Er is een nieuwe toetreder met een scherpe rente op de Nederlandse spaarmarkt. Imprebanca. De bank uit Italië is toegevoegd aan het portfolio van Raisin. Openen en beheren gaat via het Raisin platform. Je dient wel eerst te registreren. In dit artikel onze ervaringen en review met de Italiaanse bank Imprebanca.

Imprebanca ervaringen

Imprebanca, opgericht in 2008 op initiatief van een groep ondernemers, behoort tot de nieuwe generatie multi-channel banken die inspeelt op de behoeften van het bedrijfsleven en gezinnen met producten en diensten afgestemd op de werkelijke behoeften van de klant. De bank heeft haar hoofdkantoor en vijf vestigingen in Rome.

In een recent onderzoek naar ervaringen bij Imprebanca en 376 kleine en middelgrote andere Italiaanse banken, gepubliceerd in het populaire Italiaanse magazine L’Espresso, behoorde Imprebanca bovendien tot de beste categorie banken met laagste risico op basis van verschillende financiële ratio’s.

De aandelen van Imprebanca zijn voor 60% in handen van 40 entrepreneurs, terwijl de resterende 40% gelijk zijn verdeeld tussen Generali Italia S.p.A en Banca Finnat Euramerica. Generali Italia is de op twee na grootste verzekeringsmaatschappij in de wereld met 55 miljoen klanten en een vermogen van € 500 miljard onder beheer. Banca Finnat Euramerica is een Italiaanse investeringsmaatschappij met ruim € 5 miljard onder administratie en beheer.

imprebanca review en ervaringen sc 2024

De website van Raisin van waaruit je de deposito’s van Imprebanca kunt openen.

Is sparen bij Imprebanca veilig en betrouwbaar?

Wanneer je jezelf afvraagt of deze bank wel betrouwbaar is. De bank is de afgelopen jaren gestaag gegroeid met 17% per jaar en heeft per einde 2016 een balansgrootte van €226 miljoen en een kernkapitaalratio (CET1) van 38,19% per 31 december 2022, ruim boven het minimum van 4,5% vereist door toezichthouder Banca d’Italia. We kunnen stellen dat sparen bij Imprebanca veilig is. Mocht de bank failliet gaan kun je tot €100.000 terugkrijgen via het Depositogarantiestelsel.

Hoe zit het met de belastingen?

Hoe zit het met de belasting als je wilt sparen bij Imprebanca? Italië heft geen bronbelasting voor niet-ingezetenen, d.w.z. je bent automatisch vrijgesteld van bronbelasting en hoeft verder niets te doen.

Italiaanse Depositogarantiestelsel

De Italiaanse Republiek is als lidstaat van de Europese Unie verplicht deposito’s tot en met het maximaal gedekte bedrag van € 100.000 per depositohouder per bank te garanderen, in lijn met de EU-richtlijnen 2009/14/EG en 2014/49/EU.

Rentetarieven Imprebanca

Aanbieder Termijn Rente Open rekening
Imprebanca 6 mnd 3,45% Open
Imprebanca 1 jaar 3,35% Open
Imprebanca 2 jaar 3,30% Open
Imprebanca 3 jaar 0,50% Open
Imprebanca 4 jaar 0,50% Open
Imprebanca 5 jaar 0,50% Open

Het openen van een Imprebanca deposito gaat dus via Raisin. Raisin is een bemiddelaar, (vergunning AFM). Zonder Raisin kun je deze deposito’s als buitenlander niet openen. Raisin behaalde onlangs succes met het bemiddelen van deposito’s voor de Belgische spaarbank CKV met meer dan 6.000 aanmeldingen. Gemiddeld gaat het om €27.000 per nieuwe klant.

De reden dat dit product zo populair is onder Nederlanders komt enerzijds door de betrouwbaarheid  en de hoge rente die flink hoger ligt dan bij Nederlandse aanbieders. Inleggen kan vanaf €10.000. Je geld is verzekerd tot EUR 100.000. Open hier een deposito.

Registreer gratis

Top