Tot april 2011 was deposito sparen veruit favoriet in Nederland. Volgens DNB spaarden Nederlandse consumenten €2,5 miljard op een spaardeposito vanwege de hoge rente en €2 miljard op een variabele (internet)spaarrekening. Maar blijft deposito sparen aantrekkelijk als de spaarrentes gaan stijgen?

Spaarrentes deposito en spaarrekening

Als de spaarrentes laag zijn, is deposito sparen aantrekkelijk. Zeker als je je spaargeld langere tijd kunt missen. Op een spaardeposito staat je spaargeld gedurende een lange periode vast en ontvang je ook een hogere vaste rente.

Spaarrentes stijgen

De spaarrentes stijgen momenteel niet. In mei en juni verhoogden diverse banken de rentetarieven op de reguliere spaarrekeningen. En de algemene verwachting is dat de rente nog verder omhoog zal gaan. Onder andere door de oplopende inflatie en de stijgende Euribor rentetarieven. Dit zijn de kortlopende termijnrentes waartegen banken onderling geld lenen.Wanneer de inflatie in Europa de komende periode verder oploopt, wordt verwacht dat ook de spaarrentes op deposito’s verder omhoog zullen gaan. Want, bij een hoge inflatie stijgen de rentes op de kapitaalmarkt doorgaans ook. De kapitaalmarktrente vormt de basis voor de rentebepaling van deposito’s.

Deposito sparen? Pas op de plaats

Wie nu deposito sparen overweegt, doet er volgens experts goed aan pas op de plaats te maken. Niet alleen vanwege de rentestijgingen op de variabele spaarrekeningen, maar ook omdat de rentes op de spaardeposito’s de komende tijd zullen stijgen. Als je nu spaargeld op een spaardeposito vastzet, loop je het risico op een lagere vaste rente en dat is erg jammer. Houd daarom de rentetarieven op deposito’s en spaarrekeningen goed in de gaten.

Tip: Zet je spaargeld voorlopig even op een variabele internetspaarrekening met de hoogste rente. Die rente stijgt immers mee, terwijl een deposito de vaste rente blijft vergoeden. Tussentijds je geld uit een deposito opnemen, levert meestal een boete op en is geen aantrekkelijke optie.

De hoogste rentetarieven weten?

Op de hoogte blijven van de hoogste rentetarieven? Op een spaardeposito of een variabele (internet)spaarrekening? Ga dan snel naar ons online overzicht en vergelijk de hoogste spaarrentes. Dagelijks worden de rentetarieven geüpdate. Deposito rente vergelijken wordt door steeds meer mensen gedaan!

Tagged with →  

2 Responses to Is deposito sparen gunstig als de spaarrente stijgt?

  1. Margret schreef:

    Mooi dat ik dit nu lees

    • Anoniem schreef:

      Ha Margret 🙂 toch maar even op een vrij opneembare spaarrekening neerzetten dan. Momenteel de hoogste spaarrente bij Bank of Scotland. 3,10%. Friesland Bank is trouwens vd week omhoog gegaan naar 5,50%. Op zich de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top