt in het belang van de klant als het gaat om producten en dienstverlening. De scores lopen van 1 (poor practice) tot 5 (best practice)

Prikkel opwekken

De (AFM) heeft ten doel een prikkel op te wekken bij financiele instellingen. De instellingen krijgen slechts de scores te zien, zonder namen. “Daaruit kunnen ze zien hoe ze presteren vergeleken met de concurrentie. Scoort er een bedrijf op een bepaald onderdeel een 2 of 3 terwijl de hoofdmoot hoger staat, dan wordt gewerkt aan verbetering.

Zelf de test uitvoeren?

Doe hier de test van de AFM en vind uit of jouw bank een klantgericht spaarbeleid voert : http://www.afmsurvey.nl

Enkele vragen die je kunt verwachten:

  1. Mijn bank heeft mij geïnformeerd wat ik het beste kon doen met het geld van mijn vrijgevallen spaardeposito.
  2. Mijn bank heeft mij wel eens een andere spaarrekening aangeraden omdat die een hogere rente of betere voorwaarden had.

Als je alle vragen met ‘ja’ beantwoordt, dan heeft jouw bank een klantgericht spaarbeleid. Laat ons even weten wat jou bevindingen zijn. Dan kunnen we daar wat leuks mee doen op SpaarrentesVergelijken.net Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top