Dit keer een nieuwe campagne in het finance segment. We hebben het over investeringplatform iuvo group waar je kunt investeren in gediversifieerde leningen van vertrouwde aanbieders. In dit artikel onze Iuvo review en ervaringen.

Wie of wat is iuvo

Iuvo is een peer to peer (P2P) investeringsplatform uit Estland, gevestigd in Tallin. Projecten van bedrijven worden door een grote groep mensen gefinancierd. Dit wordt steeds vaker beheerd door een gespecialiseerd internetplatform, zoals Iuvo. Iuvo is een Latijns woord dat “helpen”, “behouden” betekent, en dat is precies wat ze willen bewerkstelligen. Er is inmiddels voor meer dan 336 miljoen geïnvesteerd via het platform sinds 2016 via 171 verschillende landen. Er zijn momenteel 42.909 investeerders actief op het platform. Het is nu mogelijk om een passieve inkomstenbron op te bouwen door te investeren in leningen.

Iuvo review

Iuvo review 2024: de website van IUVO group. Maak een account aan als individu of bedrijf.

Hoe werkt het?

Na het aanmaken van een gratis account kun je starten met investeren door een bedrag over te maken via bankoverschrijving (SEPA) of één van de overige opties als Transferwise of Revolut. Vervolgens kun je kiezen uit veel verschillende leningen om in te investeren. Je kunt je portefeuille volgens je eigen individuele voorkeuren samenstellen. Starten kan al vanaf €10,- en er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het platform.

Investeer in leningen uit verschillende landen op de leningen markt

Nadat de lening is verstrekt door de opdrachtgever, wordt deze geüpload naar iuvo. Nu kun je als investeerder kiezen om erin te investeren. Je maakt winst uit de rentebetalingen.

In het geval dat de kredietverstrekker stopt met het betalen van de lening, wordt de terugkoopgarantie geactiveerd en krijgt de investeerder zijn resterende hoofdsom terug. Dit is de zogenoemde buy back garantie wat jou een gerust gevoel geeft.

Iuvo review en ervaringen (aandachtspunten)

Uit onze iuvo review en ervaringen blijkt dat de algehele indruk en gebruikerservaring van het iuvo platform goed is. Er is een gediversifieerde kredietportefeuille beschikbaar van betrouwbare kredietverstrekkers. Ook is het platform eenvoudig in gebruik. Een kind kan de was doen. Ze bieden tal van mogelijkheden voor continu investeren met een hoog investeringsrendement (tot 15%) en zekerheid. De looptijd van de meeste leningen bedraagt 3 tot 6 maanden en zijn in EUR. De leningen zijn ingedeeld in score-klassen zodat je ook weet welk risico eraan hangt.

IUVO review-statistieken
Iuvo review: Iuvo leningen looptijd (boven), score klasse (beneden)

Auto invest

Auto Invest is een tool die het handmatig selecteren van leningen en het erin investeren overbodig maakt. Voordat je dit doet is het belangrijk een een portefeuille aan te maken met je criteria. Denk aan scoreklasse, rentepercentage en het type lening. Nadat je een portefeuille hebt aangemaakt en geactiveerd, selecteert het systeem automatisch leningen die aan jou criteria voldoen.

Je hebt overigens de volledige controle over de Auto Invest-portefeuille. Je kunt het op elk gewenst moment wijzigen, pauzeren of stopzetten.

IUVO save

Sinds kort is het ook mogelijk om te sparen via IUVO. Er zijn 3 deposito’s te openen. 3, 6 en 12 maanden. Je kunt een maximale rente behalen van 7% op je spaargeld. Dit wordt vervolgens uitgeleend aan particulieren met een leenbehoefte. In april is er zelfs een IUVO actie met 8% vaste rente op 1 jaar vast. 

Hoe veilig is het platform?

Iuvo Group heeft een vergunning van de Commissie voor financieel toezicht van Estland. Het platform is een gereguleerde kredietbemiddelaar door de Estonian Financial Commission.

Ook zijn ze lid van Finance Estonia als crowdfundingplatform. De vergunning is in 2017 afgegeven door de Estonian Financial Supervision Authority (Finantsinspektsioon Estonia). Je kunt dit vergelijken met de AFM in Nederland.

Iuvo group voordelen

✓ Buyback garantie

✓ Aantrekkelijke rendement

✓ Betrouwbare kredietverstrekkers

✓ Auto invest functionaliteit

Waarom investeren in iuvo?

Sinds de start in 2016 laat iuvo een stabiele groei zien en biedt het de mogelijkheid voor een constante passieve inkomstenbron. De belangrijkste voordelen zijn:

Je hebt geen financiële ervaring of speciale vaardigheden nodig om te beginnen met beleggen. De service is voor investeerders die een passief inkomen willen genereren.

De meeste investeerders gebruiken het platform als alternatief voor bankdeposito’s. De opbrengst is hoger en varieert tussen 5% en 15% op jaarbasis.

Een laag minimum bedrag om te beginnen. Je kunt je inleg ook regelmatig verhogen.

IUVO review_review trustpilot IUVO
IUVO review: IUVO wordt goed beoordeeld door gebruikers (4 van 5 sterren) via Trustpilot

Hoe zit het met belastingen?

De winst die je als investeerder op het platform genereert wordt belast in het land van herkomst van de belegger, dus in Nederland. Het platform genereert geen belastingrapportage voor investeerders, maar biedt wel de benodigde informatie en rapportages over de gegenereerde inkomsten aan.

Start met investeren

Om te wennen aan het platform kun je beginnen met een klein bedrag. Ik ben zelf begonnen met €200 en spreid inleg altijd over meerdere leningen om risico te minimaliseren. Succes met investeren. Overigens nog een tip: als je een vriend of vriendin aanmeld op het platform kun je tot €200,- verdienen.

Disclaimer: Let op, beleggen gaat gepaard met risico’s. 

Top